Chelsea haki sunnuntaina täydet sarjapisteet Tottenham Hotspur Stadiumilta 3-0-vierasvoitolla.

Tuttuun tapaan ennen aloituspotkua sekä Tottenhamin että Chelsean pelaajat polvistuivat – mutta aivan kaikki sitä eivät kuitenkaan tehneet. Chelsean espanjalaispuolustaja Marcos Alonso jäi nimittäin seisomaan, kun 21 muuta pelaajaa laskivat polvensa nurmen pintaan.

Kun muut pelaajat olivat polvistuneina, Alonso osoitti sormellaan pelipaitansa rasisminvastaista hihamerkkiä [No Room for Racism]. Mutta miksi 30-vuotias espanjalainen ei tehnyt samoin kuten kaikki muut?

[readmore from=Chelsea]

– Minun mielestä polvistuminen on jo menettänyt voimaansa. Haluan osoittaa, että tuen täysin rasismin vastaista taistelua, ja tehdä sen tällä tavalla, Alonso vastasi kysymykseen.

– Vastustan täysin rasismia ja kaikenlaista syrjintää. Haluan osoittaa sen suuntaamalla sormeni merkkiin, jossa lukee: ”Ei tilaa rasismille”. Aivan kuten tehdään muissa urheilulajeissa ja muissa maissa. Mieluummin teen sen tällä tavalla.

Alonso on ollut alkukauden aikana yksi sarjakärki Chelsean positiivisimmista yllätyksistä ja vakiinnuttanut paikkansa avauskokoonpanossa. Viidessä ottelussa espanjalaispuolustaja on myös kirjauttanut tilastoihinsa tehot 1+1.