Manchester United koki perjantaina ison pettymyksen, kun joukkue hävisi kotikentällään FA Cupin neljännen kierroksen ottelun Middlesbrough’lle rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

United hallitsi kenttätapahtumia suvereenisti läpi ottelun, mutta tehottomuus vaivasi.

Cristiano Ronaldo epäonnistui rangaistuspotkussa avausjaksolla, mutta siitä huolimatta tauolle siirryttiin Unitedin johdossa Jadon Sanchon osuttua maalipuiden väliin.

Toisella puoliajalla Middlesbrough onnistui tasoittamaan ottelun hyvin kyseenalaisella tavalla. Duncan Watmore pelasi palloa kädellään, syötti sen Matt Crooksille, jolla oli helppo työ viimeistellä tasoitusmaali. Kaikki Old Traffordilla odottivat, että maali hylätään, mutta näin ei kuitenkaan tapahtunut.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Tom ☭ // @tohm.bsky.social

@TomHghs
Say what you will about the hand ball, Duncan Watmore has quite the career ahead of him in the NBA #FACup #MUNMID

Enempää maaleja ei nähty enää 120-minuuttisen aikana ja ratkaisua jouduttiin hakemaan rangaistuspotkukilpailusta. Manchester United on viime vuosien aikana joutunut pettymään niissä lähes kerta kerrasta, ja niin kävi tälläkin kertaa.

Unitedin nuori ruotsalaishyökkääjä Anthony Elanga oli ainoa rankkarissa epäonnistunut pelaaja. Häntä ennen peräti 15 laukojaa osui maalipuiden väliin.

– Olemme todella pettyneitä. Pelaajat, valmennusryhmä, kaikki. Meidän olisi pitänyt tappaa peli ensimmäisellä puoliajalla. Olisimme helposti voineet johtaa 3-0 tai 4-0, pettynyt Rangnick sanoi.

– Aloitimme hyvin ja pelasimme erittäin hyvin koko ensimmäisen puoliajan. Liikkeemme ja pelin tempomme olivat juuri sitä mitä aioimme tehdä. Mutta tilanne oli vain 1-0 ja tällainen maali voi aina syntyä. Sitä ei kuitenkaan olisi pitänyt tapahtua meidän näkökulmastamme, koska emme puolustaneet tarpeeksi hyvin, olimme liian avoimia tuossa vastahyökkäystilanteessa.

Rangnickin mukaan erotuomarin olisi pitänyt huomata Middlesbrough’n tasoitusmaalia edeltänyt räikeä käsivirhe.

– On uskomatonta, että se hyväksyttiin. Se oli selkeä käsipallo. Mielestäni VAR:a ei olisi pitänyt edes tarvita. Erotuomarin olisi pitänyt nähdä se itse, mutta VAR:n ei myöskään olisi pitänyt antaa maalia, Rangnick lisää.

– Sikäli kuin tiedän, erotuomari ja VAR päättivät, että se ei ollut tahallista, se oli sattumaa. Kuinka se voi olla sattumaa, jos käsi on ylhäällä ja pallo koskettaa hänen kättään ja hän hallitsi palloa kädellä? En ymmärrä, miten tämä voi olla sattumaa.

LUE MYÖS: Näkökulma: Man United joutui kärsijäksi – käsivirhesääntö on täysin mätä ja vaatii välitöntä muutosta