Arsenalin kauhukakaran ex-valmentajalla kaksijakoisia ajatuksia huippulupauksesta: ”Hän on todella vaikea valmennettava”

© Kuva: Getty Images

Arsenalin kannattajat innostuivat kauden 2018-19 alussa, kun verrattain tuntematon ranskalaislupaus Mattéo Guendouzi debytoi säkenöivästi Tykkimiesten keskikentällä.

Guendouzi, 21, oli siirtynyt Arsenaliin samana kesänä Lorientista varsin vähin äänin. Lontoolaiskannattajien yllätykseksi hän sai kilpailullisen debyyttinsä heti Valioliigan avauskierroksen huippupelissä Manchester Cityä vastaan.

Tähän mennessä Guendouzi on pelannut Arsenalissa jo 82 ottelua, mutta joidenkin kannattajien innostus on muuttunut turhautumiseksi. Kulisseista on kiirinyt huhuja ranskalaisnuorukaisen asenneongelmista, joista saatiin viitteitä viime kesäkuussa, kun Arsenal pelasi Brightonia vastaan.

Päätösvihellyksen jälkeen Guendouzi tarttui kurkusta Brightonin Neal Maupayta, joka sanoi pelin jälkeen, että Arsenalin pelaajien on ”opeteltava nöyryyttä”. Lehtiväitteiden mukaan Guendouzi oli ottelun aikana leveillyt vastustajille isommasta palkastaan.

Ottelun jälkeen Arsenal pudotti Guendouzin joukkueesta, eikä häntä ole sittemmin Tykkimiesten paidassa nähty. Lokakuun alussa hän lähti lainalle saksalaiseen Hertha Berliniin, jossa hän on ehtinyt pelata kaksi ottelua.

Guendouzin entinen valmentaja, Lorientia vuosina 2017-2019 luotsannut Mickaël Landreau ei ole yllättynyt siitä, että hänen vanha suojattinsa on ajautunut Arsenalissa hankalaan asemaan.

Guendouzi (29) tarttui Maupayta kurkusta ja työnsi hänet maahan. Kuva: Getty Images

Landreaun mukaan Guendouzin lahjakkuus on kaikkien nähtävillä, mutta se ei vielä tee hänestä valmentajan unelmapelaajaa.

– Hän ärsytti minua valtavan paljon. Hän on todella vaikea valmennettava, kommentoi Landreau Canal+:n haastattelussa.

– Hän käyttäytyy välillä ryhmässä todella, todella vaikeasti, mutta jotenkin hän vain on sellainen, iso hahmo.

– Hän ei anna periksi, hän on taistelija. Hänellä on ylimitoitettu ego, mutta hän tarvitsee sitä. Minusta hänen on päästävä parrasvaloihin ja oltava johtaja. Hänen on oltava kapteeni tai varakapteeni. Silloin hän yrittää ottaa siitä kaiken irti.

– Sellainen hän on, ja se tarkoittaa sitä, että hänen joukkuekavereiden on hyväksyttävä hänet sellaisena kuin hän on, koska hän on jokapäiväinen piikki perseessä. Hän on jokapäiväinen piikki perseessä, mutta toisaalta hän on lahjakas.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.