Real Madrid etenee Mestarien liigan välieriin voitettuaan Liverpoolin turnauksen puolivälierävaiheessa yhteismaalein 3-1. Toinen osaottelu Anfieldilla päättyi keskiviikkona maalittomaan tasapeliin.

Real Madrid kohtaa Mestarien liigan välierissä Chelsean, joka päihitti puolivälierävaiheessa FC Porton yhteismaalein 2-1. Manchester City eteni samaan aikaan välieriin kaadettuaan Dortmundin ja kohtaa toisella puolella kaaviota PSG:n.

Liverpool FC

@LFC
A draw on the night and we exit the @ChampionsLeague.

#LIVRMA | #UCL

Liverpool aloitti keskiviikon revanssinsa hyvin aggressiivisesti. James Milner otti Karim Benzemalta heti avausminuuteilla luulot pois tallaamalla ranskalaista maalitykkiä ikävännäköisesti nilkoille kömpelön taklauksensa yhteydessä.

Liverpoolille avautui sen jälkeen loistava sauma kaventaa yhteysmaalit 3-2:een, kun Ozan Kabakin vapauttama Sadio Mané sivalsi pallon viereensä Mohamed Salahille rangaistusalueen sisällä. Egyptiläishyökkääjän heikko viimeistely-yritys loistavasta paikasta jäi kuitenkin Thibaut Courtois’n jalkoihin.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

GOAL

@goal
Mohamed Salah misses a huge chance inside two minutes! 😱

Thibaut Courtois makes a big save 🙅‍♂️

#UCL

11. peliminuutilla Courtois venyi puolestaan aivan uskomattomaan torjuntaan pitääkseen Milnerin oikeaan yläkulmaan suuntautuneen kaukolaukauksen poissa verkon perukoilta.

GOAL

@goal
Thibaut Courtois, what a save! 😻🙀

#UCL

Real Madrid oli helisemässä, mutta pääsi ottelun edetessä paremmin mukaan peliin. 20. peliminuutilla Benzema oli jopa lähellä avata maalihanat onnekkaalla tavalla, kun hänen keskitysyrityksensä kimposi Kabakin säärestä Alissonin vartioiman maalin tolppaan.

Kolmea minuuttia myöhemmin tunteet läikkyivät jälleen, kun Fabinhon rappaama Casemiro kosti maanmiehensä kivuliaan taklauksen Liverpool-kapteeni Milnerille likaisella liukutaklauksella aivan kotijoukkueen vaihtopenkin edessä.

Taklauksesta raivostunut Andrew Robertson vaati Casemirolle punaista korttia, mutta saikin brassipelurin tavoin varoituksen. Jürgen Klopp vain virnisti ja näytti Casemirolle sarkastisesti peukkua.

ESPN FC

@ESPNFC
Only one of these fouls was a yellow ...

Liverpoolin tiukka ote pelistä alkoi joka tapauksessa löystyä ja Real Madrid sai pelin paremmin haltuunsa. Punapaidat eivät edes prässänneet kovin korkealta, keskittyen sen sijaan nopeisiin vastaiskuihin, jotka eivät kuitenkaan yllättäneet ripeästi vetäytyvää Los Blancosia.

Muutama minuutti ennen puoliaikavihellystä Liverpool loi kuitenkin taas muutaman erinomaisen maalipaikan.

Rangaistusalueen sisälle murtautunut Trent Alexander-Arnold tiputti pallon takaviistoon Georginio Wijnaldumille, jonka tulinen laukaus noin kahdeksasta metristä viuhui kuitenkin reilusti yli maalin. Hetkeä aiemmin Salah oli laukonut samasta kohtaa lähes yhtä paljon ylitse.

@LFC
42' Two big chances for the Reds. Salah and Gini both unable to hit the target from inside the box.

[0-0]

Ensimmäinen puoliaika tuli päätökseen maalittomana, eikä Klopp voinut olla tyytyväinen hyökkääjiensä tekemiseen. Toisen puoliajan käynnistyessä yhteismaalien tasaaminen oli siis jälleen yhtä kaukainen haave kuin 45 minuuttia aiemmin.

Liverpool aloitti myös toisen jakson aktiivisesti. Roberto Firmino pääsi heti kiinni muutamaan hyvään maalipaikkaan, mutta tulos oli sama kuin muiden pelaajien kohdalla: ei täysosumaa. Ensimmäisen torjui Courtois, toinen laukaus lensi yli riman.

[readmore from=Mestarien-liiga]

Tunnin pelin kohdalla Klopp teki kaksi isoa pelaajavaihtoa, kun Kabak ja Milner jättivät kentän. Sisään astelivat hyökkäyspeliä edistävät Diogo Jota ja Thiago Alcantara. Samalla Fabinho putosi topparin tontille ja Wijnaldum otti kapteeninnauhan käteensä.

Heti vaihtojen jälkeen Real Madrid oli kuitenkin lähellä rankaista Liverpoolia, kun varsin näkymättömään rooliin jäänyt Vinicius Junior ampaisi läpiajoon tökättyään pallon ohi Nat Phillipsin. Alisson tuli maaliltaan kuitenkin nopeasti vastaan ja peitti Viniciuksen laukauksen, ehtien myös irtopalloon ennen takaa tulevaa Benzemaa.

Liverpoolin hyökkäyspelaaminen sen sijaan hiipui ja ideat näyttivät loppuneen 75 minuutin jälkeen kesken. Salah sai aivan lopussa vielä yhden tilaisuuden maalintekoon, mutta Courtois torjui laukauksen pienestä kulmasta taas erinomaisella tavalla. Ottelu päättyi maalittomaan 0-0-tasapeliin.