Manchester Unitedin ja Liverpoolin välinen Valioliiga-ottelu siirrettiin sunnuntailta myöhempään ajankohtaan kannattajien mielenosoituksen jälkeen.

Satoja Unitedin kannattajia tunkeutui yleisöltä suljetulle stadionille ennen ottelua, jonka alkua ensin viivytettiin, mutta lopulta peli päätettiin siirtää turvallisuussyistä kokonaan uudelle päivälle.

[readmore from=Old-Trafford]

Kannattajia oli protestoimassa myös Lowry-hotellilla, jossa Unitedin joukkue valmistautui lähtemään otteluun. Yhteensä mielenosoittajia oli joitain tuhansia.

Protesteilla osoitettiin mieltä Manchester Unitedin omistajia, Glazerien perhettä, kohtaan. Omistajat ovat jo pitkään olleet kannattajien epäsuosiossa, ja parin viikon takainen Superliiga-farssi oli monille viimeinen pisara.

Kaksi Old Traffordin nurmelle tunkeutunutta kannattajaa antoi kommenttinsa sunnuntain tapahtumista Press Associationille.

– Protesti meni paremmin kuin odotimme, sanoi Ryanina esittäytynyt kannattaja.

– Koko protestin idea oli aiheuttaa sekasortoa, ja uskon, että siinä onnistuttiin. Tunnelma oli epätodellinen. Olen idolisoinut koko ikäni tätä seuraa. Se tapa, jolla Glazerit ovat käyttäneet tätä seuraa, on saanut minut vihaiseksi ja pettyneeksi.

– Kentällä nähdyt tapahtumat olivat uskomattomia. Me saavutimme sen, mitä tarvitsimme ja menimme vielä pidemmälle menemällä kentälle. Kannatanko vahinkojen aiheuttamista? En missään nimessä, mutta mitä Manchester United oikein odottaa? Heille on sanottu tätä vuosien ajan.

Myös toinen kannattaja Elliot Brady, 23, sanoi protestin sujuneen loistavasti.

– [Tämä oli] paras protesti, joka tullaan näkemään millään kentällä, ja olen ylpeä, kun olin osa sitä.

– Glazerien on myytävä seura ja palautettava se kannattajille.