Arsenal ilmoitti tiistaina 25 pelaajan valioliigamiehistönsä syyskauden otteluihin.

Reilut 385 000 euroa viikossa tienaava Mesut Özil ei mahtunut mukaan Mikel Artetan nimeämään ryhmään.

32-vuotias Özil on päässyt edellisen kerran kentälle maaliskuussa. Özil ei ole pelannut kesäkuussa päättyneen koronatauon jälkeen minuuttiakaan Arsenalin paidassa.

Özil julkaisi keskiviikkona tiedotteen sosiaalisessa mediassaan. Özil on syvästi pettynyt Artetan ratkaisuun.

– Tätä viestiä on vaikea kirjoittaa Arsenalin kannattajille, joille olen pelannut viimeiset vuodet. Olen syvästi pettynyt siihen, etten ole mukana nimetyssä miehistössä. Allekirjoittaessani jatkosopimusta vuonna 2018 osoitin lojaalisuutta ja uskollisuutta rakastamalleni seuralle ja minua harmittaa, etten saa samanlaista vastakaikua, Özil kirjoitti.

– Kuten juuri huomasin, lojaalisuus on vaikeaa nykypäivänä. Olen aina pysynyt positiivisena viikosta toiseen ajatellen, että ehkä joku päivä on mahdollista päästä takaisin kokoonpanoon. Sen vuoksi olin hiljaa pitkään.

– Ennen koronavirustaukoa olin hyvin tyytyväinen joukkueen kehittymiseen Artetan alaisuudessa ja sanoisin pelanneeni itsekin hyvin. Sitten asiat taas muuttuivat, eikä minua päästetty enää pelaamaan Arsenalissa.

– Mitä muuta voin sanoa? Lontoo tuntuu edelleenkin kodilta, minulla on vielä monia hyviä ystäviä joukkueessa ja tunnen yhteyden kannattajiin. Kaikesta huolimatta en aio lopettaa työntekoa ja päästää kahdeksatta kauttani Arsenalissa päättymään tällä tavalla. Voin vakuuttaa teidät siitä, ettei tämä suuri päätös (kokoonpanosta ulos jättäminen) vaikuta asenteeseeni. Harjoittelen edelleen niin hyvin kuin pystyn ja käytän ääntäni epäinhimillisyyyttä vastaan.