Yli 80 miljoonaa euroa taivaan tuuliin – Manchester United ajautumassa taloudelliseen kriisiin: ”Koettelevin ajanjakso seuran 142 vuoden historiassa”

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Koronaviruspandemia koettelee urheiluseuroja ennennäkemättömällä tavalla. Myös yksi urheilumaailman suurimmista, Manchester United, on taloudellisten ongelmien edessä, kertoo seuran varapuheenjohtaja Ed Woodward.

United saattaa menettää koronaviruspandemian takia peräti 75 miljoonaa puntaa, eli noin 83,8 miljoonaa euroa. Unitedin talouspäällikkö Cliff Baty kertoi, että seura joutunee maksamaan 20 miljoonaa puntaa (reilu 22 miljoonaa euroa) TV-sopimuksen tuloja tv-yhtiöille takaisin, vaikka valioliigakausi pelattaisiinkin loppuun.

Pelkästään maaliskuun kolmen viimeisen viikon aikana United menetti kahdeksan miljoonaa puntaa, kun otteluita peruttiin. Baty myös lisäsi, että tulot pienenevät huomattavasti, kun loput sarjaottelut tultaisiin pelaamaan ilman yleisöä.

Aiemmin seuran varapuheenjohtaja Ed Woodward totesi, että seura aikoo epidemiasta huolimatta olla erittäin kilpailukykyinen tulevassa siirtoikkunassa. Tilanne saattaa kuitenkin kääntyä päälaelleen. United on yhdistetty seuraavassa siirtoikkunassa muun muassa Jadon Sanchoon sekä Jack Grealishiin, joiden siirtosummat mitataan kymmenissä miljoonissa euroissa.

– Viime kvartaalin tuloksista näkyy osittain jo pandemian vaikutukset seuraan, mutta vaikutus tulee olemaan vielä suurempi nykyisessä kvartaalissa ja luultavasti siitä eteenpäin.

Pelkästään siirretty Tottenham-ottelu, joka piti pelata 15. maaliskuuta, maksoi Unitedille neljä ja puoli miljoonaa euroa. Unitedin tulot putosivat viime kvartaalissa 18,7 prosenttia. Pelkästään vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana seura teki lähes 33 miljoonaa euroa tappiota.

Vaikutukset voivat olla moninkertaiset vielä tulevaisuudessa, kun seurojen tulot ovat käytännössä pysähtyneet. Vaikka kausi pelattaisiinkin loppuun, on se taloudellisesti seuroilla haasteellista, kun palkat juoksevat suurimmalla osalla normaaliin tapaan, mutta ottelutapahtumat eivät tuota tavalliseen tapaan.

– Nämä ovat ennennäkemättömiä aikoja ja meidän täytyy huomioida se, ettei tämä kriisi katoa yhdessä yössä.

– Joka tapauksessa meidän seuramme on rakennettu vakaalle pohjalle (taloudellisesti). Olemme yhä erittäin optimistisia seuran pitkän ajan näkymistä, kunhan olemme selvinneet tästä eittämättä yhdestä kummallisimmista ja koettelevimmista ajanjaksoista Manchester Unitedin 142 vuoden historiassa.

Lähde: BBC, Telegraph

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS