Manchester Cityn pelaaja-arvostelut: Koko liuta huippukauden pelanneita

© Kuva: Getty Images

Manchester Citylle päättynyt kausi oli lähes täydellinen. Valioliigassa joukkue oli ylivoimainen, ja kotimaisista cupeistakin mukaan tarttui Liigacup. Mestarien liigassa City pääsi ennätyksellisen lähelle, mutta ei taaskaan kyennyt voittamaan kilpailua.

Pelaajatasolla Man Cityn kausi oli kuitenkin loistava. Tässä artikkelissa jaamme pelaajille arvosanat perusteluineen.

Maalivahdit

Ederson: 9+

Kokonaisuutena oikein kiitettävä kausi, ja otti ison askeleen eteenpäin osaksi Cityn pallollista peliä. Harmi, että Mestarien liigan finaalin vastaantulo jäi kummittelemaan.

Puolustus

João Cancelo: 10

Lusitaani pelaa uransa parasta palloa, ja murtautui kaikkien brittifutisfanien tietoisuuteen tällä kaudella. Monipuolinen pelaaja on juuri sellainen pelaaja, jonka Pep Guardiola haluaa ja tarvitsee. Kun pelasi, pelasi upeasti. Valmennustiimille jäi jossiteltavaa kun Cancelo istui Mestarien liigan finaalin penkillä.

John Stones: 9+

Stones pelasi pääasiassa ensisijaisessa toppariparissa tai kolmen linjassa. Kokonaisuutena vahva kausi, ja pelasi – voidaan sanoa – uuden nousun kauden. Syrjäytti lopulta Aymeric Laporten ja sai säännöllisiä minuutteja isoissa otteluissa. City-ura ja kehityskaari ovat olleet nousujohteiset.

Rúben Dias: 9 1/2

Monet kohottivat kulmiaan kun City hankki Portugalista topparin täksi kaudeksi. Diasin nimi oli massoille tuntematon, mutta alusta alkaen kerrottiin Guardiolan nimenomaan olleen se, joka hänet Etihadille halusi tuoda. Kun City alkoi parantaa kollektiivina kävi pikku hiljaa selväksi, että Dias on todella hyvä puolustamaan. Viimeistään kevätkaudella Dias teki läpimurtonsa ja ansaitsi toimittajien valinnan vuoden pelaajaksi. Likimain täydellinen kausi, ja nopea sopeutuminen Valioliigaan.

Oleksandr Zintshenko: 9

Mainio pelimies, siitä ei pääse mihinkään. Zintshenko on kehittynyt Guardiolan alaisuudessa monipuolisesti ja tarjoili kasan komeita suorituksia niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Ei tarjoa samanlaista maltillisuutta kuin Cancelo, mutta meni silti loppukaudella Cancelon edelle valinnassa vaikka ottelumäärissä jäi selvästi taakse. Mestarien liigan finaalissa – koko linjan tapaan – kohtalokkaan huono Chelsean maalissa.

Kyle Walker: 9

Walker on tasaisen varma suorittaja ja edelleen Cityn linjan nopeimpia tai nopein pelaaja 31-vuotiaana. Tutussa roolissa kolmantena topparina tai oikeana puolustajana ja ehdottomasti iso osa mestarijoukkueen linjaa. Walker on sen verran hyvä, ettei Guardiolan tarvitse miettiä varavaihtoehtoja ensisijaisesti tälle pelipaikalle.

Benjamin Mendy: –

Jälleen yksi mestaruus taskuun ja pienellä panoksella. Pelasi vain 12 ottelua. Loukkaantumiset vieneet uralta paljon. 26-vuotias ja Cityssä alle 50 sarjaottelua neljän vuoden aikana…

Aymeric Laporte: 7+

Kuten todettua, putosi penkkioptioksi. Espanjan kanssa EM-kisoihin matkaava puolustaja on hävinnyt paikkansa peliesitysten takia, mutta myös Dias-Stones kaksikon loistokkuuden myötä. Mestarien liigan finaalin jälkeen kertoi, ettei ole hyväksynyt vähäistä peliaikaansa, joten onkohan siirto edessä? Hyvä puolustaja, mutta epäsäännöllisyydellä vaikea arvioitava.

Keskikenttä ja hyökkäys

Kevin De Bruyne: 10-

Oikeastaan vain Mestarien liigan finaali jäi himmentämään kauden isoa kuvaa. Vaikka finaalissa jäi eristyksiin ja joutui ikävästi jättämään ottelun kesken, voidaan todeta belgialaisen olevan joukkueen ehdoton johtohahmo uransa huipulla.

Riyad Mahrez: 10-

Mahrez pelasi parhaan kautensa sitten Leicesterin mestaruuskauden. Monipuolisesti onnistumisia ja pääsi pelaamaan omimmassa roolissaan hyökkäyskolmikon oikealla laidalla.

Ilkay Gündogan: 10

Uskomattomasti joukkueen paras maalintekijä. On ollut mahtava seurata miten Ilkay on askel askeleelta pystynyt pitämään suorittamisensa stabiilin noususuuntaisena ja selättänyt loukkaantumiskierteensä. Määritti uudestaan keskikenttäpelaajan täydellisesti ajoittamat nousut vastustajan boksiin!

Bernardo Silva: 10

Rooliinsa täydellisesti sopiva, ja oikeastaan sen määrittelevä pelaaja. Guardiolan uudistetty systeemi sopi lusitaanille täydellisesti ja päinvastoin. Silva on yksi niistä pelaajista, jotka kuuluvat Cityn kauden TOP5-pelaajiin. Ei ole otsikoiden ja klikkien kerääjä, mutta parhaimmillaan korvaamaton pelaaja Guardiolalle: usean roolin pelaaja, pallottomana älykäs ja taitava, korkea työmoraali, loistava prässääjä ja sijoittuja. En tiedä tekevätkö sanat oikeutta, mutta ainakin yritetty on.

Rodri: 9+

Alkukausi oli haastava, mutta Rodri sopeutuu koko ajan Cityyn paremmin. On yksi parhaista prässiä vastustavista pohjapelaajista ja syöttövalikoima hakee vertaistaan. Guardiolan loppukauden muutokset veivät Rodrin penkille, mutta silti kiitettävä kausi, josta on hyvä jatkaa. Kuten Guardiola on todennut: puolustava keskikenttäpelaaja on hyvä silloin, kun hän pelaa muille eikä itselleen. Ja sitä Rodri tekee. vuodenvaihteesta kevään alkuun yksi tärkeimmistä pelaajista keskikentällä. 3-1-3-3 ryhmitys tarvitsee Rodrin jatkossakin – ja joka ilta.

Ferran Torres: 9+

Nuori espanjalainen tekee tuloaan Valioliigan tähtitaivaalle. Hämmästytti lähes joka kerta ja ostaa toden teolla Guardiolan ajattelua itselleen. Valioliigassa 15 starttia ja yhdeksän vaihdosta. Seitsemän maalin kausi, minkä lisäksi neljä osumaa Mestarien liigassa. Ensi kaudella yli 20 ottelua ja 20 maalia? Miksi ei?

Raheem Sterling: 9

Joukkueen neljänneksi eniten startteja Valioliigassa. Kymmenen Valioliiga-maalia oli joukkueen toiseksi paras lukema ja muutaman maalin alisuoritus. Mestarien liigassa vain yksi maali, ja finaalissa vaisu. Valioliigan maaleissa alisuoritti jonkin verran.

Phil Foden: 10

Tämän kauden TOP5-pelaaja Citylle. Oma kasvatti otti paikkansa ja oli yksi pelaajista, joita ilman Guardiola ei halua enää pelata. Jossain vaiheessa nousee joukkueen kapteeniksi ja seuralegendaksi, mutta sitä ennen voimme vain nauttia ja katsoa 21-vuotiaan suorituksia ja kehitystä.

Fernandinho: 9

Harmillisesti jo 36-vuotias City-legenda. Noin tuhat minuuttia vähemmän peliaikaa kuin Rodri, mutta luvuiltaan lähes samaa tasoa. Hieno ura Manchesterin sinisissä jatkuu vielä.

Gabriel Jesus: 8

Guardiolan keskushyökkääjättömästä systeemistä kärsi luonnollisesti joukkueen paras keskushyökkääjä. Jesus sai Mestarien liigassa vyölleen vain kaksi starttia, mutta sitä paikkasi hieman Valioliigan 22 aloitusta ja yhdeksän maalia. Tilanteeseen nähden hyvä kausi ja edelleen aliarvostettu keskushyökkääjä.

Sergio Agüero: –

Seuralegendan viimeinen kausi pilaantui poissaolojen takia – missasi loukkaantumisten ja koronaviruksen takia yhteensä 34 ottelua. Lopulta enemmän otteluita penkiltä kuin startteja. Valioliiga-pokaali kirkasti päätöskautta, mutta harmillisesti ei voinut täyttää sitä kuuluisaa lupaustaan Mestarien liigan voitosta. Upea ura Englannissa, mutta tästä kaudesta ei ole syytä arvosanaa antaa. Urasta Cityssä sen sijaan? Lähemmäs erinomaista.

Bujamies
Twitter: Bujamies


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.