Leedsin Marcelo Bielsa vahvisti torstai-iltana, että hän jatkaa sarjanousijan managerina tällä kaudella. Myös Leeds United on tiedottanut managerinsa vuoden mittaisesta jatkosopimuksesta.

Leeds United

@LUFC
✍️ #LUFC are pleased to confirm Marcelo Bielsa has signed a new one-year deal with the club

Bielsan, 65, sopimus Leedsin kanssa päättyi viime kauden jälkeen hänen johdatettua joukkueensa Mestaruussarjan mestariksi. Argentiinalaisluotsi siirtyi Leedsiin kesällä 2018 kahden vuoden sopimuksella, jossa oli optio yhdestä lisävuodesta.

– Kaikki on selvitetty, ja on varmaa, että olen täällä ensi kaudella, kommentoi Bielsa torstaina.

Leedsin kausi Mestaruussarjassa päättyi jo seitsemän viikkoa sitten, mutta seuralta ei ollut kuulunut uutisia Bielsan jatkosuunnitelmista. Viiveen syytä kysyttäessä argentiinalaismanageri sanoi, että hän halusi varmistaa kaiken olevan kunnossa tulevaa kautta varten.

– Halusin varmistaa, että seuralla on vaadittavat rakenteet kilpaillakseen riittävällä tasolla. Tarkoitan tällä logistiikkaa, akatemiaa, instituution terveyttä ja kunnossapitoa.

– Minun oli varmistettava, että kaikki seuran osa-alueet toimivat niin kuin niiden pitää.

Leeds hävisi Bielsan ensimmäisellä kaudella Mestaruussarjan nousukarsintojen välierissä Derbylle, mutta viime kaudella Leeds voitti toiseksi korkeimman sarjaportaan mestaruuden kymmenen pisteen erolla West Bromwich Albioniin.

Lähteet: BBC, Daily Mail

Juttua muokattu 11.9.2020 kello 12:52 – Leeds Unitedin sopimusuutinen lisätty tekstiin.