Manchester City pelasi keskiviikkona italialaisen Atalantan vieraana 1-1-tasapelin Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Atalanta B.C.

@Atalanta_BC
👊 #AtalantaManCity, il nostro 11 iniziale!
👥 Here’s our team to face @ManCity!

#UCL #GoAtalantaGo ⚫️🔵

Manchester City

@ManCity
📋 Here's how we line-up tonight in Italy!

XI | Ederson, Cancelo, Fernandinho (C), Otamendi, Mendy, Gundogan, De Bruyne, Bernardo, Mahrez, Sterling, G Jesus.

SUBS | Bravo, Walker, Stones, Aguero, Angelino, E Garcia, Doyle.

🔵 #UCL #ManCity

Ottelun ensimmäinen vaarallinen tekopaikka tuli Atalantan Hans Hateboerille, joka ohjasi pallon keskityksestä sivuverkkoon, mutta City siirtyi johtoon jo seitsemännellä minuutilla.

Bernardo Silva ujutti tarkan syötön rangaistusalueelle Gabriel Jesusille, joka jatkoi pallon taidokkaasti kantapäällään Raheem Sterlingille. Cityn tehohyökkääjä pääsi sijoittamaan pelivälineen sisään pilkun kohdalta. 0-1.

City oli saada pilkun hieman ennen taukoa, kun Atalantan Rafael Tolói repäisi Sterlingiltä vauhdit pois, kun tämä oli pääsemässä rangaistusalueelle palloon kiinni. Rike tapahtui kuitenkin juuri ja juuri boksin ulkopuolella.

Manchesterilaiset saivat lopulta rangaistuspotkunsa rikettä seuranneesta vapaapotkusta, kun Sterlingin laukaus pysähtyi Josip Iličićin käteen. Videotarkistuksen jälkeen erotuomari Aljaksei Kulbakou osoitti pallon 11 metriin. Vetovastuun otti Jesus, jonka voimaton laukaus lipui vasemmalta maalin ohi.

Gabriel Jesusin rangaistuspotku oli todella kehno. Kuva: Getty Images

Atalantalla oli ensimmäisellä puoliajalla kaksi maalintekoyritystä ja Manchester Cityllä kahdeksan.

City vaihtoi tauon aikana maalivahtiaan, kun Ederson Moraesin korvasi Claudio Bravo.

Atalanta tuli tasoihin heti toisen jakson alussa, kun kapteeni Papu Gómezin nappikeskitys löysi maalilta Mario Pašalićin, joka sai varsin rauhassa jatkaa pelivälineen sisään. 1-1.

Gómez järjesti hetkeä myöhemmin loistavalla läpisyötöllä Iličićin lähes nokikkain Bravon kanssa, mutta chileläistorjuja ryntäsi tolppien välistä vastaan ja puski pallon kauas maaliltaan.

Atalanta sai pelissä hyvän vaihteen päälle ja usean hyvän hyökkäyksen aikaiseksi, mutta italialaisia vaivasi kehno viimeistely ja huono tuurikin.

City joutui pelaamaan ottelun loppuun yhden vajaalla ja ilman varsinaista maalivahtia. İlkay Gündoğanille sattui kohtalokas pallonmenetys ja Atalanta pelasi heti Iličićin läpiajoon. Bravo tuli jälleen vastaan, mutta liukui tällä kertaa Atalantan hyökkääjän sääntöjen vastaisesti kumoon ja sai tempustaan suoraan punaisen kortin.

1 - Claudio Bravo is the first ever substitute goalkeeper to be sent off in Champions League history. Rush. #ATAMCI

Tilannetta selvitettiin pitkään, mutta lopulta City vaihtoi laitapuolustaja Kyle Walkerin kentälle ja maaliin. Hänelle teki tilaa Riyad Mahrez. Walker sai ensitöikseen poimia Ruslan Malinovskin vapaapotkun syliinsä ja onnistuikin siinä pienen haparoinnin jälkeen.

Maalivahtisekoilun takia lisäaikaa pelattiin seitsemän minuuttia, mutta enempää Walkerille ei torjuntoja kertynyt. Kertaalleen hän poimi epäonnistuneen keskityksen käsiinsä. City pelasi tehokkaasti viimeiset minuutit kellosta pois ja jätti varavaramaalivahtinsa vähille hommille.

Manchester City (10) jatkaa neljän ottelun jälkeen lohkon kärjessä, Atalanta (1) on yhä viimeisenä. Lohkon muut joukkueet, kroatialainen Dinamo Zagreb (5) ja ukrainalainen Šah’tar Donetsk (5) päätyivät samaan aikaan pelatussa ottelussa 3-3-tasapeliin.