Valioliigan 27. kierros pelataan perjantain ja sunnuntain välillä.

Kierros poikkeaa hieman normaalista, koska sunnuntaina pelattavassa Liiga-cupin finaalissa kohtaavat Manchester City ja Chelsea eivät osallistu viikonlopun sarjaotteluihin.

Manchester City pelasi ottelunsa Evertonia vastaan jo helmikuun alussa, voittaen kamppailun 2-0. Chelsea sen sijaan isännöi Brightonia myöhemmin.

Kierros on tällä kertaa vain kahdeksan ottelun kokoinen, mutta esille kuitenkin nousee Manchester Unitedin ja Liverpoolin välinen jännittävä derby-ottelu.

Manchester United – Liverpool

Sunnuntaina 24.2. klo 16:05

Yhden ottelun enemmän pelannut Manchester City on Liverpoolin kanssa samoissa pisteissä sarjataulukon huipulla. Jürgen Kloppilla on jälleen mahdollisuus ottaa eroa Valioliigan hallitseviin mestareihin, mutta voitto Old Traffordita ei tule helpolla.

Ole Gunnar Solskjær on johdattanut joukkueensa 11 voittoon 13 ottelusta sekä nostanut José Mourinhon upottaman paatin aina sarjataulukon kuudennelta sijalta TOP4:n joukkoon.

Unitedilla on alla kliininen 2-0 FA Cup -voitto Chelseasta, kun taas Liverpool pelasi viimeksi maalittoman tasapelin Bayern Müncheniä vastaan Mestarien liigassa. Liverpool onkin pelannut viimeisestä neljästä ottelustaan jopa kolme tasan.

Liverpool on avauskokoonpanonsa perusteella hieman vahvemmassa asemassa. Loukkaantuneiden listaan kuuluvat ainoastaan vaihtotopparit Dejan Lovren ja Joe Gomez, kun taas United joutuu pärjäämään ilman hyökkäyskaksikko Anthony Martialia ja Jesse Lingardia. Puolustuksesta Antonio Valencia ja Marcos Rojo ovat todennäköisesti myös sivussa.

Kloppin täytyy kuitenkin keksiä keino pysäyttää Unitedin tehopari Paul Pogba ja Marcus Rashford. Pogba on tehnyt Solskjærin alaisuudessa yhdeksän maalia ja antanut kuusi maalisyöttöä. Kaksi niistä on tullut Rashfordille, joka on tehnyt kuusi maalia viimeisessä 12 ottelussa.

Manchester United ottaisi voitolla neljän pisteen eron alapuolella olevaan Arsenaliin ja Chelseaan.

27. kierroksen kaikki ottelut

Perjantai 22.2.

Klo 21:45
Cardiff-Watford
West Ham-Fulham

Lauantai 23.2.

Klo 14:30
Burnley-Tottenham

17:00
Newcastle-Huddersfield
Bournemouth-Wolverhampton

Klo 19:30
Leicester-Crystal Palace

Sunnuntai 24.2.

Klo 16:05
Man United-Liverpool
Arsenal-Southampton