Michael Owenilta pöyristyttävä väite: Sadio Mané ja Mohamed Salah sabotoivat toisiaan – “Miksei hän kaatunut?”

© Kuva: Getty Images

Michael Owen on esittänyt ”villin teorian” Sadio Manén ja Mohamed Salahin kilpailullisuudesta, josta on koitumassa ongelma koko Liverpoolin joukkueelle.

Liverpoolin entisen hyökkääjän mukaan Mané ei yrittänyt hankkia rangaistuspotkua torstain Chelsea-tappiossa, koska hän ei halunnut pilkkuvastuuta kantavan Salahin tekevän taas maalia.

Mané pysyi jaloillaan, vaikka Chelsea-puolustaja Andreas Christensen taklasi häntä rangaistusalueen sisällä. Senegalilaishyökkääjä olisi voinut mennä maahan ja kalastella pilkkua, mutta yritti sen sijaan itse maalintekoa.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Owenin mukaan Manén ratkaisussa ei ollut kyse rehdistä pelistä, vaan pitkäaikaisen joukkuetoverinsa sabotoimista, koska he kumpikin taistelevat kausi toisensa jälkeen Valioliigan maalikuninkuudesta.

– Ensimmäisellä puoliajalla näimme tilanteen, jossa maailman jokainen Liverpoolin kannattaja todennäköisesti ajatteli: ”Rankkari!” – En voinut ymmärtää sitä, miksei hän kaatunut? Owen ihmetteli Optus Sportin asiantuntijana.

– En sano hänen tekevän sitä, mutta normaalisti hyökkäävät pelaajat menevät tuossa tilanteessa maihin. Mietin vain, että ajatteliko hän: ”Hetkinen, yritän mieluummin itse maalintekoa, koska jos en pysy jaloillani, Salah saa laukoa taas yhden rangaistuspotkun.”

– Tiedämme kaikki, miten kilpailullisia hyökkäävät pelaajat ovat. Tiedämme, miten itsekkäistä kärjet ovat. Nämä pelaajat ovat kumpikin taistelleet jo useamman kauden samasta Kultaisesta kengästä.

Salah on tällä hetkellä Valioliigan maalipörssin kärjessä 17 maalillaan. Mané, joka on onnistunut vain seitsemän kertaa, on vasta listan 20. sijalla.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Mohamed Salah ja Sadio Mané tekivät kumpikin 22 valioliigamaalia kaudella 2018-19. Kuva: Getty Images

Salah voitti Kultaisen kengän yksinään 2017-18, mutta seuraavalla kaudella hän ja Mané jakoivat palkinnon yhdessä Arsenalin tähtipelaaja Pierre Emerick-Aubameyangin kanssa.

– Saatan olla aivan hakoteillä tässä, mutta minä vain pohdin, ajatteliko Mané saavansa itse laukauksen aikaan pysymällä pysytyssä. Ajatteliko hän, että ”tämä on minun tilaisuuteni tehdä maali”, Owen jatkoi.

– Hänen ja Salahin välillä on kilpailullinen ilmapiiri. Tämä saattaa olla villi teoria, mutta olemme nähneet maalintekotilanteita, joissa he eivät ole syöttäneet palloa toiselle, vaikka toinen on ollut paremmassa – ellei jopa täydellisessä paikassa.

– Kyse on itsekkyydestä ja nyrpeydestä. Olemme nähneet Salahin pudistavan päätään [joutuessaan vaihtoon], tiedämme miten paljon he haluavat voittaa maalikuninkuuden. Olen nähnyt Manén kaatuvan tuollaisissa tilanteissa aiemmin.

– Tämä oli jo toinen ottelu putkeen, kun näin käy (Mané päätti pysyä pystyssä vastustajan selvästä kontaktista huolimatta), Owen lopetti viitaten samanlaiseen tilanteeseen viime viikonlopun Sheffield United -voitosta.

LUE MYÖS:


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.