Manchester City nitisti Arsenalin 1-0-lukemin sunnuntai-illan valioliigaottelussa Emirates Stadiumilla. Voitto oli Pep Guardiolan miehistölle jo sen 18. peräkkäinen, kun kaikki kilpailut otetaan huomioon.

Manchester City

@ManCity
FULL TIME | It's another win for City!!! 💙

🔴 0-1 🔵 #ManCity | mancity.com

Manchester City sai ottelulle unelma-alun, kun se siirtyi johtoon vain reilun minuutin pelin jälkeen.

Syntymäpäiväsankari Riyad Mahrez peippasi Kieran Tierneyn sivuun rangaistusalueen oikealla kulmalla ja lähetti erinomaisen keskityksen maalille. Raheem Sterling nousi puolustajien välissä korkeimmalle ja puski sen sisään. 0-1.

3 - Raheem Sterling is the third player to score in three consecutive away games against Arsenal in the Premier League after Nicolas Anelka (four games ending in May 2009) and Ian Harte (three games ending in May 2003). Itch.

Man City sai osumastaan vain lisää virtaa, eikä käynyt kaukana toisesta aikasesta maalista.

Kevin De Bruyne vapautti Sterlingin ensiksi puolittaiseen läpiajoon, mutta englantilaishyökkääjän laukauksessa kuitenkin kesti ja osuma palloon jäi heiveröiseksi. Mahrez kääntyi sen jälkeen pois Pablo Marín vartioinnista, mutta hänen laukauksensa kimposi Arsenal-puolustuksesta kulmapotkuksi.

Arsenal oli pitkään hätää kärsimässä, mutta vartin pelin jälkeen City tyytyi pitämään palloa rauhallisemmin itsellään. Vaarallisia maalipaikkoja ei enää syntynyt muutaman minuutin välein, mutta 25 minuutin kohdalla pallonhallinta kallistui vierasjoukkueelle jo 70-30.

34 minuutin pelin kohdalla Rob Holding teki elintärkeän pelastuksen, kun hän sai blokattua huippuvireisen Ilkay Gündoganin laukauksen rangaistusalueen reunalla. Saksalaisen ensimmäinen kosketus oli heikko, mikä antoi Holdingille mahdollisuuden ehtiä tykinkuulan tielle.

Puoliajan lähestyessä Arsenal pääsi kuitenkin paremmin mukaan peliin, eivätkä tilastot enää näyttäneet niin yksipuolisilta. Maalipaikat jäivät kuitenkin vähiin. Isäntien paras paikka avautui Bukayo Sakalle, jonka vaarallisen näköinen laukaus jäi tiellä seisseen Pierre-Emerick Aubameyangin jalkoihin.

4 - Arsenal have lost their last four Premier League games against Manchester City without scoring a goal. This is the first time in their history they have failed to score in four consecutive home league games against an opponent. Barrier.

Toisella puoliajalla Manchester City sai taas useamman hyvän maalipaikan, mutta Leno ja Holding pitivät Arsenalin resistanssia vahvasti yllä.

Tunnin kohdalla Sterlingin blokattu laukaus kimposi Gündoganille, jonka laukaus kohti oikeaa alakulmaa ei Arsenal-vahtia ohittanut. Leno heittäytyi näyttävästi vasemmalle kyljelleen ohjatakseen pallon turvaan.

[readmore from=Manchester-City]

Kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä João Cancelolla oli tilaisuus sinetöidä Manchester Cityn voitto Gabriel Jesusin tiputuksesta. Portugalilaisen ulkosyrjälaukaus hyvästä paikasta kaarsi kuitenkin takatolpan ohitse.

Hetkeä aiemmin Cancelo loukkasi tielle liukunutta Holdingia, joka joutui jättämään kentän saatuaan iskun päähänsä City-puolustajan polvesta.

Vaikka Arsenal oli jo suorittanut kolme pelaajavaihtoa ennen kivuliaan näköistä kolausta, sai Mikel Arteta vaihtaa David Luizin englantilaistopparin tilalle Valioliigan uuden aivotärähdyslinjauksen vuoksi.

Manchester City voitti pelin lopulta 1-0-lukemin ja otti taas kymmenen pisteen johdon sarjakärjessä. Arsenal jatkaa sen sijaan kymmenentenä, 11 pistettä TOP4:n alapuolella.