Manchester United aloitti valioliigakautensa häikäisevällä esityksellä Leeds Unitedia vastaan.

Bruno Fernandes taituroi United-uransa ensimmäisen hattutempun, kun Paul Pogba syötti peräti neljä maalia. Valioliigalauantain ensimmäinen ottelu päättyi täyden Old Traffordin edessä täten lukemiin 5–1.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Manchester United

@ManUtd
Football. Is. Back. 🤩

#MUFC | #MUNLEE

Ensimmäinen puoliaika oli täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Kentällä nähtiin kaksi vastahyökkäävää joukkuetta ja maalipaikkoja syntyi tiuhaa tahtia.

Ensimmäinen loistopaikka avautui Paul Pogballe, joka pääsi Mason Greenwoodin oivaltavasta pystysyötöstä nokikkain Illan Meslierin kanssa. Pogban vasemman jalan laukaus meni kuitenkin hieman ohi.

Puolen tunnin kohdalla Manchester Unitedin painostus tuotti tulosta. Pogba nosti pallon upealla kosketuksella kohti pystyyn joussutta Bruno Fernandesia. Portugalilaistaituri otti pelivälineen kauniisti alas ja laukoi sen Meslierin kautta sisään. 1–0.

46 - Since his competition debut in February 2020, Bruno Fernandes has been directly involved in 46 Premier League goals (27 goals, 19 assists), two more than any other player in this time. Funky. #MUNLEE

Ensimmäinen puoliaika päättyi Manchester Unitedin etulyöntiasemassa. Leeds kuitenkin aloitti toisen jakson terävästi ja tasoitti lukemat vain kolme minuuttia tauon jälkeen.

Stuart Dallas sai käännyttyä pallon kanssa Manchester Unitedin rangaistusalueen edustalla. Pohjoisirlantilainen pudotti sen vierelleen Luke Aylingille, joka tulitti upean kaukolaukauksen vasempaan yläkulmaan. 1–1.

Päästetty maali toimi kuitenkin täydellisenä herätyksenä Manchester Unitedille. Kotijoukkue laittoi pystyyn todellisen show’n ja palasi johtoon vain viisi minuuttia Aylingin tasoituksen jälkeen.

Luke Shaw käynnisti Manchester Unitedin vastahyökkäyksen pelaamalla pallon keskustaan Pogballe. Ranskalaistähti nosti tämän jälkeen katseensa ja vapautti Mason Greenwoodin läpiajoon täydellisesti mitoitetulla pystypallolla.

Greenwood, joka pelasi Edinson Cavanin ja Anthony Martialin sijaan piikissä, viimeisteli nopean vastahyökkäyksen komealla laukauksella aivan oikeaan alakulmaan. 2–1.

19y, 343d Nicolas Anelka

Kaksi minuuttia tämän jälkeen Manchester United teki jo kolmannen maalinsa – jälleen Pogban esityöstä.

Bruno Fernandes vastaanotti pallon rangaistusalueen sisällä, harhautti Junior Firpon kumoon ja laukoi vasemmalla jalallaan sisään. Pallo ylitti maaliviivan juuri ja juuri ennen Ayling purkupalloa. 3–1.

Kuusi minuuttia tämän jälkeen Fernandes viimeisteli hattutemppunsa. Victor Lindelöf huomasi lusitaanin pystyjuoksun syvältä puolustuslinjasta ja pelasi hänet komeasti läpi. Fernandes vältti paitsion ja täräytti pallon voimalla Meslierin selän taakse. 4–1.

30': Paul Pogba assists
52': Paul Pogba assists
54': Paul Pogba assists

30': Bruno Fernandes scores
54': Bruno Fernandes scores
60': Bruno Fernandes scores

A hat-trick of goals and assists. 🤯

Kolme maalia saattoivat riittää Fernandesille, mutta kolme maalisyöttöä eivät Pogballe.

Ottelun 68. minuutilla Ranskan maajoukkuetähti keskitti pallon matalana boksiin vasemmalta laidalta syöttääkseen ottelun neljännen maalinsa, jonka viimeisteli Fred. 5–1.

Pogba on vasta seitsemäs pelaaja Valioliigassa, joka on onnistunut syöttämään neljä maalia yhdessä ottelussa. Hän oli kuitenkin Manchester Unitedin ensimmäinen tempussa onnistunut pelaaja ja kirjasi nimensä täten seurahistoriaan.

Paul Pogba is the first Manchester United player to provide 4+ assists in a single Premier League game.

Outrageous.

Enempää maaleja ottelussa ei nähty ja Manchester United aloitti kautensa murskaavalla 5–1-voitolla Leedsiä vastaan.

85 miljoonalla eurolla Dortmundista hankittu Jadon Sancho teki debyyttinsä tultuaan kentälle vartti ennen päätösvihellystä.