Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS on kumonnut Euroopan jalkapalloliiton UEFA:n päätöksen sulkea Manchester City europeleistä kahdeksi vuodeksi. Lisäksi Cityn saama 30 miljoonan euron sakko pienenee 10 miljoonaan euroon.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA ilmoitti helmikuussa, että se on antanut Manchester Citylle kahden vuoden kilpailukiellon omiin kilpailuihinsa, Mestarien liigaan ja Eurooppa-liigaan, ”vakavien” sääntörikkomusten takia.

UEFA:n mukaan City oli liioitellut sponsoritulojaan vuosina 2012-2016, eikä manchesterilaisseura tehnyt yhteistyötä tutkivan tahon kanssa. Europelipannan lisäksi City sai 30 miljoonan euron sakon.

City sanoi pian UEFA:n ilmoituksen jälkeen tiedotteessaan, että siihen kohdistunut tutkinta oli ”virheellinen” ja ”vahingollinen”. Manchesterilaisten mukaan heitä vastaan käytetyt todisteet, eli tuhannet vuodetut sähköpostiviestit, edustivat ”järjestäytynyttä yritystä” loata seuran maine.

CAS kuunteli Cityn valituksen viime kuussa kolmepäiväisessä kuulemisessa. Tänään, maanantaina, CAS julkisti päätöksensä ja syyt sen taustalla.

CAS:n mukaan Cityn väitetyistä sääntörikkomuksista ei ollut riittävää näyttöä ja suurin osa väitetyistä rikkomuksista oli jo vanhentunut UEFA:n omien sääntöjen mukaan. CAS tuli kuitenkin siihen lopputulokseen, että City ei ollut halukas auttamaan UEFA:n tutkivaa tahoa tutkinnassa.

CAS päätti, että europeleistä sulkeminen olisi ollut liian kova rangaistus, koska Cityn katsottiin syyllistyneen vain haluttomuuteen tehdä yhteistyötä UEFA:n tutkinnassa.

Manchester City on jo varmistanut toisen sijan tämän kauden Valioliigassa, joten se on mukana Mestarien liigan ensi kauden lohkovaiheessa.