Jalkapalloasiantuntija Paul Merson on kyseenalaistanut Manchester Unitedin ratkaisun nimittää Ralf Rangnick seuran väliaikaismanageriksi.

Manchester United vahvisti Rangnickin sopimuksen tänään maanantaina. Hänen valmennuspestinsä kattaa loppukauden, jonka jälkeen hän hyppää seurassa neuvonantajan tehtäviin.

– Ralf on yksi Euroopan arvostetuimpia valmentajia. Hän oli ykkösehdokkaamme tähän pestiin. Hän tuo mukanaan paljon johtajuutta ja kokemusta, hehkutti manchesterilaisseuran urheilutoimenjohtaja John Murtough.

Merson on kuitenkin skeptinen sen suhteen, pystyykö saksalaisluotsi antamaan Cristiano Ronaldolle ja kumppaneille sen, mitä he tarvitsevat lyhyellä aikavälillä. Hän pitääkin Rangnickin palkkaamista ainakin jossain määrin paniikkiratkaisuna.

– Miksi he tarvitsevat väliaikaisen managerin? Mielestäni siksi, koska he eivät tiedä mitä he tekevät tällä hetkellä, sanoi Arsenalin ex-pelaaja Sky Sportsille.

Merson myös muistuttaa, että Rangnickilla ei ole valmennuskokemusta Englannista, eikä hän ole koskaan aiemmin luotsannut suurseuraa.

– Kuulen ihmisten hehkuttavan kuinka mahtava hän on, mutta hän ei ole koskaan onnistunut Englannissa, hän ei ole koskaan johtanut yhtä maailman parhaista joukkueista, Merson lisää.

– Miksi se on näin? Ja miksi kukaan muu ei ole lähestynyt häntä etsiessään uutta valmentajaa?

– Tämä tehtävä on täysin erilainen kuin Schalken tai Hoffenheimin saaminen tiettyyn pisteeseen. Nyt hän menee yhteen maailman suurimmista seuroista, jolla on jo supertähtiä joukkueessa ja hänen on saatava heidät pelaamaan.

– Uskon, että tämä tulee olemaan vaikeaa, tämä tulee olemaan paljon vaikeampaa kuin mitä ihmiset ajattelevat.

– Olen kuullut puheita, että se on kuin temppu: hän tulee sisään ja se on siinä. Man United on onnekas. En ole kuitenkaan varma siitä.

LUE MYÖS: