Newcastle ja Manchester City pelasivat lauantaina Valioliigassa 2-2-tasapelin.

Ederson, Walker, Stones, Fernandinho, Mendy, Gundogan, Silva (C), Mahrez, De Bruyne, Sterling, Jesus

Subs | Bravo, Angelino, Rodrigo, Bernardo, Cancelo, Otamendi, Foden

⚽️ @haysworldwide
🔵 #NEWMCI #ManCity

Jo ensimmäiset minuutit vahvistivat sen, mitä moni odottikin olevan luvassa. Manchester City määritti ottelun tahdin ja rakensi hyökkäyksiä maltilla. Newcastle taas pyrki etenemään mahdollisimman nopeasti, ja enimmäkseen laidoilla pelanneiden Allan Saint-Maximinin ja Miguel Almirónin kautta.

Saint-Maximin ja Almirón tuottivatkin muutaman kerran kärkipelaaja Joelintonin kanssa Cityn puolustukselle päänvaivaa, mutta kolmikolla tuntui menevän ratkaisuhetkillä sormi suuhun.

Hetkeä myöhemmin City siirtyi johtoon kolmannesta maalintekoyrityksestään. Raheem Sterling syötteli David Silvan kanssa itsensä taidokkaasti ja pienen tuurinkin avittamana vetopaikalle ja sijoitti pallon oikeaan alakulmaan. 0-1.

Vieraiden riemu kesti kuitenkin vain pari minuuttia. Newcastle tuli tasoihin, kun Almirón siirsi 25. minuutilla pallon vierelleen Jethro Willemsille, joka täräytti voimakkaan kudin takakulmaan. 1-1.

1 - In his 24th appearance in the Premier League, Miguel Almiron has registered his first assist in the competition, with what was his 23rd chance created for a teammate. Relief. #NEWMCI

Tauolle mentäessä pallonhallinta oli Cityn hyväksi 78-22. Myös maalintekoyritykset menivät vieraille, 9-3.

City jatkoi toisella puoliajalla kotijoukkueen painostamista, mutta sai palkintonsa vasta kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä.

Newcastle purki Benjamin Mendyn keskityksen pois rangaistusalueelta, mutta pallo tuli suoraan Kevin de Bruynelle, joka antoi sen pompata kerran, ja laukoi sitten komean puolivolleyn sisään. 1-2.

13 - Only Jamie Vardy (15) has been involved in more Premier League goals this season than Kevin de Bruyne (4 goals, 9 assists). Thriker. #NEWMCI

Newcastle toisti kuitenkin saman tempun kuin ensimmäisellä puolikkaalla ja tuli lähes heti tasoihin. Christian Atsu pelasi sivuvapaapotkun takaviistoon Shelveylle, joka pyssytti rangaistusalueen tuntumasta kierteisen vedon takanurkkaan.

Kumpikin joukkue nousi hieman sarjataulukossa ennen kierroksen muita pelejä. Manchester City kipusi toiseksi, mutta se on yhä kahdeksan pistettä perässä Liverpoolia, joka isännöi tänään Brightonia. Newcastle nousi tasaisessa keskikastissa kaksi pykälää ylöspäin sijalle 12.