Liverpool voitti Ajaxin, joukkueiden Mestarien liigan lohkovaiheen ensimmäisessä ottelussa 1-0. Amsterdamilaisten valmentaja Erik ten Hag manasi omiensa viimeisen onnistumisen puutetta – hänen nähdäkseen punaiset olisivat olleet lyötävissä.

– Olisi ollut meille iso hyöty, jos olisimme napanneet yhden tai useamman pisteen. Mielestäni Liverpool oli nyt haavoitettavissa, ikävä kyllä emme hyödyntäneet sitä.

Jürgen Kloppin ryhmän peliä ei ole vaikea ennakoida, mutta sen kahlisteminen käytännössä on toinen juttu.

– Tiesimme heidän vahvuutensa, ja halusimme estää heidän laitapakkiensa, eli heidän pelinsä tekijöiden nousut. Lisäksi pyrimme kontrolloimaan keskikenttää. Daley Blind on erittäin hyvä siinä, sillä hän on pallon kanssa hyvin rauhallinen. Halusimme hyökätä heidän takalinjoilleen syvillä juoksuilla, ja mielestäni onnistuimme niissä muutamaan otteeseen varsin hyvin.

Pool-pakeista varsinkin Trent Alexander-Arnold kerää usein syöttömerkintöjä, ja näkyy aktiivisena hyökkäyssuuntaan. Keskiviikkona Andrew Robertson otti isomman viitan; viiden avainsyötön lisäksi skotin nimi kirjattiin tilastoihin useallakin saralla kentän onnistuneimpana pelaajana.

Lähde: AS