Liverpool julkisti sunnuntaina ison hankinnan, kun se kertoi vahvistaneensa joukkuettaan Porton laitahyökkääjällä Luis Díazilla.

Lehtitietojen mukaan punapaidat maksavat kolumbialaislaiturista alustavasti 37 miljoonan punnan siirtokorvauksen, joka voi kasvaa bonusten myötä aina 49 miljoonaan puntaan (noin 58,5 miljoonaa euroa) asti.

Díaz, 25, ehti esiintyä Porton paidassa 125 ottelussa tehden niissä yhteensä 41 maalia ja syöttäen 19. Kuluvalla kaudella hän on tehnyt tai syöttänyt maalin Portugalin liigassa keskimäärin 79 minuutin välein.

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp hehkutti joukkueen uutta vahvistusta seuran verkkosivuilla.

– En voisi olla onnellisempi siitä, että saimme tämän sopimuksen tehtyä ja saimme Luisin Liverpooliin.

– Olen aina uskonut siihen, että tammikuussa kannattaa hankkia pelaajia vain, jos haluaisi hankkia heidät myös kesällä, ja Luis on juuri sellainen pelaaja. Hän on erinomainen pelaaja, jota olemme seuranneet jo pitkään.

– Uskomme, että hänellä on kaikki tarvittava sopeutuakseen meidän pelitapaamme ja Valioliigaan, sekä fyysisesti että henkisesti. Hän on pelaaja, joka janoaa menestystä ja tietää, että haluamiensa asioiden eteen on taisteltava. Hän on taistelija, siitä ei ole epäilystäkään. Hän on taitava joukkuepelaaja, jolla on aina tavoite mielessä.