Arsenalin manageri Mikel Arteta on saanut lokakuun maaottelutaukoon asti aikaa kääntää joukkueen kurssin, kertoo The Telegraph.

Arsenal on aloittanut kautensa kahdella tappiolla, eikä ole kummassakaan ottelussa onnistunut maalinteossa. Tulokset ovat olleet surkeita, eikä peliesityksetkään ole häikäisseet. Parempaa oli lupa odottaa, sillä seura on käyttänyt kesän siirtoikkunan aikana pelaajahankintoihin jo hulppeat 125 miljoonaa puntaa.

Viikonlopun Chelsea-tappion jälkeen Arteta vetosi siihen, että Arsenalilta puuttui peräti yhdeksän pelaajaa kokoonpanosta. Samalla hän lupasi, että esitykset ja tulokset paranevat, kunhan loukkaantuneet pelaajat ja uudet vahvistukset pääsevät täyteen vauhtiin.

[readmore from=Arsenal]

Telegraphin mukaan Arsenalin seurajohto on suhtautunut ymmärtäväisesti haasteelliseen pelaajatilanteeseen, mutta vaatii espanjalaisluotsilta parempia tuloksia tulevissa otteluissa. Aikaraja on asetettu lokakuun maaottelutaukoon asti, jota ennen Tykkimiehet pelaa viisi valioliigaottelua.

Arsenal kohtaa näissä otteluissa Manchester Cityn, Norwichin, Burnleyn, Tottenhamin ja Brightonin. Mikäli tulokset eivät parane merkittävästi, ei Arteta mitä todennäköisimmin näe enää joulua seuran peräsimessä.

Telegraphin mukaan vahvin seuraajaehdokas on Chelsean ex-luotsi Antonio Conte, joka johdatti viime kaudella Internazionalen Serie A:n mestariksi. Italialaisluotsi hylkäsi aiemmin tänä kesänä mahdollisuuden työskennellä Arsenalin paikallisvastustaja Tottenhamissa.