Leedsin argentiinalaisluotsin Marcelo Bielsan potkut olivat täysin odotetut, sillä joukkue oli vajonnut niin surkeaan kierteeseen viime viikkojen aikana. Viimeiseksi otteluksi jäi lauantain 0–4-kotitappio Tottenhamia vastaan.

Vuonna 2018 Elland Roadilla aloittaneen Bielsan, 66, ajanjaksosta Leedsistä jää kuitenkin kokonaisuudessaan positiivinen kuva. Mies nosti perinteikkään seuran takaisin parrasvaloihin – aivan omalla tyylillään.

Bielsa onnistui myös kehittämään pelaajia, joista yksi on Englannin maajoukkueeseen noussut Kalvin Phillips. Keskikenttämies julkaisi Twitterissä tunteikkaan kirjoituksen potkujen jälkeen.

– Kiitos Marcelo kaikesta, jonka olet tehnyt minun eteeni. Näit minussa jotakin, jota en edes itse nähnyt. Autoit minua kasvamaan pelaajana, mutta mikä tärkeintä, myös ihmisenä. Toivon sinulle kaikkea hyvää elämäsi seuraavaan jaksoon, Phillips kirjoittaa.

Lue lisää: Virallista: Marcelo Bielsa jättää Leedsin – ”Raskain päätös, jonka olen joutunut tekemään”

Kalvin Phillips

@Kalvinphillips
Thank you Marcelo for everything you have done for me.

You saw in me what I didn’t even see in myself. You helped me grow as a player but most importantly as a person.

Wishing you all the best in your next chapter.

Gracias Marcelo
Vamos Leeds Carajo!!

❤️

Myös paikallinen media näyttää arvostavan Bielsan saavutuksia. Esimerkiksi Yorkshire Evening Post kirjoittaa, että tämä tullaan aina muistamaan seuralegendana.

– Hän teki seurassa vallankumouksen. Oli tyyliä, kansainvälistä vetovoimaa, mahtavaa jalkapalloa. Bielsapalloa, lehdessä todetaan.

– Ja tietysti murhapalloa. Mutta ennen kaikkea oli sarjanousu, ja Leeds Unitedin pitää nyt toivoa, ettei sen saavuttaneen miehen siirtäminen syrjään johda vastakkaiseen vaikutukseen kaksi vuotta myöhemmin.

Murhapallolla viitataan Leedsin harjoituksissa nähtyyn peliin, jossa pelaajat jaettiin kahteen joukkueeseen. Pallo oli koko ajan pelissä – vapaapotkuja, heittoja tai muita katkoja ei tunnettu. Intensiivisyyden takia pelaajat kutsuivat sitä ”murhapalloksi”.

Bielsa tunnetaan hyökkäävästä ”kaikki tai ei mitään” -tyylistä. Leedsillä ei käytännössä ollut B-suunnitelmaa, mikä johti usein suurinumeroisiin tappioihin etenkin kärkijoukkueita vastaan.

Jos Kalvin Phillipsin twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

Juttua täydennetty kello 10.18 ja viittausta murhapalloon korjattu.