Liverpool kärsi keskiviikkoiltana jo toisen peräkkäisen kotitappionsa Valioliigassa, kun se hävisi Brightonille 0-1-lukemin Anfieldilla.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta sitten syyskuun 2012, kun Liverpool on hävinnyt kaksi kotipeliä Valioliigassa putkeen. Brightonille tämä oli sen ensimmäinen voitto Anfieldilta sitten vuoden 1982.

Liverpool on myös viimeksi jäänyt pääsarjatasolla nollille kolmessa peräkkäisessä kotipelissään vuonna 1984. Ennen Brighton-ottelua Liverpool hävisi 0-1-lukemin Burnleylle ja pelasi maalittoman tasapelin Manchester Unitedia vastaan.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Liverpool FC

@LFC
Defeat at Anfield.

#LIVBHA

Liverpool aloitti ottelun sähäkästi. Mohamed Salah vapautettiin jo ensiminuuteilla oikealta läpi, mutta egyptiläinen nosti Jordan Hendersonin pomppivan pystysyötön yli maalin.

Sen jälkeen Brighton vastasi paremmista maalipaikoista. 24 minuutin pelin kohdalla Neal Maupayn blokattu laukaus kimposi Dan Burnille, joka ei kuitenkaan saanut painettua pelivälinettä avopaikasta sisään.

Lopulta kumpikaan joukkue ei laukonut ensimmäisen puoliajan aikana kertaakaan kohti maalia. Toisella jaksolla tilanne maalitaululla saatiin kuitenkin muutettua.

Brighton siirtyi kamppailussa yllätysjohtoon ottelun 56. minuutilla. Burn palautti oikealta tulleen keskityksen boksin keskustaan, josta Steven Alzate laukoi Leandro Trossardin kautta kimmonneen pomppupallon sisään. Viimeistely ei ollut puhtain mahdollinen, mutta se ei Graham Potterin miehistöä haitannut. 0-1.

1 - Steven Alzate has scored his first Premier League goal in his 28th appearance, and from what was the very first shot on target of the match against Liverpool. Firsts.

Brighton, joka ei ollut päästänyt kolmeen edelliseenkään otteluunsa yhtäkään maalia, asettui johto-osumansa jälkeen matalaan blokkiin ja piti Liverpoolin hyökkäyksen heikoilla. Sadio Manén poissaolo näkyi tällä kertaa todella vahvasti.

Kun pelikellossa oli 70 minuuttia, Trent Alexander-Arnold löysi Salahin matalalla keskityksellä rangaistusalueen sisältä. Viime viikolla kaksi maalia tehnyt huippulaituri ei kuitenkaan osunut tästäkään tilanteesta maalipuiden väliin, ja Liverpool jäi lopulta nollille.

Liverpool sai koko ottelun aikana lopulta vain yhden laukauksen kohti maalia. Joukkue kohtaa seuraavaksi sarjakärki Manchester Cityn kotona, joten sen on nostettava suoritustasojaan merkittävästi katkaistakseen heikon jaksonsa Anfieldilla.