Pep Guardiola nosti esiin neljä ryhmää, joita ilman Man Cityn historiallinen saavutus ei olisi onnistunut

© Kuva: Getty Images

Manchester City eteni ensimmäistä kertaa seurahistoriassaan Mestarien liigan loppuotteluun.

Finaalipaikka varmistui, kun joukkue kukisti PSG:n toisessa välieräottelussa maalein 2-0. Yhteismaalit kirjattiin Cityn hyväksi 4-1.

Ottelun päätyttyä Cityn päävalmentaja Pep Guardiola oli luonnollisesti hyvin tyytyväinen mies.

– Se, mitä pelaajat ovat tehneet tällä kaudella, on uskomatonta. Olemme Mestarien liigan loppuottelussa ja hyvin lähellä Valioliigan voittamista, Guardiola sanoi lehdistölle.

– Meillä oli alussa [PSG:tä vastaan] vaikeaa, mutta toisella puoliajalla paransimme merkittävästi. Se oli valtava voitto meille. Löimme joukkueen, joka pudotti jatkosta Barcelonan ja Bayern Münchenin.

Guardiola halusi nostaa historiallisella hetkellä esiin neljä ryhmää, joita ilman City ei olisi tähän pisteeseen päässyt.

– Ensimmäiset sanani menevät pelaajille, jotka eivät tässä ottelussa pelanneet. Tiedän, kuinka kova paikka se on.

– Toiseksi haluan nostaa esiin omistajamme, puheenjohtajan, kaikki Abu Dhabin ihmiset. Sitten pelaajat, jotka olivat täällä ennen meitä: Colin Bell ja Mike Summerbee.

– Sitten [haluan nostaa esiin] pelaajat, jotka auttoivat seuran uudelle tasolle: Joe Hart, Pablo Zabaleta, Vincent Kompany, David Silva, Sergio [Agüero], joka toki on yhä täällä. Moni pelaaja on ollut auttamassa meitä tähän pisteeseen.

– Ilman näitä ihmisiä tämä saavutus ei olisi ollut mahdollinen.

Guardiola nosti myös esiin rahan, joskin hän vakuutteli, että kyse ei ole pelkästään rahan tuomasta voimasta.

– Olemme toki satsanneet rahaa [joukkueen toimintaan] viimeisen kymmenen vuoden aikana, kun sheikki Mansour on ollut puikoissa. Mutta pelkästään siitä ei ole kyse, Guardiola sanoi.

 

– Jos haluaa ajatella, että tämä on saavutettu vain rahalla, se on ihan ok. Mutta taustalla on tapahtunut paljon uskomattomia asioita. Niin moni ihminen on työskennellyt tämän asian eteen ja meillä on ollut selkeä strategia, jota on noudatettu.

– Se, mitä olemme tehneet viimeisen neljän vuoden aikana, on uskomatonta. Valioliiga, Liigacup, muut cupit ja kaikki kilpailut, joissa olemme olleet mukana.

– Mestarien liigan loppuotteluun pääseminen on niin vaikeaa. Se on kaikkein vaikein kilpailu, mutta nyt me onnistuimme.

Tämä on Guardiolallekin ensimmäinen Mestarien liigan finaalipaikka sitten kevään 2011, jolloin hän voitti kilpailun Barcelonan valmentajana.


PÄIVÄN VIHJE: MANCHESTER UNITED – LEICESTER

Leicesterin loppukauden ohjelma on hurja! Onko Kelechi Iheanachosta Manchester Unitedin kaatajaksi?