Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær puolustaa David de Geaa väitteiltä, joiden mukaan espanjalaisvahdin aika huipulla on ohi.

De Gea, 30, on pelannut Unitedin ykkösvahtina pian kymmenen kautta, mutta viime vuosina hänen asemansa on kyseenalaistettu muutamaankin otteeseen.

Täksi kaudeksi espanjalaistorjuja sai todella kyvykkään haastajan, kun Englannin maajoukkuerinkiin kuuluva Dean Henderson palasi menestyksekkäältä lainapestiltään Sheffield Unitedista.

[readmore from=Dean-Henderson]

Henderson, 23, on viime aikoina päässyt näyttämään osaamistaan, kun de Gea matkusti Espanjaan tukemaan vaimoaan Edurne Garciaa pariskunnan esikoisen synnytyksessä. United on nyt pelannut kolme peliä putkeen ilman de Geaa ja Henderson on päästänyt niissä vasta yhden maalin.

Kannattajat ja media ovat spekuloineet paljon sillä, voiko Henderson napata ykkösvahdin hanskat de Gealta jo nyt. Solskjærin mukaan espanjalaisvahti ei aio luovuttaa taistelutta.

– David on ollut täällä kymmenen vuotta ja ollut kerrassaan loistava meille. Hän on tehnyt torjuntoja toisen perään kaudesta toiseen korkeimmalla tasolla, sanoi norjalaismanageri Goalin mukaan.

– Dean oppii ja kehittyy. Täällä ei ole mitään kiistatonta ykköstä. Päästäkseen pelaamaan on suoriuduttava hyvin.

– Minä en ole sokea. Olen nähnyt, mitä mediassa on kirjoitettu Davidista parin viime viikon aikana. Se on täysin väärin. David on huippumaalivahti.

– Hän sai luvan matkustaa kotiin esikoisensa syntymää varten ja Dean on esiintynyt todella hyvin. Olen varma, että hän pelaa jatkossakin hyvin.

– Ottaisin mieluummin kolme todella hyvää maalivahtia kuin en yhtään. Olen todella onnekkaassa asemassa, kun minulla on kaksi aivan huippumaalivahtia.