Marcus Rashford on ottanut Englannin maajoukkuetoverinsa Jadon Sanchon tavoin kantaa yhdysvaltaisen George Floydin kohtaloon. Tummaihoisen Floydin kuolema valkoisen poliisin käsissä on johtanut rasismin vastaisiin kannanottoihin ympäri maailmaa.

46-vuotias Floyd kuoli viime viikon maanantaina Minneapolisissa, kun Derek Chauvin painoi polvensa hänen kaulansa päälle. Poliisivoimista erotettua Chauvinia syytetään kolmannen asteen murhasta ja taposta.

Floydin kuolema on johtanut rajuihin joukkomielenosoituksiin ympäri Yhdysvaltoja.

Borussia Dortmundia edustava Sancho paljasti eilisessä Bundesliigan ottelussa Paderbornia vastaan aluspaitansa viestin ”Oikeutta George Floydille” vietyään seuransa 2-0-johtoon. Dortmund-puolustaja Achraf Hakimi paljasti saman viestin oman maalinsa jälkeen.

Myös muut urheilumaailman tähdet, kuten koripallolegenda Michael Jordan ja F1-kuski Lewis Hamilton ovat kommentoineet tapausta.

Lisäksi lukuisat Liverpoolin pelaajat, mukaanlukien Virgil van Dijk ja James Milner polvistuivat Anfieldin keskiympyrässä viestimällä iskulausetta ”Yhtenäisyys on vahvuutemme”.

22-vuotias Rashford uskoo yhteiskunnan jakautuneen enemmän erilleen kuin koskaan aiemmin.

– Anteeksi ettette ole kuulleet minusta muutamaan päivään. Olen yrittänyt käsitellä maailman tapahtumia, Rashford kommentoi.

– Tällä hetkellä pyydään ihmisiä pitämään yhtä ja työskentelemään yhdessä. Olemme ajautumassa enemmän erilleen kuin koskaan aiemmin. Ihmisiä sattuu ja he vaativat vastauksia.

– Mustien elämällä on merkitystä. Mustien kulttuurilla on merkitystä. Mustien yhteisöllä on merkitystä.

Lähteet: Sky Sports ja New York Times