Englannin Liigacupin toinen finaalipaikka ratkaistaan keskiviikkoiltana, kun Manchesterin kaksi suurta ottavat mittaa toisistaan turnauksen yksiosaisessa välieräottelussa kello 21:45 Suomen aikaa.

Tottenham selvitti tiensä turnauksen loppuotteluun tiistaina, kun se voitti Brentfordin 2-0-lukemin. Manchester United ja Manchester City joutuvat sen sijaan taistelemaan pääsylipusta Wembleylle jo toisena vuonna peräkkäin.

Kumpikin joukkue saapuu Old Traffordille erinomaisessa vireessä. Viime viikonlopun merkittävät voitot Valioliigassa kasvattivat mestaruuskandidaattien tappiottomia putkia entisestään, mutta keskiviikkona jomman kumman on hävittävä.

VISA! Osaatko nimetä Manchesterin derbyn TOP 10 -maalintekijät?

Ole Gunnar Solskjær lähtee kamppailuun lähes täysikuntoisella avainmiehistöllä, sillä ainoastaan Victor Lindelöf näyttäisi olevan sivussa selkävaivojensa takia. Hänen lisäkseen Edinson Cavani on sivussa pelikiellon vuoksi, mikä on aiheuttanut parranpärinää Etelä-Amerikassa asti.

Pep Guardiolan joukkue on sen sijaan siipirikkoinen lukuisten koronatartuntojen ja loukkaantumisten takia. Gabriel Jesus, Aymeric Laporte, Ederson, Nathan Aké, Eric García ja Ferran Torres ovat kaikki poissa derbystä.

Sport360°

@Sport360
Pep Guardiola's record in the EFL Cup is ASTONISHING.

2016/17 - Fourth Round
2017/18 - 🏆
2018/19 - 🏆
2019/20 - 🏆

With another semi final secured, will he make it 🏆🏆🏆🏆 in 2020/21?

Liigacup on kuitenkin erityinen asia Guardiolalle, jonka alaisuudessa kilpailun hallitseva mestari on hävinnyt vain kaksi sen 23 ottelusta kyseisessä turnauksessa. Nämä kaksi tappiota ovat kumminkin tulleet nimenomaan Unitedille, joka hävisi kaksiosaisen välierän viime kaudella niukasti yhteismaalein 2-3.

Keskiviikon Manchesterin derby on kuluvan kauden toinen. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen 12. joulukuutta päättyi maalittomaan tasapeliin. Tällä kertaa panoksena on kuitenkin paikka finaalista, minkä vuoksi luvassa voi olla paljon rohkeampi ja räjähtävämpi esitys kuin viimeksi.

LUE MYÖS: Näkökulma: Solskjær keksi nerokkaan ratkaisun ja nyt Pogba loistaa – onko Man Unitedista kuitenkaan mestariksi?

Kuntopuntari

Man United, V-V-T-V-V
1.1. Man United – Aston Villa 2-1 (Valioliiga)
29.12. Man United – Wolverhampton 1-0 (Valioliiga)
26.12. Leicester – Man United 2-2 (Valioliiga)
23.12. Everton – Man United 0-2 (Liigacup)
20.12. Man United – Leeds 6-2 (Valioliiga)

Man City, V-V-V-V-T
3.1. Chelsea – Man City 1-3 (Valioliiga)
26.12. Man City – Newcastle 2-0 (Valioliiga)
22.12. Arsenal – Man City 1-4 (Liigacup)
19.12. Southampton – Man City 0-1 (Valioliiga)
15.12. Man City – West Brom 1-1 (Valioliiga)

Poissaolijat

Man United
Edinson Cavani (pelikielto)
Marcos Rojo (pohje)
Phil Jones (polvi)
Victor Lindelöf (selkä, epävarma)

Man City
Nathan Aké (lihasvamma)
Aymeric Laporte (takareisi)
Gabriel Jesus (korona)
Ederson Moraes (korona)
Ferran Torres (korona)
Kyle Walker (korona)
Eric Garcia (korona)
Tommy Doyle (korona)
Cole Palmer (korona)
Scott Carson (korona)

LUE MYÖS: Manchester City vahvisti kolme uutta tartuntaa – illan derbyottelussa vain yksi terve ykkösjoukkueen maalivahti

Valmentajien kommentit

Manchester United kärsi viime kaudella peräti kolme välierätappiota. Se hävisi Liigacupissa Man Citylle, Eurooppa-liigassa Sevillalle ja FA Cupissa Chelsealle. Nyt joukkueella ei ole varaa minkäänlaisille tekosyille, jos se jää tälläkin kertaa ilman finaalipaikkaa, sanoo Ole Gunnar Solskjær.

– Olemme kehittyneet kuluneen 12 kuukauden aikana paljon. Kyse ei ole vain siitä, miten opimme voittamaan heidät, vaan siitä, että ansaitsemme mennä päätyyn asti. Mutta olemme nyt hyvässä vireessä ja itsevarmuutta täynnä. Meillä ei ole mitään tekosyitä.

– Emme koskaan voi tietää, millaisella systeemillä Pep tulee pelaamaan, mutta todella hyvä puolustaminen on aina tärkeää Cityä vastaan. On hankala pitää palloa heidän kenttäpuoliskolla, koska he keksivät aina tavan ylikuormittaa vastustajan. Meidän on siis oltava rohkeita, kompakteja ja luottaa omiin.

Premier League

@premierleague
🇳🇴 🆚 🇪🇸

Of all managers to have faced Man City boss Pep Guardiola at least four times in all competitions, @ManUtd's Ole Gunnar Solskjaer has the highest win rate - winning three of their five meetings (60%)

#MUNMCI

Pep Guardiola puhui ottelun alla puuttuvista pelaajistaan ja siitä, miten jatkuvat ongelmat koronaviruksen kanssa alkavat pitkässä juoksussa haitata joukkuetta.

– Meillä ei ole montaa pelaajaa. Yhden tai kahden ottelun pelaaminen onnistuu ihan hyvin, mutta kun ongelmasta kärsii pidemmän aikaa – ja käytössäsi on ainoastaan 14-15 pelaajaa – tilanteesta tulee paljon haastavampi.

– Mutta kuten kaikkien muidenkin tällä maapallolla, meidän on sopeuduttava sekä ammattiimme että muuhun elämään mahdollisimman hyvin. Meillä ei ole vaihtoehtoja. Tärkein asia on, että kaikki jotka ovat saaneet tartunnan, toipuvat hyvin kun muut koittavat välttyä siltä mahdollisimman hyvin.

Mahdolliset avauskokoonpanot

Man United: Henderson; Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Shaw; McTominay, Fred, Pogba; Fernandes; Martial, Rashford.

Man City: Steffen; Cancelo, Dias, Stones, Mendy; Fernandinho, Gundogan; Mahrez, De Bruyne, Foden; Agüero.

Kunnianosoitus kuninkaalle

Ennen ottelun alkua Manchester Cityn pelaajat aikovat osoittaa kunniaa seuran legendapelaaja Colin Bellille. Bell menehtyi tiistaina 74 vuoden iässä lyhyen sairauden seurauksena.

Cityn pelaajat aikovat tiettävästi lämmitellä Bellin pelinumerolla (8) varustetuissa retro-paidoissa ennen ottelun alkua.

Manchester City

@ManCity
Remembering the King of the Kippax 👑

Immortal 💙

🔷 #ManCity | mancity.com

Ottelun televisiointi

Manchesterin derby potkaistaan Old Traffordilla käyntiin kello 21:45 Suomen aikaa.

Kamppailua voi seurata suorana V Sport jalkapallo -kanavalta ja Viaplayn suoratoistopalvelusta. Ottelun selostajana toimii Ville Kuusinen.

KATSO MYÖS: