Tiesitkö? Elton John oli paljastaa suuren valioliigasiirron koko keikkayleisölle – ”Älä saat*na sano enempää!”

© Kuva: Getty Images

Vieläkö muistat Mark Vidukan?

Nuoremmalle polvelle nimi ei välttämättä sano mitään, mutta astetta vanhempi lukijakunta muistanee miehen. Puhutaan yhdestä Australian futishistorian lahjakkaimmista hyökkääjistä.

Viduka siirtyi siihen aikaan kivikovaan Leedsiin kesällä 2000. 159 ottelua tuotti 68 maalia. Lopulta Vidukan matka jatkui neljän kauden jälkeen Middlesbrough’hun, mutta toisenlainenkin urapolku olisi voinut toteutua. Mies kertoo ESPN:lle antamassaan haastattelussa, että lapsuuden suosikkiseura AC Milan neuvotteli siirrosta Leedsin kanssa kesällä 2001.

– Leeds neuvotteli Milanin kanssa ja halusi minusta 38 miljoonaa puntaa. [Milan-tähti] Zvonimir Boban oli siihen aikaan ystäväni, ja me neuvottelimme hänen kauttaan. Lopulta Milan tarjosi 38 miljoonaa, mutta Leeds ei halunnut myydä. Sen pituinen se, Viduka sanoo.

– Olin suuri AC Milan -fani. Lapsena seurasin [Marco] van Bastenia, [Frank] Rijkaardia ja [Ruud] Gullitia. Se oli suosikkijoukkueeni, mutta siirto nyt ei vain toteutunut.

Vidukalta löytyy vielä huomattavasti omalaatuisempi tarina. Mies nimittäin oli siirtyä Leedsin verivihollisen, Manchester Unitedin, riveihin.

– Olin Manchesterissa ja agenttini hoiti siihen aikaan myös paljon Elton Johnin asioita. Hän pyysi tulemaan konserttiinsa. Tarjolla oli backstage-passi ja pääsisin näkemään miehen omin silmin. En voinut kieltäytyä moisesta tarjouksesta.

– Olin siellä joukkuekaverini Jacob Burnsin ja yhden toisen australialaisen kanssa. Menimme Elton Johnin pukuhuoneeseen, ja Elton täräytti: ”Mark Viduka, olet kotoisin Melbournesta. Rakastan sitä paikkaa!”

– Olin todella hermostunut, ja aloin puhua aiemmin sinä päivänä pidetystä tapaamisestani Manchester Unitedin kanssa. Puhuin mahdollisesta siirrosta.

– Kun keikka alkoi, jotakuinkin kolmen kappaleen jälkeen hän sanoi: ”Haluan omistaa seuraavan kappaleen hyvälle ystävälleni Markille, joka on tänään Manchesterissa tekemässä suurta päätöstä.”

– Ajattelin mielessäni: ”Saat*na, älä puhu enempää!” Luojan kiitos hän lopetti siihen. En lopulta siirtynyt Man Unitediin. Taisin tykätä liian paljon asumisesta Leedsissä.

Viduka pelasin urallaan yhteensä 240 valioliigaottelua ja iski 92 maalia. Australian maajoukkueessa hän sain vyölleen 43 ottelua ja teki 11 osumaa.


Everton – Liverpool | Liverpool on punainen!

Juhliiko Pool Merseysiden derbyssä? Vieraskertoimissa tarjolla herkkua!