Newcastle Unitedin myynti etenee kovaa vauhtia.

The Times kertoo, että 300 miljoonan punnan (345 miljoonaa euroa) kauppa on nyt tehty Mike Ashleyn ja Amanda Staveleyn johtaman konsortion välillä.

Lehden mukaan konsortio on maksanut kauppasumman ja kaikki asiakirjat on allekirjoitettu.

– Kumpikaan osapuoli ei voi enää perääntyä kaupasta, eräs lähde sanoi Timesille.

Enää yksi taho voi estää kaupan toteutumisen: Valioliiga itse. Valioliiga käy tällä hetkellä protokollan mukaisesti asiakirjoja ja ostajien taustoja läpi. Prosessi kestänee 2-4 viikkoa.

Mikäli kauppa toteutuu, 80 prosenttia Newcastle Unitedista siirtyy Saudi-Arabian valtiolliselle sijoitusrahastolle (Public Investment Fund, PIF). Kymmenen prosenttia menee Staveleyn omistamalle PCP Capital Partnersille ja loput kymmenen prosenttia upporikkaiden Reubenin veljesten pääomasijoitusyhtiölle.

Kaikki kolme tahoa saisivat paikan Newcastlen hallituksessa, ja seuran puheenjohtajaksi nousisi PiF:n kuvernööri, Yasir Al-Rumayyan.

Julkaisimme perjantai-iltana laajan jutun siitä, mitä kauppa tarkoittaisi Newcastle Unitedille ja Valioliigan voimasuhteille. Newcastlesta kun tulisi kaupan myötä kertaheitolla maailman rikkain jalkapalloseura. Kauppa myös kertoo mielenkiintoisella tavalla Lähi-idän valtakamppailun siirtymisestä yhä vahvemmin jalkapallokentille. Lue teksti tästä.

LUE MYÖS