Arsenalin ennätyksellisen huono kausi sai jatkoa sunnuntai-iltana, kun Burnley haki Emirates Stadiumilta 1-0-voiton Pierre-Emerick Aubameyangin omalla maalilla (lue lisää).

Sunnuntai-illan kamppailun puhuttanein tilanne nähtiin kuitenkin vajaan tunnin kohdalla, kun Arsenalin Granit Xhaka raivostui Ashley Westwoodille ja tarttui Burnley-pelaajaa ulosajon arvoisesti kurkusta.

Ulosajo oli Arsenalin toinen lyhyen ajan sisään, sillä tasan kolme viikkoa sitten laitahyökkääjä Nicolas Pépé sai suoran punaisen kortin puskettuaan Ezgjan Alioskia otsaan maalittomassa tasapelissä Leedsiä vastaan.

Manageri Mikel Arteta oli Pépén reaktiosta raivoissaan ja antoi norsunluurannikkolaisen kuulla kunniansa marraskuun lopulla.

– Tuollaista ei voi hyväksyä, ei mitenkään. Tällä tasolla ei voi tehdä noin, Arteta sanoi Pépén punakortista Leeds-pelin jälkeen.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

OptaJoe

@OptaJoe
6 - Arsenal have received six Premier League red cards since Mikel Arteta took over Arsenal in December 2019, double that of any other side in this time. Problem. #ARSBUR

Xhakan tempaus ei ilahduttanut espanjalaisluotsia yhtään sen enempää. Arteta sanoi hänen ulosajonsa olleen jopa pahempi kuin Pépén, mutta puhui samalla Arsenal-pelaajien kasvaneista suorituspaineista, jotka saattoivat vaikuttaa sveitsiläisen raivonpurkaukseen.

LUE MYÖS: Thierry Henry ”sammutti TV:n” nähdessään Arsenalin antisankarin ex-seuransa kapteenina – ”Se kertoo kaiken oleellisen”

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Mikel Arteta on saanut pettyä jo useampaan otteeseen ulosajojen takia. Kuva: Getty Images

– Samat sanat, Arteta kommentoi Xhakan ulosajoa Burnley-tappion jälkeen viitaten Pépén marraskuiseen punakorttiin.

– Näissä olosuhteissa, tämä oli entistä pahempi. Ottaen huomioon nykyisen tilanteemme, kun emme voita otteluita, tämä oli vielä pahempi.

[readmore from=Arsenal]

– Rehellisesti, tällaista tekoa ei mielestäni voi hyväksyä. Pelaajat ovat nyt kiinni hetkessä, jossa he ovat valmiita tekemään enemmän, taistelemaan kovemmin, näyttämään kuinka omistautuneita he ovat joukkueelle, ollakseen otteluissa tavallista energisempiä.

– Se ei kuitenkaan ole mikään tekosyy. Tässä tapauksessa Granit ylitti rajan, Arteta sanoi.

Xhaka, 28, sai punaisesta kortistaan kolmen ottelun mittaisen pelikiellon. Hän on täten sivussa Arsenalin kotipeleistä Southamptonia ja Chelseaa vastaan, sekä vieraspelistä Evertonia vastaan.