Chelsea puski päätään seinään St James’ Parkilla – Newcastle vei voiton viimeisellä minuutilla

© Kuva: Getty Images

Newcastle voitti lauantaina Chelsean 1-0 Valioliigan 23. kierroksella.

Newcastlen ottelu alkoi ikävällä tavalla, sillä Jetro Willems loukkasi polvensa jo yhdeksännellä minuutilla. Tilanne näytti varsin vaarattomalta, mutta laitapuolustaja tiesi heti, että hänen ottelunsa on ohi. Hänen tilalleen vaihdettiin Matt Ritchie.

Vain hetkeä myöhemmin vaikutti, että Newcastle joutuu tekemään jo toisen vaihtonsa avausjaksolla, kun Isaac Hayden jäi istumaan nurmelle, mutta kotijoukkueen onneksi hän pystyi jatkamaan.

Isännät olivat siirtyä johtoon 20. minuutin kohdalla, kun Joelinton pääsi puskemaan lähietäisyydeltä. Brasilialaishyökkääjän kauden toisen osuman esti kuitenkin ylärima.

Chelsea pääsi vaikean alun jälkeen peliin paremmin mukaan ja myös tekopaikoille, mutta tauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa.

Avauspuolikkaalla Newcastlella oli kolme maalintekoyritystä ja Chelsealla kahdeksan.

Ottelu siirtyi toisella jaksolla vielä selkeämmin Chelsean haltuun, mutta lontoolaisvieraat hukkasivat tekopaikkojaan tiuhaan tahtiin, eikä onnikaan tuntunut olevan sinipaitojen matkassa.

Loukkaantuminen koetteli myös Chelseaa. Laitapuolustaja Reece James pyllähti jalkaansa pidellen nurmelle parikin kertaa ennen kuin pääsi 75. minuutilla vaihtoon.

Vieraat vyöryttivät kerta toisensa jälkeen Newcastlen päätyyn hyökkäyksiä, joista ei syntynyt mitään. Hiljalleen lontoolaisten otteista alkoi paistaa myös epätoivo, mikä konkretisoitui 84. minuutilla, kun Emerson Palmieri yritti kalastella Chelsealle pilkkua. Rangaistuspotkun sijasta italialaispuolustaja sai vain keltaisen kortin.

Lisäajan viimeisellä minuutilla Chelsean pahin painajainen toteutui. Allan Saint-Maximin lähetti kulmapotkun jälkitilanteessa keskityksen maalin edustalle Haydenille, joka sai päällään pienen mutta riittävän osuman palloon ja ohjasi sen verkkoon.

Newcastle nousi voiton myötä sarjataulukossa 12. sijalle, Chelsea jatkaa neljäntenä.

Artikkelia muokattu 18.1.2020 klo 21.37: Ensimmäiseen lauseeseen korjattu oikea kierros.


500% talletusbonus – 10€ talletuksella 60€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat pelitillesi heti 60€ pelirahaa vedonlyöntiin (maksimibonus 50€)