Liverpool hävisi Mestarien liigan puolivälierien ensimmäisen osaottelun Real Madridia vastaan lukemin 1-3.

Ottelu oli Liverpoolille etenkin ensimmäisen puoliajan osalta kuin hitaasti palava kauhuelokuva. Real Madrid hallitsi ottelutapahtumia, kun vieraat jäivät selväksi kakkoseksi kentän kummassakin päässä.

Real Madrid oli puolestaan hyvä, mutta ei mitenkään suurenmoinen. Suoritus riitti kuitenkin tuomaan sille ison kotivoiton Valioliigan hallitsevasta mestarista, joka heräsi otteluun yksinkertaisesti liian myöhään.

Liverpool FC

@LFC
Defeat in the first leg.

#RMALIV | #UCL

Real Madrid teki ottelun ensimmäisen maalinsa pelin 27. minuutilla.

Toni Kroos pelasi Vinicius Juniorin läpiajoon upealla pystysyötöllä puolesta kentästä, eikä Nat Phillips ei pysynyt nopeajalkaisen brassilaiturin perässä. Vinicius otti pallon rinnallaan haltuun ja laukoi sen toisella kosketuksellaan Alissonin selän taakse. 1-0.

Real Madridille olisi pitänyt antaa hetkeä myöhemmin rangaistuspotku, kun Ozan Kabak veti Karim Benzemalta jalat alta puolustusalueensa sisällä. Erotuomari katsoi kuitenkin tämän, kuten useamman muunkin kyseenalaisen tilanteen sormiensa läpi, eikä viheltänyt pilliinsä.

Real Madridin toinen maali syntyi 36. minuutilla, kun Marco Asensio tuplasi Realin johdon Trent Alexander-Arnoldin karmaisevan virheen seurauksena.

Englantilaispuolustaja yritti katkaista Kroosin antaman pystysyötön rangaistusalueen reunalla, mutta ohjasi sen huolimattomasti kohti omaa maaliaan. Boksiin juossut Asensio kiitti lahjanomaisesta passista, nosti pelivälineen kauniisti Alissonin ylitse ja ohjasi sen Andrew Robertsonin nenän edestä sisään. 2-0.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

B/R Football

@brfootball
27': Vinicius ⚽
36': Asensio ⚽

Real Madrid are cruising at the half 🔥

Liverpoolin häkellyttävän heikon avausjakson kruunasi Jürgen Kloppin yllättävä päätös ottaa pitkästä aikaa avaukseen noussut Naby Keita pois kentältä jo 42 minuutin pelin jälkeen. Sisään astui Thiago, mutta hänkään ei onnistunut tuomaan Liverpoolille sen ensimmäistä laukausta ennen puoliaikavihellystä.

Toisella puoliajalla Liverpoolin peli-ilme kuitenkin piristyi. Punapaidat pääsivät hetkeksi aikaa jopa Real Madridin niskan päälle, kun kotijoukkue tyytyi istumaan matalammalla ja suojaamaan johtoaan.

51. minuutilla Liverpoolin painostus kantoikin hedelmää, kun Mohamed Salah toi vieraat maalin päähän potentiaalisesti arvokkaalla vierasosumalla.

Diogo Jotan laukaus kimposi Luka Modricin jaloista egyptiläishyökkääjälle rangaistusalueen sisällä, josta hänen vasemman jalan sivalluskensa kimposi Thibaut Courtois’n ja yläriman kautta sisään. 2-1.

Liverpool ei kuitenkaan saanut maalistaan tarpeeksi paljon lisävauhtia tekemiseensä, sillä 65. minuutilla Real Madrid otti taas hyödyn vieraiden löysäilystä.

Sivurajaheitosta käynnistetyn tilanteen jälkeen Modric kääntyi pallon kanssa rangaistusalueen oikealla laidalla ja syötti sen boksin sisällä olleelle Viniciukselle. Brassihyökkääjä ampui ensimmäisellä kosketuksellaan, ja matala laukaus upposi Phillipsin jalkojen ja Alissonin käsien välistä sisään. Alissonin olisi kenties pitänyt pystyä tilanteessa parempaan, vaikka laukaus tulikin maskin takaa. 3-1.

ESPN FC

@ESPNFC
First career senior brace for Vinicius Junior with Real Madrid 👏

Ottelu Alfredo Di Stéfanolla päättyi lopulta Real Madridin 3-1-voittoon. Real Madrid saapuu Liverpoolin vieraaksi Anfieldille ensi viikon keskiviikkona.

Otteluparin voittaja kohtaa Mestarien liigan välierissä joko Chelsean tai Porton, jotka iskevät ensimmäisen kerran yhteen huomenna keskiviikkona.