Manchester City voitti keskiviikkona Porton 3-1 Mestarien liigan lohkovaiheen avausottelussaan.

Manchester City

@ManCity
Here's your City line-up! 💪

STARTING XI | Ederson, Walker, Dias, Garcia, Cancelo, Gundogan, Rodrigo, Mahrez, Bernardo, Sterling (C), Aguero

SUBS | Steffen, Carson, Stones, Zinchenko, Torres, Fernandinho, Foden, Nmecha, Doyle, Harwood-Bellis, Palmer, Bernabe

🔷 #ManCity

FC Porto

@FCPorto
⚽ Onze inicial / Starting Eleven / Alineación: Marchesín, Tecatito, Mbemba, Pepe, Sarr, Zaidu, Sérgio Oliveira, Uribe, Fábio Vieira, Luis Díaz e Marega

#FCPorto #MCFCFCP #UCL

Cityn vaisu alku kostautui vajaan vartin kohdalla. Pallo päätyi Rúben Diasin heikosta syötyöstä Portolle ja Luis Díazille, joka aloitti soolosuorituksensa keskikentältä ja juoksi koko Cityn puolustuksen poikki ennen kuin laukoi pelivälineen tarkasti takakulmaan. 0-1.

Hetkeä myöhemmin City sai pilkun toisessa päädyssä, kun Pepe rikkoi irtopallotilanteessa Raheem Sterlingiä. Porton maalivahti Agustín Marchesín sai näppejään vedon tielle, mutta Sergio Agüeron laukaus painui vastustelusta huolimatta sisään. Polvivammasta kärsineen argentiinalaishyökkääjän edellinen maali nähtiin ennen kevään koronataukoa. 1-1.

231 - Sergio Agüero has scored his first goal in any competition since March against Sheffield Wednesday, 231 days ago. This gap of 231 days is the longest in between goals in the Argentine's career for club and country, with this his 421st goal. Relief.

Cityn manageri Pep Guardiola järsi kynsiään, kun kotijoukkueen avauspelaaminen tökki ajoittain pahasti.

Moussa Maregalla oli avausjakson loppuhetkillä loistosauma viedä vieraat uudestaan johtoon, kun hän pääsi maalivahti Ederson Moraesin kanssa nokikkain. Hän yritti kuitenkin vielä tarjota paikan vierelleen Sérgio Oliveiralle, ja Cityn puolustus pääsi kriittisellä hetkellä väliin.

Tauolle mentäessä Cityllä oli kasassa kolme maalintekoyritystä ja Portolla kuusi. Kaikki avausjakson kolme varoitusta menivät manchesterilaisille.

Cityn hyökkäyspelaaminen yskähteli vielä toisen jakson alussakin, mutta se sai tyrehdytettyä Porton etenemisyritykset täysin.

Reilun tunnin kohdalla City siirtyi johtoon İlkay Gündoğanin osumalla. Saksalaistaituri hankki itse vapaapotkun, jonka hän toimitti upeasti muurin yli maaliin. 2-1.

6 - Since the beginning of last season Manchester City have scored six goals via direct free-kicks (D. Silva x2, Mahrez x2, De Bruyne & Gündogan), twice as many as any other Premier League side. Walnut.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin kotijoukkue paketoi pelin. Ferran Torres käytti pallon Phil Fodenilla ja leikkasi pelivälineen kanssa keskelle ennen kuin täräytti sen voimalla yläkulmaan 3-1.

6 - Phil Foden has been directly involved in six goals in his last seven Champions League appearances (three goals & three assists) - this despite being a substitute in four of those games. Prodigal.

Lohkon toisessa ottelussa Olympiakos voitti Marseillen 1-0.