Näkökulma: Managerien hyljeksimät topparit pian liikenteessä?

© Kuva: Getty Images

Kuten eilen uutisoitiin, on Chelsean tanskalaistoppari Andreas Christensen hankalassa raossa. Peliaikaa ei Maurizio Sarrilta tunnu irtoavan, vaikka viime kaudella kaikki näytti Blues-uran kannalta varsin positiiviselta.

22-vuotiaan sopimusta Chelsean kanssa pidennettiin tammikuussa, ja sitä on jäljellä vielä lähes neljä vuotta. Pysyvä siirto siis vaikuttaisi epätodennäköiseltä. Christensen oli 2015-2017 lainalla Borussia Mönchengladbachissa, ja vastaavan tyyppinen liike vaikuttaisi periaatteessa todennäköiseltä. Näillä näkymin sellainen voisi olla odotettavissa jopa tammikuussa.

Chelsean kohdalla muutamaa viime kautta tutkaillessa korostuu managerien erilainen näkemys – ja samalla luottamus – pelaajiin. Monelta tuskin on jäänyt huomaamatta David Luizin verrattain yllättävä paluu avauksen vakionimiin. Antonio Conten tullessa seuraan päättyi puolestaan John Terryn valtakausi. Puolustussysteemiä uudelleen järjestellyt valmentaja taas antoi nimenomaan Christensenille paljon peliaikaa.

Lue näkökulma Terrystä täältä.

Vähintään yhtä tukalassa raossa Christensenin kanssa nykyisessä seurassaan on Eric Bailly. Villarrealista 2016 suurin odotuksin saapunut norsunluurannikkolainen on vahvasti José Mourinhon koirankopissa, ja se alkaa näkyä myös itseluottamuksessa. Kun Man United käänsi pitkästä aikaa kelkkansa voiton suuntaan, Newcastle-ottelussa, Bailly oli avauksessa. Katastrofaalisen alun jälkeen vaihtopenkki kutsui kuitenkin pelin edettyä vain 19 minuuttia.

Baillya pidetään kuitenkin edelleen kovan luokan tekijänä, joka kärsii nimenomaan managerinsa epäsuosiosta. Ikä ei ole huipun saavuttamisen esteenä; sitä on mittarissa 24 vuotta. 30 maaottelun miehen sanotaankin kiinnostavan muun muassa molempia Pohjois-Lontoon seuroja.

Mourinho on ollut hankala kauppias Arsenalin suuntaan, minkä kuitenkin arvioidaan johtuneen paljolti tämän huonoista väleistä Arsène Wengerin kanssa. Ranskalaisen poistuminen seurasta saattaisi juohevoittaa mahdollista siirtoa. Toisaalta, Gunnersin toppariosasto ei ole tätä nykyä kovin huonossa jamassa. Laurent Koscielnyn odotetaan palaavan vuodenvaihteessa, ja kesällä hankittu Sokratis Papasthatopoulos on ennen loukkaantumistaan ollut Unai Emeryn luottomies. Kreikkalaisen paikalle astellut nuori Rob Holding on myös esiintynyt edukseen.

Vaihtokauppoja?

Tottenhamin Mauricio Pochettinon kerrotaan pitävän Baillya suuressa arvossa. Toby Alderweireldin sopimusta ei edelleenkään olla jatkettu, joten liike punaisista valkoisiin ei kuulosta täysin mahdottomalta. Alderweireldia huhuttiin pitkin kesää Unitediin, joten vaihtokaupan ajatuksella ei voi olla leikittelemättä.

Kun villien spekulaatioiden tielle päästiin, pysytään sillä hetki. Voisivatko Christensen ja Bailly vaihtaa seuroja suoraan päittäin? Ei kuulosta todennäköiseltä. Väläytelty ollaan myös Alexis Sánchezin ja Henrikh Mkhitarjanin tapauksen kaltaista vaihdantaa Arsenalin ja Man Unitedin välillä. Monet uskoivat Unitedin jääneen tuossa tapauksessa reilusti voitolle, vaan toisin on tähän saakka todistettu käyneen. Voitaisiinko nyt puhua samantyyppisestä diilistä Aaron Ramseyn ja Baillyn suhteen? Tämä ei varmasti kuulosta ainakaan Gunners-leirissä toivottavalta.

Kuten tiedetään, vaihtokauppojen teko on lopulta kuitenkin enemmän juuri tällaisiin spekulointeihin, kuin todellisiin tapahtumiin sopivaa. Joka tapauksessa vaikuttaa selvältä, että niin Christensenin kuin Baillyn kohdalla puhutaan hurjan potentiaalin omaavista pelimiehistä. Uusien valmentajien alaisuudessa kukoistus olisi kenties nykyistä paremmin mahdollista? Emmekä tietenkään tiedä, ketkä tässä käsiteltyjen seurojen managereista ovat nykyisessä työssään vielä tammikuun siirtoikkunan koittaessa.