Rämäpäisestä asenteestaan kiitellyn Arsenal-taru päättymässä rämäpäisyyden vuoksi?

© Kuva: Getty Images

Arsenalin keskikenttäpelaaja Mattéo Guendouzi ei ole harjoitellut joukkueen kanssa kahteen viikkoon, kertoo The Athletic.

Brighton-ottelun jälkeen Neal Maupayn provosointiin kurkkuotteella vastannut ranskalainen on tiettävästi ohjeistettuna omatoimiseen harjoitteluun. Gunners-luotsi Mikel Arteta sanoi hiljattain, että yksikään pelaaja, joka ei sitoudu tiettyihin arvoihin ja sääntöihin, ei voi olla osa joukkuetta.

Guendouzi on ollut nyt sivussa jo neljästä ottelusta. Tämä luku ei tietenkään ole lähelläkään Mesut Özilin vastaavaa, joskin pelaajien kohdalla lienee kyse täysin erilaisista poissaolojen syistä.

– Artetan ymmärretään olevan pettynyt siihen, ettei Guendouzi ole esittänyt anteeksipyyntöä, tai osoittanut halua muuttaa käytöstään, The Athletic arvelee.

– Vaikka Artetan valmennustiimissä arvostetaan pelaajan taitoja, ovat jotkut tahot Arsenalissa sitä mieltä, että tälle on annettu jo tarpeeksi monta mahdollisuutta. Seura on myös tutkaillut mahdollisuutta käyttää Guendouzia mahdollisissa pelaajavaihtokaupoissa. Seuran ja pelaajan edustajien odotetaan keskustelevan tilanteesta tällä viikolla.

21-vuotiaalla kerrotaan olleen kurinpidollisia ongelmia myös entisessä seurassaan, Lorientissa, jossa tämä eristettiin muusta joukkueesta jopa kuukausien ajaksi.

Tilanne on osin ristiriitainen. Guendouzi on osoittanut kentällä todella lupaavia otteita, nousten Arsenal-aikanaan jopa Ranskan A-maajoukkueeseen. Nuoren pelurin rämäpäisyyttä on varsinkin kannattajaosastolla arvostettu sopivissa väleissä suuresti, sillä tämä on tuonut ryhmään siitä välillä puuttunutta särmää. Nyt samainen rämäpäisyys vaikuttaa olevan ajamassa kokelaan pois, ennen kuin tämän täyttä potentiaalia päästään kunnolla mittaamaan.

Kauppatavarana Guendouzi ei olisi Arsenalille lainkaan heikko. Hänen hankintansa maksoi seuralle kaksi vuotta sitten kahdeksan miljoonaa euroa, kun markkina-arvo on Transfermarktin mukaan tällä hetkellä jopa 40,5 miljoonaa euroa.