Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = '//s1.adform.net/banners/scripts/video/outstream/inview.js'; js.setAttribute( "data-pmp-id" , adformID ); s.appendChild( js ); } )( window.document );

( function( window, document, Adform ) { window._adform = window._adform || [];

_adform.push( [adformID+'.ad.ready', function() { document.getElementById( 'outstream' ).style.marginBottom = "16px"; }]);

_adform.push( [adformID+'.pmp.empty', function() { // adform empty console.log( 'adform ' + adformID + ' was empty, loading BB' );

( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = 'https://wonderus.bbvms.com/a/' + bbScript; s.appendChild( js ); } )( window.document );

// end adform empty }]); })( window, document, ( Adform = window.Adform || {} ) );

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Manchester United FC
  • Perustettu: 1878
  • Stadion: Old Trafford (74 140)
  • Kotikaupunki: Manchester
  • Kotiasu: Punainen
  • Vierasasu: Musta
  • Manageri: Ole Gunnar Solskjær
  • Saavutukset: 20 Englannin pääsarjan/Valioliigan mestaruutta (viimeisin kaudella 2012-13), 12 FA Cupin voittoa (viimeisin kaudella 2015-16), viisi Liigacupin voittoa (viimeisin kaudella 2016-17), kolme Euroopan Cupin/Mestarien liigan voittoa (viimeisin kaudella 2007-08), Eurooppa-liigan voitto kaudella 2016-17, FIFA seurajoukkudeian maailmanmestaruus vuonna 2008.

Jälleen harppaus eteenpäin

Ole Gunnar Solskjær luotsasi Manchester Unitedin viime kaudella kakkoseksi. Kuva: Getty Images
  • Valioliiga: 2. (Mestarien liigan lohkovaihe)
  • Pisteet: 74
  • 21 voittoa, 11 tasapeliä, 6 tappiota
  • Maaliero: 73-44
  • Cupit:
    • FA Cup: Puolivälierä, hävisi Leicesterille
    • Liigacup: Välierä, hävisi Manchester Citylle
    • Mestarien liiga: Kolmas lohkovaiheessa
    • Eurooppa-liiga: Finaalissa, hävisi Villarrealille

Manchester Unitedin viime kausi alkoi haastavasti, kun heti avauskierroksella se kärsi Crystal Palacelle nolon kotitappion. Kauden toisessa kotiottelussa tuska jatkui, kun Tottenham haki Old Traffordilta murskaavan 6-1-vierasvoiton.

Ole Gunnar Solskjærin miehistö joutui lopulta odottamaan ensimmäistä kotivoittoaan Valioliigassa hämmentävän kauan. Kautta oli takana jo yli kaksi kuukautta, kun 21. marraskuuta United kaatoi Old Traffordilla sarjanousija West Bromwichin Bruno Fernandesin rankkariosumalla.

Kyseisen kotivoiton jälkeen Old Traffordista tuli vaikea paikka vieraille. Ainoastaan Sheffield United onnistui hakemaan sieltä täyden pistepotin ennen kauden päätöskierroksia. Viimeisestä kolmesta kotiottelustaan United hävisi kaksi – Leicesterille ja Liverpoolille. Näissä otteluissa joukkueella ei kuitenkaan ollut enää juurikaan pelattavaa ja se näkyi etenkin Leicester-ottelun avauskokoonpanossa.

Vieraissa Unitedilla kulki läpi kauden, eikä se poistunut kertaakaan tappio niskassaan vieraskentältä. 19 vierasottelusta joukkue voitti peräti 12 ja pelasi seitsemän kertaa tasan. Tavaramerkiksi muodostui ”comebackit”, sillä se voitti vieraissa peräti yhdeksän (!) ottelua oltuaan pelissä tappioasemassa.

United kävi kauden puolivälin tienoilla jopa sarjan piikkipaikalla, mutta liiallisten tasapelien myötä mestaruushaaveet murenivat kauden loppua kohden – samanaikaisesti mestaruuden voittanut City jyräsi voitosta voittoon.

Manchesterilaisten kausi oli kuitenkin onnistunut, vaikka pokaali jäi jälleen kerran voittamatta. United meni kauden aikana paljon eteenpäin ja on hiljalleen nousemassa varteenotettavaksi mestarikandidaatiksi.

Mitä siirtoja Man United on tehnyt kesällä? Mitä siirtoja saatetaan vielä nähdä? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla kesän siirrot”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 2.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Paras siirtoikkuna vuosikausiin

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Jadon Sanchoa odotettiin Manchester Unitediin jo viime kesänä, myt siirto lopulta toteutui. Kuva: Getty Images

Maaliskuussa Manchester Unitedin jalkapallojohtajaksi palkattu John Murtough on tehnyt loistavaa työtä. Manchesterilaisseuran siirtoikkuna on ollut paras vuosikausiin – ja siitä saattaa tulla vielä entistäkin parempi.

Jo viime kesänä Unitedin kiikarissa ollut Jadon Sancho pääsi vihdoin siirtymään Old Traffordille, kun manchesterilaisseura pääsi Borussia Dortmundin kanssa sopuun 85 miljoonan euron siirtosummasta. 21-vuotias Sancho on todella kova vahvistus Solskjærin ryhmään ja häneltä on lupa odottaa suuria tekoja heti debyyttikaudellaan.

Vaikka Sancho pelasi Dortmundissa suuren osan viime kaudesta vasempana laitahyökkääjänä, tullaan hänet Manchesterissa näkemään oikealla puolella, jossa hän on enimmäkseen pelannut urallaan. Samalla Marcus Rashford pääsee palaamaan tutulle vasemman laitahyökkääjän tontille, jossa hän on säväyttänyt vuosien varrella.

United hankki myös takalinjoilleen maailmanluokan topparin, kun Real Madridia vuosikaudet edustanut Raphaël Varane siirtyi valioliigaviheriöille. Tämä siirto oli monelle manchesterilaisseuran kannattajalle kuin märkä päiväuni, sillä tällaiseen kaappaukseen harva uskoi ennen siirtoikkunan aukeamista.

Varanen hankinnan myötä Unitedilla on nyt kivenkova topparipari, jonka toisena osapuolena häärii Englannin maajoukkuepaidassa loistavat EM-kisat pelannut Harry Maguire.

Odotettavissa on, että United tekee vielä ennen siirtoikkunan sulkeutumista 1-2 pelaajahankintaa. Oikean laitapuolustajan tontille on huhuttu Kieran Trippieriä, joka olisi loistava lisä United-miehistöön. Englantilaispuolustaja on huomattavasti parempi pelaaja hyökkäyssuuntaan kuin Aaron Wan-Bissaka, ja hän pystyisi tuomaan lisää hyökkäysuhkaa matalalta puolustavia joukkueita vastaan.

Myös puolustavalle keskikenttäpelaajalle on huutava tarve. Rennesin Eduardo Camavinga on todennäköisin hankinta kyseiselle pelipaikalle, mutta vasta 18-vuotias pelaaja tuskin pystyy ainakaan vielä debyyttikaudellaan nousemaan Valioliigan mestaruudesta taistelevan joukkueen avainpelaajaksi. Tulevaisuutta ajattelen Camavingan hankinta täydentäisi Manchester Unitedin lähes täydellisyyttä hipovan siirtoikkunan.

Siirtoikkunan loppua kohden ovi tulee käymään tiuhaan ulospäin. Unitedilla on tällä hetkellä läjäpäin pelaajia miehistössään, joista monelle olisi luvassa vain ”pullontäyttäjän” rooli.

Toistaiseksi ainoastaan Tahith Chong, Facundo Pellistri ja Axel Tuanzebe on lähetetty lainalle, maalivahdit Sergio Romero ja Joel Pereira ovat poistuneet seurasta pysyvästi.

Lähtijöiden lista täydentynee vielä usemmalla pelaajalla. Potentiaalisia lähtijöitä ovat muun muassa Diogo Dalot, Brandon Williams, Jesse Lingard, Andreas Pereira ja Amad Diallo.

Pelaajasiirrot

[get-transfer-table table=”243″ team=”Manchester United”]

Ketkä ovat Man Unitedin suurimmat tähdet? Entä kuka lyö läpi ensi kaudella? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla tähtipelaajien esittely ja läpimurtopelaaja”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 3.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Tähdet

Harry Maguire
28 vuotta
Keskuspuolustaja

Harry Maguire on johtanut Man Unitedin puolustuslinjaa jämäkästi. Kuva: Getty Images

United-kippari nosti tasoaan entisestään viime kaudella ja kesän EM-kisoissa häneltä nähtiin parasta osaamistaan. Maguire on yksi manchesterilaisseuran tärkeimmistä yksittäisistä pelaajista ja se korostui viime kauden lopulla, kun hän oli sivussa loukkaantumisen vuoksi – tuolloin Unitedin puolustus oli täysin tuuliajolla.

Maguire on maailmanluokan toppari, vaikka monien on tätä faktaa vaikea purematta niellä. Tulevalla kaudella hän saa rinnalleen Raphaël Varanen, jonka myötä Unitedin topparikaksikko on yksi Valioliigan parhaista.

Maguire pystyy hyvänä pääpelaajana tekemään myös maaleja. Kahden viime kauden aikana sihti on ollut hukassa, mutta kenties kolmas kerta toden sanoo.

Bruno Fernandes
26 vuotta
Keskikenttäpelaaja

Bruno Fernandes on tullut Valioliigaan todella tehokkaasti. Kuva: Getty Images

Bruno Fernandes on Manchester Unitedin valovoimaisin tähti. Tammikuussa 2020 seuraan saapunut portugalilainen on ollut täysin pysäyttämätön valioliigaviheriöillä – 51 ottelussa hän on tehnyt käsittämättöt tehot: 26+19!

Fernandes joutui kuitenkin turhan usein viime kaudella kantamaan koko joukkuetta harteillaan. Ole Gunnar Solskjærilla ei yksinkertaisesti ollut varaa lepuuttaa häntä missään kohtaa kautta. Se alkoi näkyä loppukaudesta, kun väsynyt portugalilainen katosi kuvasta.

Jos ja kun viime kaudesta on opittu, ei samaa virhettä Fernandesin kanssa enää tehdä. Keskikenttätaiturille on annettava kauden aikana myös lepovuoroja, jolloin hänestä saadaan paras terä irti läpikauden. Donny van de Beek, ja kenties myös Jesse Lingard (mikäli jää seuraan), ovat pelaajia, jotka voivat tasoa nostaessaan tarjota tämän mahdollisuuden.

Marcus Rashford
23 vuotta
Laitahyökkääjä

Manchester Unitedin oma kasvatti Marcus Rashford on kasvanut 23-vuotiaana supertähdeksi, jolta odotetaan tehoja joka ilta. Viime kausi oli maalimäärältään pienoinen pettymys, kun osumia tuli vain 11. Tehoja on kuitenkin tullut jo usean vuoden ajan tasaisesti.

Marcus Rashford on 23-vuotiaana brittiläisen imperiumin jäsen ja Manchesterin yliopiston kunniatohtori. Kuva: Getty Images.

Rashfordin merkitys ei jää vain kentälle. Hän on esimerkillinen nuori mies, joka on pitänyt esimerkiksi vähävaraisten nuorten puolia. Rashford on ollut mahdollistamassa vähävaraisten lasten ja nuorten ruoka-apua koronakriisin keskellä. Rashford on antanut äänen heille, joiden ääntä ei muuten kuulla.

Siksi Rashford on jo nuoresta iästään huolimatta Manchesterin ylipopiston kunniatohtori. Lisäksi kuningatar Elisabet palkitsi Rashfordin brittiläisen imperiumin jäsenyydellä. Rashford on Manchester Unitedin supertähti, joka käyttää asemaansa heikommassa asemassa olevien auttamiseen. Se on lopulta jopa paljon tärkeämpää kuin yksittäiset maalit tai maalisyötöt valioliigaviheriöllä.

Läpimurtopelaaja – Anthony Elanga

Ruotsalaishyökkääjä Anthony Elanga, 19, on säväyttänyt harjoituskaudella. Kuva: Getty Images

Vasta 19-vuotias ruotsalaishyökkääjä Anthony Elanga on nousemassa ryminällä Manchester Unitedin edustusjoukkueeseen.

Elanga pystyy pelaamaan hyökkäyspäässä missä tahansa roolissa ja hänet tunnetaan loistavana viimeistelijänä. Hän debytoi viime kauden lopulla Valioliigassa ja teki päätöskierroksella maalin Wolvesia vastaan.

Ruotsin alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen kesällä noussut Elanga säväytti preseasonilla ja teki maalin sekä QPR:ää että Brentfordia vastaan. Hyvien näyttöjen myötä vastuuta lienee luvassa kauden aikana.

Toinen pelaaja jolta odotetaan läpimurtoa lähitulevaisuudessa on keskikentän pohjalla viihtyvä James Garner. 20-vuotias United-kasvatti pelasi viime kauden lainalla sarjaporrasta alempana Mestaruussarjassa edustaen sekä Watfordia että Nottinghamia.

Miten Man United pelaa ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on Man Unitedin ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 4.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Ole Gunnar Solskjærille annettiin työrauha

Valmennusryhmä

  • Manageri: Ole Gunnar Solskjær
  • Apulaismanageri: Michael Carrick
  • Apulaismanageri: Kieran McKenna
  • Apulaismanageri: Mike Phelan
  • Apulaismanageri: Martyn Pert
  • Maalivahtivalmentaja: Emilio Alvarez Blanco
  • Maalivahtivalmentaja: Craig Mawson
  • Kuntoutusvalmentaja: Mike Clegg
  • Analyytikko: Andrew Meredith
  • Tekninen johtaja: Darren Fletcher
    Ole Gunnar Solskjær on saanut työrauhan Manchester Unitedissa. Kuva: Getty Images

Ole Gunnar Solskjær vietti suurimman osan pelaajaurastaan Manchester Unitedissa. 11 vuoden aikana hän voitti seurassa kuusi kertaa Valioliigan mestaruuden, kahdesti FA Cupin sekä kertaalleen Mestarien liigan.

Hyökkääjänä pelannut norjalainen päätti pelaajauransa vuonna 2007, jonka jälkeen hän aloitti välittömästi valmentamisen. Manchester United tarjosi seuralegendalle töitä ensin hyökkääjävalmentajana, mutta vuoden pestin jälkeen hän siirtyi reservijoukkueen päävalmentajaksi kahdeksi ja puoleksi vuodeksi.

Tammikuussa 2011 Solskjær sai ensimmäisen todellisen näyttöpaikan päävalmentajana, kun Norjan suurseura Molde palkkasi hänet. Valmennuspesti sai räjähtävän alun, sillä Solskjær johdatti joukkueen heti debyyttikaudellaan Norjan mestariksi. Toisella kaudella sama toistui, kolmannella kaudella palkintokaappiin tarttui vielä Norjan cup-mestaruus.

Solskjærin näytöt olivat kovat ja tammikuussa 2014 Valioliigassa pelannut Cardiff värväsi hänet. Hyppy Norjan pääsarjasta maailman kovimpaan sarjaan oli kuitenkin liian suuri pala purtavaksi. Cardiff jäi Valioliigan jumboksi pudoten samalla sarjaporrasta alemmas.

Solskjærin pesti Cardiffissa päättyi lyhyeen, kun jo yhdeksän kuukauden jälkeen, syyskuussa 2014, walesilaisseura antoi hänelle potkut. Tämän jälkeen norjalainen veti reilun vuoden verran happea, kunnes palasi Moldeen lokakuussa 2015.

Toinen Molde-pesti ei kuitenkaan enää ollut samanlaista ruusuilla tanssimista kuin ensimmäinen. Kolmen vuoden aikana seura ei voittanut Solskjærin johdolla ainuttakaan pokaalia. Moldessa Solskjær valmensi kuitenkin muuan nuorta Erling Braut Hålandia.

Joulukuussa 2018 Solskjær sai kuitenkin puhelun, jota tuskin edes itse osasi odottaa. Manchester United tarjosi hänelle väliaikaista manageripestiä José Mourinhon potkujen jälkeen.

Norjalaisen alku Manchesterissa oli pelkkää juhlaa ja fanit olivat enemmän kuin tyytyväisiä näkemäänsä. Vain kolmen kuukauden jälkeen väliaikaisesta manageripestistä tehtiin pysyvä.

Solskjær on toiminut Manchester Unitedin managerina nyt kahden ja puolen vuoden ajan. Pokaaleja hän ei ole vielä onnistunut voittamaan.

Norjalaisluotsi on joka tapauksessa tehnyt hyvää työtä seurassa ja siivonnut raunioita, jotka Mourinho jätti jälkeensä. Hiljalleen joukkue alkaa olemaan Solskjærin näköinen ja menestystä on odotettavissa lähitulevaisuudessa. Pian sitä myös vaaditaan.

Heinäkuussa Manchester Unitedin seurajohto osoitti luottamusta Solskjæria kohtaan ja tarjosi hänelle samalla työrauhan, kun seura kiinnitti norjalaisen kesään 2024 asti ulottuvalla sopimuksella.

Peliryhmitys – muoto 4-2-3-1

Solskjær on suosinut viime kaudesta lähtien pääsääntöisesti 4-2-3-1-muodostelmaa. Helposti varioitava muoto on ollut käytössä myös jokaisessa harjoituskauden ottelussa. Muodostelman muokattavuus mahdollistaa positiiviset tilanteenvaihdot sekä pallonhallinnan.

Peliä rakennetaan usein alhaalta, joten toppareiden pallovarmuus on tärkeää. Lisäksi heiltä vaaditaan hyvää pelinlukua 1vs1-tilanteissa. Kapteeni Harry Maguire saa ensi kaudella tukea vierelleen Real Madridista värvätyltä Raphael Varanelta. Kaksikon takana avaukseen on vahvimmin ehdolla Ruotsin maajoukkuemies Victor Lindelöf.

Maalivahdeilta vaaditaan hyvää kommunikaatiokykyä organisoida puolustusta ja avata peliä myös jalalla ylimääräisenä kenttäpelaajana. David de Gea jatkanee ykköstorjujana, mutta vahvasti loppukauden aikana tuurannut Dean Henderson tulee kilpailemaan paikasta entistä kovemmin.

Laitapuolustajilta vaaditaan juoksuvoimaa nousta tukemaan hyökkäyksiä ja jakamaan keskityksiä boksiin. Puolustaessa laitapakkien on valuttava alaspäin.

EM-kisoissa Roberto Carlosiin keskitystaitojensa puolesta verrattu Luke Shaw on vasemmalla laidalla malliesimerkki systeemiin istuvasta puolustajasta. Shaw ottaa alkukaudesta päävastuun, sillä Alex Telles on ensimmäiset viikot loukkaantuneena.

Oikealla laidalla Aaron Wan-Bissaka on tällä hetkellä ainoa selkeä vaihtoehto avaukseen. Solskjær on etsinyt siirtomarkkinoilta englantilaiselle hyökkäävämpää vaihtoehtoa.

Kutospaikan roolissa Scott McTominayn tehtävänä on pitää keskikentän tasapaino järjestyksessä. Raamikas skotti voittaa tehokkaasti pääpalloja ja kaksinkamppailuja. McTominayn syöttötaito riittää myös viemään peliä ylöspäin. Kakkosvaihtoehtona pohjalle on kokenut serbi Nemanja Matic. Siirtomarkkinoilta saattaa vielä tulla leveyttä pohjalle.

Ylempänä keskustassa on teknisesti taitavampi box to box -pelaaja, joka liikkuu laajalla säteellä koko kentän mitalla hakien syöttöjä linjojen läpi taskuihin. Aiemmin Paul Pogba ja Fred ovat operoineet kasipaikalla, mutta myös kesän aikana punttisalilta lihasmassaa hakenut hollantilainen Donny van de Beek on saanut harjoituskaudella vastuuta.

Laitapelaajat Marcus Rashford ja Jadon Sancho ovat ketteriä ja taitavia harhauttajia 1vs1-tilanteisiin. Molempien laitojen on tärkeä myös pystyä tuomaan palloa leikkauksilla boksiin tai vaihtoehtoisesti tarjoilla syöttöjä sinne.

Laitalinkit ovat ratkaisuissaan arvaamattomia ja he etsivät koko ajan mahdollisuutta haastaa tai antaa ratkaiseva syöttö linjan taakse. Sanchon saapuminen tuo entistä enemmän uhkaavuutta oikealle laidalle.

Penkiltä haastajaksi on tarjolla nuori Mason Greenwood. 19-vuotiaalle lahjakkuudelle voidaan odottaa alkukaudesta vastuuta avauksessa, kun Rashford toipuu leikkauksestaan.

Kärjen alapuolella kymppipaikalla Bruno Fernandesin tehtävänä on olla jatkuva uhka vastustajalle sekä pallon kanssa että pallottomana antaen välittömän paineen pallolliselle. Portugalilaisella on vapaa luova rooli hyökkäyspäässä ruokkia laitureita ja kärkipelaajaa. Samalla Fernandes on valmis itse tekemään ratkaisuja.

Edinson Cavani on keskushyökkääjänä härkämäimen kohdepelaaja. Uruguaylaisen on kyettävä riistämään palloja, löytämään vapaita tiloja useamman puolustajan välistä sekä viimeistelemään eri etäisyyksiltä.

Kokonaisvaltaisena hyökkääjänä Cavani valuu alaspäin tukemaan puolustuspeliä. Vahva fyysinen kunto mahdollistaa intensiivisen vastaprässin, jotta menetetyt pallot hankitaan välittömästi takaisin.

Erilaisen vaihtoehdon kärkeen tarjoaa Anthony Martial. Ranskalaishyökkääjä on kokenutta uruguaylaista nopeampi, mikä tarjoaa vahvan uhan positiivisissa tilanteenvaihdoissa.

Peliä rakennetaan alhaalta käsin sweeper-maalivahti De Gean ja topparipari Maguire-Varanen kautta. Laitapuolustajat Shaw ja Wan-Bissaka nousevat ylemmäs ja McTominay hakeutuu alemmas antamaan toppareille pallollisen tuen.

Kun keskikentän pohjapelaaja putoaa syvemmälle, se tuo numeraalista etua, mikäli vastustaja prässää korkeammalta. Pogba hakeutuu hyvässä peliasennossa pelattavaksi, jotta peliä voidaan viedä kohti vastustajan kenttäpuoliskoa.

Jos laitapuolustajat jäävät alemmas, kärkipelaaja Cavani putoaa alemmas antamaan yhden syöttösuunnan. Samalla uruguaylainen luo tyhjää tilaa laitureille, jotka tarjoavat mahdollisuuden pelata nopeasti alimman linjan taakse pystyyn.

Pidemmässä hyökkäyksessä laiturit liikkuvat laidalta kohti boksia ja wing-backit tarjoavat takakiertojen avulla syöttömahdollisuuden hyvälle keskityspaikalle. Tarkoituksena on ylikuormittaa vastustajan matala puolustusblokki. Keskikentän ankkuri McTominay jää alemmaksi pitämään huolta kenttätasapainosta.

Puolustaessa United prässää mahdollisuuden tullen korkealta. Ylemmät keskikenttäpelaajat Fernandes ja Pogba antavat välittömästi painetta pallolliselle. Kärkipelaaja Cavanin pyrkii ohjaamaan pelin laidalle.

Kun United vetäytyy, Solskjær suosii keskustan puolustusblokkia 4-4-2-muodossa. Tuolloin kympipaikan Fernandes siirtyy Cavain rinnalle ja laiturit laskevat alemmaksi keskikentän tasolle.

Ihanneavaus (4-2-3-1)

Manchester Unitedin ihanneavauskokoonpano kaudella 2021-22.

Pelaajalista

[table id=54 /]

Mistä sijoista Man United pelaa ensi kaudella? Mitä haasteita voi olla luvassa? Entä mitä mahdollisuuksia? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla arvio sijoituksesta”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 5.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Liikaa tasoitusta valmennuksessa

Sijat: 2-4

Viime kaudella toiseksi sijoittunut Manchester United ei ole vieläkään ennakkosuosikki mestaruustaistelussa. Ole Gunnar Solskjær antaa liikaa tasoitusta valmentajana kollegoilleen Chelseassa, Man Cityssä ja Liverpoolissa. United on kärkinelikon heikoimmin valmennettu joukkue.

Jadon Sancho ja Raphaël Varane olivat seuralta kovan luokan kaappauksia, jotka parantavat joukkuetta viime kaudesta merkittävästi. Huomioon on kuitenkin otettava se, että myös muut joukkueet ovat vahvistuneet kesän aikana. Ainakin Man City ja Chelsea ovat ennakkokaavailuissa Unitedia edellä.

Eromatka Manchester Cityyn oli jo viime kaudella suuri, eikä sitä kurota umpeen yhdessä kesässä. Myös Chelsea ja Liverpool ovat tulevalla kaudella entistäkin kovempia. Mestarien liiga -paikkaan oikeuttava top4-sijoitus vaikuttaa kuitenkin realistiselta.

Mahdollisuudet

Manchester United on ottanut vuosi vuodelta harppauksia eteenpäin. Viime kausi oli lupauksia herättävä, mutta epätasaisuus koitui joukkueen kohtaloksi mestaruustaistoa ajatellen.

Tulevalla kaudella nuori United-miehistö on jälleen vuoden verran kokeneempi ja hankintojen myötä entistä laadukkaampi joukkue.

Mikäli Solskjær löytää eväät ”bussijoukkueiden” puolustusmuurin murtamiseen ja avainpelaajat pysyvät läpikauden ehjänä, saatetaan Old Traffordilla juhlia kauden päätteeksi – se vaatii kuitenkin nappionnistumista ja alakuloa muilta suurilta.

Haasteet

Mikäli Manchester Unitedia ei nähdä kauden päätteeksi neljän parhaan joukossa, on myös Solskjær saanut kauden aikana lähes varmasti potkut. United on ottanut oikeita askeleita Solskjærin alaisuudessa, mutta onko Solskjær se valmentaja, joka johdattaa Unitedin mestaruuteen? Pep Guardiola, Thomas Tuchel ja Jürgen Klopp ovat lähtökohtaisesti vielä aivan eri tason valmentajia kuin Solskjær.

Sijoitus neljän parhaan ulkopuolella vaatii nimekkäältä United-miehistöltä todella pahaa alisuorittamista kauden aikana, johon on hyvin vaikea uskoa.

Käytännössä vain järkyttävä loukkaantumissuma voisi johtaa tähän. Esimerkkinä voidaan käyttää Liverpoolin viime kautta, vaikka joukkue loistavan loppukauden ansiosta sijoittuikin kolmanneksi.

[td_block_11 custom_title=”Man United -uutiset” tag_slug=”manchester-united” limit=”2″ ajax_pagination=”load_more”]