Manchester United nousi Valioliigan piikkipaikalle, kun se voitti Burnleyn 1-0-lukemin Turf Moorilla tiistai-iltana.

Kyseessä oli Ole Gunnar Solskjærin miehistön seitsemäs vierasvoitto tämän kauden Valioliigassa. Manchester United on sarjakärjessä ensi kertaa tammikuussa sitten kauden 2012-2013, jonka jälkeen Sir Alex Ferguson jäi eläkkeelle.

ESPN FC

@ESPNFC
Man United are top of the Premier League in January for the first time since Sir Alex Ferguson retired in 2013 📈

Jos ylläoleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Burnley aloitti ottelun pirteämmin. Se laittoi Manchester Unitedin yllättävän ahtaalle avauskympin aikana, mutta ei onnistunut hyödyntämään lupaavia maalipaikkojaan.

Kun ottelua oli takana 25 minuuttia, nousivat erotuomari Kevin Friend ja VAR suureen rooliin kolmen puhuttaneen päätöksen johdosta.

Luke Shaw liukui aluksi voimalla Johann Berg Gudmundssonin jaloille, mutta pilli ei soinut. Manchester United jatkoi pelaamista ja ampaisi vastahyökkäykseen.

Robbie Brady kaatoi sen jälkeen Edinson Cavanin puolustuslinjan alimpana miehenä, mutta United-pelaajien protesteista huolimatta Burnley-pelaajalle näytettiin rikkeestä vain keltaista korttia.

Friendia kehotettiin sen jälkeen VAR-ruudun äärelle, jossa hän tarkasteli sekä Shaw’n että Bradyn rikettä useamman minuutin ajan.

Kumpikin pelaaja olisi voinut lentää taklauksensa johdosta pihalle, mutta lopulta Friend päätti antaa Shaw’lle vain keltaisen kortin. Samalla hän kumosi Bradyn saaman varoituksen ja peli jatkui Burnleyn vapaapotkulla.

Simon Stone

@sistoney67
So, VAR looked at Shaw foul, didn't think it was red, looked at Brady foul, thought it was a red, but then told ref to look at Shaw incident as was foul in same phase of play.

Jos ylläoleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Vain hetkeä myöhemmin Friend teki jälleen kyseenalaisen päätöksen, kun Harry Maguire puski pallon maaliin Shaw’n keskityksestä. Erotuomari tulkitsi United-topparin rikkoneen tilanteessa Erik Pietersiä, eikä osumaa täten hyväksytty.

Monien ottelua seuranneiden mielestä Maguiren maali olisi pitänyt hyväksyä.

– En usko, että minulla olisi montaa maalia jäljellä, jos Maguirenkaan osumaa ei voitu hyväksyä, Valioliigan entinen huippuhyökkääjä Peter Crouch totesi kamppailun aikana.

Peter Crouch

@petercrouch
Not sure I’d have many goals left if maguires was no goal 😬

Jos ylläoleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Ottelun avausjakso oli täten maaliton, mutta toiselle jaksolle Manchester United lähti entistä nälkäisempänä. Seeprapaidat painostivat kotijoukkuetta ahneesti ja saivat palkkionsa pelin 71. minuutilla.

Marcus Rashford keskitti pallon rangaistusalueen reunalle, josta Paul Pogba täräytti sen erinomaisella volleylla sisään. Kyseessä oli ranskalaispelaajan kauden toinen maali ja Rashfordin viides maalisyöttö.

Squawka

@Squawka
Marcus Rashford has been directly involved in 11 goals in eight Premier League away games this season:

◎ 6 goals
◉ 5 assists

Away day specialist.

Jos ylläoleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Burnley oli hyökkäyspäähän todella heikko, eikä se pakottanut David De Geaa koko ottelun aikana torjuntatöihin. Lähimpänä tasoitusmaalia kävi Matej Vydra, jonka laukaus kimposi Eric Baillyn kautta sivuverkkoon.

Useiden hukattujen maalipaikkojen jälkeen ottelu päättyi Manchester Unitedin 1-0-voittoon.

Wolverhampton – Everton

Samaan aikaan pelatussa kamppailussa Everton palasi voittojen tielle, kun se haki Wolverhamptonista täydet kolme pistettä.

Everton siirtyi johtoon jo kuuden minuutin pelin jälkeen, kun Alex Iwobi viimeisteli nilkkaleikkauksesta toipuneen Lucas Dignen keskityksen tarkasti alakulmaan.

Ottelun 14. minuutilla Wolves nousi tasoihin, kun Ruben Neves ohjasi Rayan Ait Nourin keskityksen sisään.

Ratkaiseva osuma syntyi kuitenkin Everton-toppari Michael Keanen päästä, kun hän nousi Wolves-boksissa korkeimmalle ja puski pallon André Gomesin syötöstä maaliin.

Ottelu päättyi Evertonin 2-1-voittoon, joka nostaa Carlo Ancelottin miehistön ainakin hetkellisesti neljänneksi sarjataulukossa.

Everton

@Everton
FT.
𝘜𝘗
𝘛𝘏𝘌
𝗙𝗔𝗟𝗦𝗘 𝟵
𝘛𝘖𝘍𝘍𝘌𝘌𝘚! 😏

🐺 1-2 🔵 #WOLEVE