Manchester United hävisi tiistaina Paris Saint-Germainille Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäisessä osassa 0-2. Ottelu pelattiin Old Traffordilla.

Manchester United

@ManUtd
Here's how the Reds line up...

Follow the match in the #MUFC Official App: bit.ly/2NmtGce

Manchester United lähti prässäämään ensimmäisillä minuuteilla korkealta, mutta vieraat saivat luotua ensimmäisen maalintekopaikan. Unitedin entinen pelaaja Ángel Di María tykitti rangaistusalueen tuntumasta, mutta kierteinen veto viuhui oikealta ohi.

Ensimmäisen vartin aikana varsin vähän pallossa ollut Paul Pogba rakenteli isäntien ensimmäisen vaarallisen tontin. Hän nappasi pallon oikealle laidalle mukaansa ja ohitti näyttävästi Presnel Kimpemben. Pogba rynnisti päätyrajaa pitkin kohti maalia ja tavoitteli syötöllään Jesse Lingardia, mutta PSG-vahti Gianluigi Buffon pääsi väliin.

Molemmat joukkueet pyrkivät lähtemään hyökkäyksiin suoraviivaisesti. Vastustajan etenemisiä jouduttiin estämään myös sääntöjen vastaisesti. PSG:n ensimmäiset varoitetut olivat Kimpembe, Julian Draxler ja Juan Bernat, Unitedilta keltaista katselivat avausjaksolla Pogba ja Ashley Young.

PSG-taituri Kylian Mbappé aiheutti nopeudellaan Unitedin puolustukselle jatkuvasti vaikeuksia. Hän pääsi myös nokikkain maalivahti David de Gean kanssa, mutta epäonnistui laukauksessaan.

Joukkueiden välit kiristyivät kentällä, kun Young sysäsi Di Marían kaksinkamppailutilanteessa kentältä ulos. Di María lensi kentän ja katsomon välistä metallista aitaa päin ja loukkasi itseään ainakin hetkellisesti.

Kotijoukkueen loukkaantumishuolet olivat vielä konkreettisempia. Lingard joutui tulemaan vaihtoon vielä ensimmäisen jakson lisäajalla. Hänet korvasi Alexis Sánchez. Myös Anthony Martialilla oli vaivaa ensimmäisellä puolikkaalla. Hänen tilalleen tuli toiselle jaksolle Juan Mata.

Maalipaikoilla ei ensimmäisellä puoliajalla juhlittu, mutta vauhtia ottelussa riitti. Tauolle mentäessä maalintekoyritykset olivat tasan 3-3.

0 - PSG have failed to register a single shot on target in the first half of a Champions League match for the first time since their quarter-final second leg against Barcelona in April 2015. Restricted. #MUNPSG

OptaJean

@OptaJean
5 - Worst tallies of shots in the 1st half of a Champions League game this season:

Roma - Porto (tonight) : 5

Manchester United - Paris (tonight) : 6

Napoli- Liverpool (3/10/2018) : 6

Atlético de Madrid - Monaco (28/11/2018) : 6

Boring.
#MUNPSG

PSG siirtyi 53. minuutilla johtoon. Di Marían antama kulmapotku löysi maalin edustalta Kimpemben, joka sai täysin vapaasti iskeä pariisilaisille vierasmaalin. 0-1.

Hetkeä myöhemmin vieraat iskivät jälleen. Bernat levitti vasemmalle laidalle Di Maríalle, joka tavoitti nappisyötöllään Mbappén. Ranskalaisnuorukainen ohjasi pelivälineen lähietäisyydeltä sisään. 0-2.

Mbappé oli iskeä toisen heti perään läpiajosta, mutta de Gea pelasti Unitedin kolmannelta takaiskulta.

Manchester United pääsi viimeisen vartin aikana hyökkäämään enemmän, mutta kotijoukkueen tekeminen oli tehotonta. Unitedin ilta synkkeni entisestään, kun Pogba poistettiin kentältä punaisella kortilla 90. minuutilla. Hän rikkoi kaksinkamppailutilanteessa Dani Alvesia ja sai toisen varoituksensa. Pogba on siis pelikiellossa otteluparin toisessa osassa.

Joulukuussa Unitedin puikkoihin hypännyt Ole Gunnar Solskjær kärsi samalla ensimmäisen tappionsa joukkueen peräsimessä. Norjalaisen väliaikaisluotsin saldo on nyt kymmenen voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio.

Otteluparin toinen osa pelataan 6. maaliskuuta Pariisin Parc des Princes’llä.