Arsenalin surkea alkukausi sai jatkoa sunnuntai-iltana, kun se hävisi Tottenhamille 0-2-lukemin valioliigakauden ensimmäisessä Pohjois-Lontoon derbyssä (lue otteluraportti).

Ottelun jälkeen Mikel Arteta välitti lisää huonoja uutisia Tykkimiesten tilanteesta, kun hän vahvisti keskikenttäpelaaja Thomas Parteyn loukkaantuneen ottelun avausjaksolla.

Yli kuukauden päivät sivussa ollut jättihankinta nimettiin pitkästä aikaa Arsenalin avauskokoonpanoon, mutta joutui jättämään kentän jo ennen puoliaikavihellystä.

Partey käveli pois kentältä kesken Arsenalin hyökkäyksen, mutta Arteta työnsi hänet takaisin kehiin kun Tottenham saikin pallon ja iski nopeasti vastaan.

Heung-Min Son ja Harry Kane rakensivat miehen ylivoimalla ottelun toisen maalinsa, kun Partey yritti Artetan painostamana nilkuttaa vielä takaisin puolustamaan. Tauolle edettiin täten Spursin 2-0-johdossa.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Arteta oli pettynyt entisen Atlético-tähden ratkaisuun lopettaa pelaaminen, vaikka päätöksen takana näyttikin olevan ikävännäköinen loukkaantuminen. Maalin jälkeen Partey vaihdettiin lopulta Dani Ceballosiin.

– Thomas oli tilanteessa ulkona pelistä, hän nilkuttaa, hän on tuskissaan, hänen on tultava sivuun ja me menetämme miehen juuri ennen ratkaisevaa tilanteenmuutosta. Hänen olisi tässä kohtaa pitänyt kaatua maahan [eikä kävellä sivuun], Arteta kertoi Sky Sportsille.

– Halusin hänet takaisin kentälle, tekemään kaikkensa joukkueelle siinä tilanteessa. Kukaan ei odottanut hänen olevan siinä kohdassa sillä hetkellä.

[readmore from=Arsenal]

– Yritin työntää hänet takaisin kentälle. En usko, että hän ymmärsi tilanteen todellista vakavuutta, kun hän jätti oman asemansa. Se johtui varmaan hänen kivustaan. Emme kuitenkaan voi sille nyt mitään, Arteta jatkoi lehdistötilaisuudessa.

Partey saattaa olla sivussa taas kuukauden päivät, sillä Artetan mukaan hän todennäköisesti uusi aiemman lihasvammansa.

– Se näyttää samalta vammalta kuin mikä hänellä oli aiemmin. Hän menee vielä magneettikuvaukseen, jonka jälkeen tiedämme paremmin, Arteta kertoi BBC:lle.