Manchester United nousi vaikeuksien kautta voittoon – Bruno Fernandes korvasi harvinaisen pilkkumokansa tyylikkäällä tavalla

© Kuva: Getty Images

Manchester United nousi vaikeuksien kautta voittoon, kun se nujersi Newcastlen vieraissa peräti 4-1-lukemin valioliigalauantain viimeisessä kamppailussa.

Ottelu alkoi Manchester Unitedin osalta painajaismaisella tavalla, kun Newcastle siirtyi kamppailussa johtoon vain kahden minuutin pelin jälkeen.

Emil Krafth keskitti pallon aikaisena boksiin, jossa jalkaansa ojentava Luke Shaw ohjasi sen epäonnekkaasti omiin. Paikalleen juurtunut David De Gea seurasi vain katseellaan, kun peliväline putosi maaliverkon perukoille. 1-0.

Manchester United otti pelin kuitenkin haltuunsa ja piristyi pelin edetessä. Bruno Fernandes laukoi pallon maaliin Juan Matan pudotuksesta pelin 20. minuutilla, mutta osuma hylättiin oikeutetusti VAR-tarkastuksen jälkeen. Mata oli tilanteessa askeleen verran paitsiossa.

Kolmea minuuttia myöhemmin United kuitenkin kampesi tasoihin sääntöjen puitteissa. Harry Maguire nousi vieraiden kulmapotkussa korkeimmalle ja puski Matan keskityksen jykevästi sisään. 1-1.

Toisen puoliajan alussa Newcastle antoi osoituksen vaarallisuudestaan, kun Allan Saint-Maximin keskitti pallon Callum Wilsonille rangaistusalueen sisällä. Englantilaiskärki ohjasi pelivälineen kohti maalia, mutta De Gea venyi tolppiensa välissä maailmanluokan torjuntaan ja piti laukauksen ulkona.

Noin tunnin pelin kohdalla Manchester Unitedille avautui kultainen sauma siirtyä ensikertaa johtoon, kun pallo vietiin pilkulle. Tilannetta tarkasteltiin pitkään VAR:lta, jonka jälkeen erotuomari Craig Pawson kävi itsekin ruudun ääressä. Lopulta Jamal Lewisin tulkittiin rikkoneen Marcus Rashfordia rangaistusalueen sisällä ja Fernandes asteli 11 metriin.

Bruno Fernandes, joka on yleensä niin kliininen pilkulta, ei kuitenkaan saanut palloa maaliin. Karl Darlow aavisti maalillaan oikein ja torjui portugalilaistähden yrityksen komealla heittäytymisellä. Kyseessä oli Fernandesin ensimmäinen epäonnistuminen rangaistuspotkusta Manchester Unitedin paidassa.

Karl Darlow torjui Bruno Fernandesin pilkun komealla tavalla. Kuva: Getty Images

Manchester United hallitsi kuitenkin ottelutapahtumia, eikä sillä ollut hätää kentän omassa päässä. Newcastle vetäytyi syvälle suojellakseen 1-1-tilannetta, eikä juurikaan hyökännyt kohti De Gean maalia. Darlow oli loukannut nivustaan, minkä takia puolustuksen oli oltava entistä enemmän hereillä laukausten peittämiseksi.

Ottelun viimeisen viiden minuutin aikana Manchester United väänsi itselleen kuitenkin täydet kolme pistettä, kun se venytti Newcastlen maaliverkkoja useampaan otteeseen.

Ottelun 85. minuutilla Rashford ja Fernandes hyökkäsivät nopeasti vastaan Newcastlen menetettyä pallon vapaapotkutilanteen jälkeen. Rashford siirsi pallon Fernandesille rangaistusalueen sisällä, mistä portugalilainen pommitti sen komealla laukauksella oikeaan yläkulmaan. 2-1.

Hieman ennen täyttä aikaa United osui uudelleen, kun Aaron Wan-Bissaka viimeisteli United-uransa ensimmäinsen täysosuman voimakkaalla laukauksella täysin samaan paikkaan. Lisäajalla Fernandes vapautti vielä Rashfordin läpiajoon, eikä englantilaishyökkääjäkään viimeistelyssään epäonnistunut.

Loppulukemat olivat siis jopa 4-1 Unitedille. Voitto oli erinomainen vastaus maajoukkuetaukoa edeltäneelle nöyryytykselle, kun joukkue hävisi 1-6-lukemin Tottenhamille.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!