Manchester City on Englannin liigacupin voittaja – jo neljättä kautta peräkkäin.

Pep Guardiolan miehistö kukisti sunnuntain loppuottelussa Tottenhamin 1-0-lukemin Wembley Stadiumilla. Lopputulosta voidaan pitää täysin oikeutettuna, sillä Man City hallitsi ottelutapahtumia läpi finaalin.

Tottenhamille loppuottelu oli puolestaan taas yksi hukattu tilaisuus nostaa pokaalia. Spurs juhli kilpailun voittoa edellisen kerran vuonna 2008, kun se päihitti Liigacupin finaalissa Chelsean.

They run this competition.

Ottelun ensimmäinen varttitunti oli Manchester Cityn täyttä hallintaa. Tottenham ei onnistunut pääsemään millään pois omalta kenttäpuoleltaan, mutta selvisi juuri ja juuri ilman takaiskua.

Raheem Sterling sai heti alussa kaksi loistavaa maalipaikkaa, mutta ensimmäisellä kertaa ratkaisussa kesti ja toisella yrittämällä Eric Dier blokkasi hänen laukauksensa tiehensä. Englantilaishyökkääjä loi yhden maalipaikan myös Phil Fodenille, jonka yritys meni kuitenkin ohi maalin.

Hugo Lloris joutui puolestaan ensi kertaa tositoimiin, kun Manchester Cityn kulmapotku näytti suuntautuvan suoraan maaliin. Tämän jälkeen lontoolaisten puolustus sai kuitenkin lyhyen levähdystauon, kun Tottenham sai hankittusa kulmapotkun omien kannattajiensa edestä.

ESPN FC

@ESPNFC
Fans back at football matches. Turn it up! 🔊🙌

Tottenham ei kuitenkaan onnistunut pitämään painetta yllä, vaan menetti hallinnan takaisin Manchester Citylle. Rummutus jatkui ja Tottenham oli pian taas hätää kärsimässä.

Ottelun 25. minuutilla nähtiin Manchester Cityn paras maalipaikka, kun Foden pääsi laukomaan noin kuuden metrin päästä maalista.

Toby Alderweireld blokkasi Kevin De Bruynen keskityksen, joka jäi maalin edustalle pomppimaan. Foden ei kuitenkaan saanut pelivälinettä avopaikasta sisään, sillä Alderweireld ehti siirtyä taas pallon tielle ja peliväline kimposi tolpan kautta ulos.

Reilun puolen tunnin jälkeen oli Riyad Mahrezin vuoro laittaa show pystyyn. Algerialaistaituri leikkasi sisään vasemalle jalalleen kahdesti lyhyen ajan sisään, eivätkä harhautuksia seuranneet laukaukset käyneet kaukana kohteesta.

Avausjakson lisäminuuteilla João Cancelo pakotti Lloris’n vielä huippuluokan torjuntaan tarkalla kaukolaukauksella, mutta puoliajalle edettiin maalittomassa tasatilanteessa – mikä oli luonnollisesti suuri helpotus Ryan Masonin miehistölle.

ESPN FC

@ESPNFC
What a brilliant first half from Hugo Lloris 👏👏👏

Toisen puoliajan Tottenham aloitti ensimmäistä rohkeammin. Pallo pysyi pidempään vihreäpaitojen hallussa ja myös maalipaikkoja syntyi. Giovani Lo Celson vasempaan alakulmaan suuntautuva kaukolaukaus pakotti Zack Steffenin heti alussa parhaimpaansa.

Manchester City jatkoi pian tämän jälkeen maalipaikkojen luomista, mutta paljon rauhallisemmin kuin ottelun alussa. Tottenhamin puolustus sinnitteli ja peittosi Taivaansinisten parhaat maalipaikat.

Tunnin pelin kohdalla Lo Celson murtautuminen ja syöttö Harry Kanelle käynnisti hyvän vastaiskun, mutta huono kommunikaatio Pierre-Emile Højbjergin ja Sergio Reguilónin välillä johti maalipaikan murenemiseen.

Ottelun 70. minuutilla Manchester City laittoi taas isomman vaihteen silmään. Fernandinho pisti Lloris’n koville puskulla pienestä kulmasta, jonka jälkeen Ilkay Gündogan laukoi Sterlingin keskityksestä ohi. Mahrez pakotti Lloris’n hetkeä myöhemmin taas aivan loistavaan torjuntaan.

Viisi minuuttia ennen päätösvihellystä Manchester City sai viimein ensimmäisen maalinsa, kun Aymeric Laporte nousi rangaistusalueen sisällä korkeimmalle ja puski De Bruynen keskityksen vapaapotkusta tarkasti oikeaan alakulmaan. 1-0.

ESPN FC

@ESPNFC
LAPORTE BREAKS THE DEADLOCK ⚽️

Mahrez puttasi pallon vielä kertaalleen maaliin, mutta osuma vihellettiin heti paitsiona pois. Manchester City voitti loppuottelun 8 000 katsojan edessä lopulta 1-0-lukemin.