Sekä Chelsea että Liverpool hävisivät omat Mestarien liiga -avauksensa tiistai-iltana, eikä sama kohtalo ollut kaukana Tottenhamillakaan. Viime kaudella toiseksi kilpailussa yltänyt Tottenham oli suurissa vaikeuksissa Olympiakosin vieraana.

Lopulta yhteen pisteeseen oikeuttanut 2−2-tasapeli oli Tottenhamille kuin torjuntavoitto, sillä pelitapahtumien perusteella lontoolaisseura ei ollut joukkueista se, joka pelasi Mestarien liigan finaalissa viime kaudella. Olympiakos hallitsi ottelua.

Esimakua tulevasta saatiin jo ottelun alkupuolella, kun kreikkalaiset laukoivat pallon Hugo Llorisin vartioiman maalin tolppaan. Ensimmäiset maalit teki kuitenkin vierasjoukkue Tottenham.

”Spurs” karkasi kahden maalin johtoon, kun Harry Kane osui rangaistuspotkusta 26 minuutin pelin jälkeen ja vain hetkeä myöhemmin Lucas Moura teki 2−0-maalin komealla laukauksella. Tottenham onnistui maalinteossa molemmista tekopaikoistaan.

Daniel Podence kavensi pelin tapahtumiin nähden ansaitusti ennen taukoa. Toisen puoliajan alussa Tottenhamin Jan Vertonghen rikkoi, ja Olympiakosin avausmaalin pohjustanut Mathieu Valbuena tasoitti kamppailun pilkulta.

Enempää maaleja ei nähty, vaikka molemmat joukkueet paikkoja rakentelivatkin. Olympiakos oli hallitsevampi osapuoli ja sai luotua enemmän maalintekotilanteita, mutta lopulta maalit ratkaisevat, joten Tottenham sai mukaansa tärkeän vieraspisteen.