Newcastle – kausiennakko 2020-21: Viime kauden ihme ei toistu – seura on pulassa kentällä ja sen ulkopuolella

© Kuva: Getty Images

Viime kausi

 • 13. sija Valioliigassa
 • 44 pistettä, maaliero 38-58
 • 11 voittoa, 11 tasapeliä, 16 tappiota
 • Paras maalintekijä: Jonjo Shelvey (kuusi maalia)
 • FA Cup: Puolivälierät

Newcastle on Valioliigaan palattuaan vakiinnuttanut paikkansa sarjan keskikastissa. Paluukaudella 2017-18 se sijoittui komeasti kymmenenneksi, ja kahdella viime sesongilla Magpies on päätynyt 13. sijalle.

St James’ Parkilla tapahtui iso muutos viime kauden jälkeen, kun arvostettu huippumanageri Rafael Benítez jätti seuran sopimuksensa päätyttyä.

Jatkosopimuksesta neuvoteltiin kuukausien ajan, mutta osapuolet eivät päässeet yhteisymmärrykseen tulevaisuuden suunnitelmista. Benítez halusi enemmän valtaa pelaajien rekrytoinnissa ja seuralta isompia panostuksia muun muassa siirtomarkkinoihin. Nykyään Benítez valmentaa kiinalaisessa Dalian Professionalissa (ent. Dalian Yifang), joka tuplasi hänen palkkansa.

Uudeksi käskyttäjäksi pestattiin Steve Bruce, mikä sai kannattajien veren kiehumaan entisestään. Puolustajalegenda Bruce, 59, on parin vuosikymmenen mittaisella valmennusurallaan kiertänyt kymmenessä eri seurassa. Kouluarvosanakseen hän on usein pestiensä jälkeen saanut kohtalaisen tai välttävän.

Newcastle pelasi kuusi viimeistä kierrosta voitoitta. Kuva: Getty Images

Viime kaudella Bruce oli kuitenkin odotuksiin nähden tyydyttävä. Newcastle korjasi kurssinsa vaikean alkukauden jälkeen ja kävi viimeistä kertaa putoamisviivan alapuolella yhdeksännen kierroksen jälkeen.

Hetkellisesti Magpies vieraili myös taulukon paremmalla puoliskolla, mutta se päätyi lopulta ansaitsemaansa alempaan keskikastiin. Sarjapaikka säilyi kymmenen pisteen turvin.

Hyvä joukkue Newcastle ei ollut. Koronatauon jälkeen Brucen poppoo oli peräti surkea.

Se teki kauden aikana neljänneksi vähiten maaleja ja päästi seitsemänneksi eniten. Magpiesin maaliero oli sarjan viidenneksi huonoin.

Omalta osaltaan näitä tilastoja selittävät myös epäonnistuneet tai vähintäänkin epäonniset hankinnat.

Newcastle maksoi viime kesänä Hoffenheimille 44 miljoonaa euroa, seurahistoriansa ennätyssumman, Joelintonista. Brassihyökkääjä pelasi kauden jokaisessa sarjaottelussa, mutta onnistui maalinteossa vain kahdesti. Hänen lisäksi hyökkäyspäähän hankittiin oma kasvatti Andy Carroll, joka toi mukanaan lähinnä hyviä muistoja ja loukkaantumishuolensa.

Tammikuussa Newcastle värväsi lainapestien muodossa kolme nimekästä vahvistusta, kun Danny Rose, Nabil Bentaleb ja Valentino Lazaro saapuivat loppukaudeksi apuun. Kukaan heistä ei kuitenkaan ollut sateentekijä.

Kauden alla OGC Nizzasta hankittu Allan Saint-Maximin oli yksi kauden harvoista valopilkuista. Saint-Maximin viihdytti yleisöä näyttävillä harhautuksillaan, mutta hän kärsi loukkaantumisista, ailahtelevaisuudesta ja työtoveriensa tehottomuudesta. Ranskalaiskiiturilta odotetaan paljon tulevalla kaudella.

Muihin onnistujiin voidaan laskea muun muassa maalivahti Martin Dúbravka, keskikenttäpelaaja Jonjo Shelvey ja ykkösmiehistöön murtautunut Matty Longstaff.

Newcastlen mennyttä vuotta ei voi käydä läpi mainitsematta kentän ulkopuolisia asioita.

Brittimiljardööri Mike Ashley on omistanut Newcastlen vuodesta 2007 lähtien. Kuva: Getty Images

Pitkään myynnissä ollut seura vaikutti viimein vaihtavan omistajaa, kun Saudi-Arabian valtiollinen investointirahasto PIF tuli kolkuttamaan ovelle 300 miljoonan punnan tarjouksen kanssa.

Saudit vetäytyivät lopulta kaupasta ja kertoivat syyksi ”odottamattoman pitkäksi venyneen prosessin”.

Newcastlesta olisi tullut kertaheitolla maailman rikkain jalkapalloseura – ja samalla hyvin kyseenalainen pelinappula Lähi-idän poliittisella taistelukentällä.

Saudi-Arabian ihmisoikeusrikkomukset nostivat Newcastlen potentiaalisen omistajavaihdoksen myös jalkapalloa seuraamattoman maailman huulille.

Newcastlen kannattajille kaatunut diili oli valtava pettymys. Seuran nykyinen omistaja, urheiluvarustekaupalla vaurastunut Mike Ashley on Magpiesin fanien silmissä itse Saatana.

Pelaajasiirrot - lähteneet

Jake Turner (mv, 21, Morecambe)

Reservimaalivahti lähti lainalle Kakkosliigaan. Ei ole vielä debytoinut Newcastlen edustusjoukkueessa.

Jack Colback (kk, 30, Nottingham Forest)

Colback pelasi edellisen ottelunsa Newcastlen riveissä keväällä 2017. Hän vietti jo edelliset 2,5 vuotta lainalla Mestaruussarjan Nottinghamissa, jonne siirtyi nyt pysyvästi Newcastlen purettua hänen sopimuksensa. Colbackia muisteltaneen St James’ Parkilla lämmöllä lähinnä siitä syystä, että hän siirtyi seuraan kesällä 2014 suoraan paikallisvastustaja Sunderlandista – ensimmäisenä pelaajana lähes 20 vuoteen.

Freddie Woodman (mv, 23, Swansea)

Woodman on edustanut Newcastlea seitsemän vuotta, mutta pelannut ykkösmiehistössä vain neljästi. Lainaseuroja hänelle on kertynyt viisi. Myös viime kausi vierähti Mestaruussarjan Swanseassa.

Jamie Sterry (vlp, 24, ilman seuraa)

Pelasi viime kauden reserveissä. Sopimusta ei uusittu.

Rob Elliot (mv, 34, ilman seuraa)

Irlannin maajoukkueessakin esiintyneen varavahti Elliotin yhdeksän vuoden taival Newcastlessa päättyi tänä kesänä. Ei pelannut kahdella viime kaudella minuuttiakaan.

Jetro Willems (vlp, 26, laina päättyi)

Kuva: Getty Images

Hollannin entinen huippulupaus palasi saksalaiseen Eintracht Frankfurtiin, vaikka Newcastlella oli lainasopimuksessa osto-optio. Willemsin kausi päättyi tammikuussa vakavaan polvivammaan. Syksyn puolella hollantilaispakki oli selkeä ykkösvaihtoehto puolustuksen vasemmalle laidalle.

Valentino Lazaro, (olp, 24, laina päättyi)

Itävallan maajoukkuepelaaja Lazarosta on lyhyessä ajassa tullut jalkapallomaailman kiertolainen. Hän siirtyi vuosi sitten Hertha Berlinistä Internazionaleen ja viime tammikuussa Newcastleen. Lazaro ei kuitenkaan missään vaiheessa onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa pelaavassa kokoonpanossa, vaikka hän voi operoida usealla tontilla. Tulevaksi kaudeksi Inter lainasi hänet Borussia Mönchengladbachiin.

Nabil Bentaleb (kk, 25, laina päättyi)

Tottenhamissakin vaikuttanut Bentaleb ajautui epäsuosioon Schalkessa ja siirtyi osto-optiollisella lainasopimuksella Newcastleen kesken kauden. Lahjakas algerialaispeluri väläytteli ajoittain osaamistaan, muttei yltänyt korkean palkkatasonsa tuomiin odotuksiin.

Danny Rose (vlp, 30, laina päättyi)

Kuva: Getty Images

Englannin maajoukkuerinkiin kuuluva Rose tuli tammikuussa Tottenhamista loppukauden mittaisella lainasopimuksella hakemaan peliaikaa. Rosen ja Tottenhamin sopimus päättyy ensi kauden jälkeen. Newcastle on tiettävästi yhä kiinnostunut hänestä.

Pelaajasiirrot - saapuneet

Mark Gillespie (mv, 28, Motherwell)

Gillespie on Newcastlen oma kasvatti, joka on viettänyt tähänastisen ammattilaisuransa muissa seuroissa. Kamppailee tulevalla kaudella kakkosvahdin paikasta.

Jeff Hendrick (kk, 28, Burnley)

Kuva: Getty Images

Irlannin maajoukkuepelaajalla riitti vientiä kesällä. Hendrick ei päässyt entisen seuransa Burnleyn kanssa yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta, joten hänestä tuli vapaa agentti. Newcastle iski nopeasti ja hankki kokeneen puurtajan riveihinsä. Hendrick on pelannut Englannin kahdella korkeimmalla sarjatasolla yhteensä yli 300 ottelua.

 

Jacob Murphy (olh, 25, palaa lainalta)

Murphyn veljeskaksikon toinen osapuoli siirtyi St James’ Parkille isoin odotuksin Norwichista kesällä 2017. Hän ei ole kuitenkaan saanut uraansa kunnolla käyntiin Newcastlessa. Edelliset 1,5 vuotta ovat menneet lainalla Mestaruussarjassa, ensin West Bromwichissa ja viime kaudella Sheffield Wednesdayssa. Murphyn sopimusta on enää vuosi jäljellä.

Achraf Lazaar (vlp, 28, laina päättyy)

Marokon maajoukkuerinkiin aiemmin kuulunut Lazaar liittyi Newcastleen kesällä 2016 italialaisesta Palermosta, mutta hän on pelannut seuran riveissä vain kymmenen ottelua. Lainapestit ovat vieneet hänet Englannin ja Italian toiseksi korkeimmille sarjaportaille.

Valmennus

 • Manageri: Steve Bruce
 • Avustava valmentaja: Steve Agnew
 • Avustava valmentaja: Stephen Clemence
 • Avustava valmentaja: Steve Harper
 • Maalivahtivalmentaja: Simon Smith
 • Johtava ottelu-analyytikko: Kerry Morrow
 • Fysiikkavalmentaja: Paul Catterson
 • Fysiikkavalmentaja: Simon Tweddle
 • Fysiikkavalmentaja: Christian Martínez
 • Johtava fysioterapeutti: Derek Wright (36 vuotta seurassa)
Steve Brucen Newcastlella on paljon ongelmia pelin organisoinnissa. Kuva: Getty Images.

Newcastle United oli kuluneen valioliigakauden outo lintu. Seura sijoittui sarjassa 13:nneksi uuden managerin Steve Brucen alaisuudessa. Loistava saavutus. Numerot kertovat kuitenkin toista tarinaa. Joukkue keräsi vähiten pisteodottamaa sarjassa (31.92) ja ylisuoritti oman saldonsa 12 pisteellä. Newcastlen meno ei toisin sanoen ole kestävällä pohjalla ja vaikka regressio ei ole taattua, on se todennäköistä. 

Maailmassa on olemassa valmentaja nimeltä Lucien Favre, joka rikkoo vuosi toisensa jälkeen xG-malleja huvikseen. Hänen joukkueensa ylisuorittavat tietyllä tapaa jatkuvasti. Favren tapauksessa voidaan puhua pitkäaikaisesta trendistä sekä poikkeuksesta, joka vahvistaa säännön. Uskallan väittää, että Steve Bruce ei ole uusi Lucien Favre, joten pelin on kehityttävä. 

Yksi merkittävä tekijä kuluneen kauden ylisuorittamisessa datan valossa oli maalivahti Martin Dúbravka. Hän lukeutui viiden eniten PSxG-mallissa (post-shot expected goals, maaliodottama joka ottaa huomioon laukauksen suuntautumisen) ylisuorittaneisiin maalivahteihin TOP5-sarjoissa, ja hän sijoittui sijalle neljä tässä kategoriassa.

Henkilöt, jotka seuraavat La Ligaa eivät varmasti ylläty siitä, että Aitor Fernández oli listan ykkönen. Maalivahteja on vaikea arvioida numeroiden valossa, koska tekijöitä ja systeemejä on monia. PSxG-malli antaa kuitenkin rehdin arvion siitä, ketkä maalivahdeista ovat pelanneet uskomattoman hyvän kauden ja torjuneet isoja pisteitä joukkueelleen. 

On Dúbravkan kannalta vaikea nähdä, että samanlainen ylisuorittaminen jatkuisi, mutta ei ole missään nimessä poissuljettua, etteikö hän voisi jatkaa ylisuorittamista. Dúbravka on osoittautunut loistavaksi hankinnaksi, ja hän on yksi Valioliigan parhaita torjujia. On silti sanottava, että vastaavanlaisen ylisuorittamisen todennäköisyys ei ole todennäköistä. Itse peliin.

Manageri Steve Bruce on hyödyntänyt kauden aikana useita eri muotoja, mutta suosituin on ollut kolmen topparin alakerta, mikä usein kääntyy 5-4-1- tai 5-3-2-muodoksi. Muita ratkaisuja ovat olleet 4-2-3-1- ja 4-4-1-1-muodot. 

Newcastlen pelaaminen Brucen alaisuudessa pohjautuu kompaktiin puolustukseen ja tila-orientoituneeseen miesmerkkaamiseen. Käyännössä se on hybridimalli aluepuolustamisen sekä miesvartioinnin välillä. Tämä vaikuttaa PPDA-numeroihin (passes allowed per defensive action) merkittävästi, ja Newcastlen lukema 19-19.5 on historiallisen heikko.

Kontrastina pyörii Manchester Cityn lukema 9.5, joten keskimäärin Newcastle antaa vastustajalleen kymmenen syöttöä Cityä enemmän ennen jotain seuraavista tapahtumista: taklaus, syötönkatko, kaksinkamppailu (epäonnistuneet taklaukset) tai rike. Newcastle siis vetäytyy ja antaa vastustajan pitää palloa. 

Kompakti kollektiivi horisontaalisesti ja vertikaalisesti on siis Brucen tavoite. Tämä tarkoittaa, että etäisyyksien pitäisi pysyä lyhyinä joukkuekavereihin sekä myös vastustajiin. Kompaktius antaa eväitä tilan kontrolloimiseen sekä edesauttaa, kun ylimiehityksiä tai numeraalisia ylivoimia tapahtuu. 

Etuja tässä ovat, että vastustajan hyökkäysvoimaa voidaan karsia, ja yksittäisten pelaajien heikkouksia paikata kuten Allan Saint-Maximinin sekä Miguel Almirónin tapauksissa. Heillä on yleensä yksi tai kaksi oman joukkueen pelaajaa lähettyvillä tukemassa. Se antaa hieman vapauksia ja mahdollistaa myös positiivisten suunnanmuutoksien käynnistämisen.

Almirónin ja Saint-Maximinin ominaisuudet loistavina pallon kuljettajina astuvat keskiöön. Kauniisti sanottuna Newcastle on yliriippuvainen duon kuljetusvoimasta.

Heikkouksena Brucen lähestymistavassa ovat puolenvaihdot. Varsinkin, jos vastustaja ei halua ylimiehittää yhtä laitaa vaan tyytyy enemmän yksilötaidon suomiin ratkaisuvaihtoehtoihin. Brucen hybridimallin heikkous on, että joukkueet, joilla tapahtuu paljon liikehdintää taskuissa ja alue 14:llä, luovat suhteellisen vaivattomasti ongelmia Harakoille. Suomeksi: Newcastle on ongelmissa, jos vastustaja pääsee operoimaan Magpiesin puolustus- ja keskikenttälinjan väliin. 

Topparit ja keskikentät saattavat joutua haastavien valintatilanteiden eteen. Seuratako pelaajaa vai eikö seurata? Newcastle ei prässää kovinkaan aktiivisesti korkealta kenttää, vaan luopuu suosiolla pallonhallinnasta. Joukkueen ensisijainen tehtävä on säilyttää kompakti muoto. Tarkoituksena on houkutella syöttöjä leveälle, puolen kentän tienoilla, mikä vuorostaan toimii ”triggerinä” prässille.

Magpiesin tapauksessa kun puhutaan hyökkäyksestä, puhutaan samalla puolustamisesta. Kaikki tapahtuu käytännössä jälkimmäisen ehdoilla. Konkreettisena esimerkkinä Newcastle hyökkää yleensä vain yhdellä laitapakilla/wingbackilla kerrallaan. Joukkue haluaa aina pitää kolme puolustavaa pelaajaa sekä mielellään yhden keskikentän pallon alapuolella.

Ongelmat ilmenevät, kun keskikenttä on puhkottu ja vastustaja pääsee kahden tai kolmen pelaajan voimin hyökkäämään täysin avointa puolustuslinjaa vastaan. Tämä on ikävä kyllä skenaario, joka toteutuu liian usein. 

Tärkeä konsepti Newcastlen pelissä on myös laidan lisäksi oman boksin ylimiehittäminen puolustussuuntaan. Omassa boksissa on harvoin 2v2-tilanteita. Yleensä on vähintään kolme miestä huolehtimassa kahdesta vastustajasta. Vertikaalinen kompaktius on avainasemassa, mutta ongelmana on vastahyökkäyksien käynnistäminen sekä vastustajan prässin alta ulospelaaminen.

Iso osa joukkueesta on yleensä kovin matalalla oman boksin tuntumassa. Se saattaa kerryttää turhaa painetta puolustussuuntaan ja aiheuttaa roiskimista ylöspäin. 

Newcastle tuskin juhlii ensi kaudella kovinkaan usein. Kuva: Getty Images.

Puolustuksen organisointi ei kuitenkaan ole Rafa Benítezin tai Diego Simeonen tasolla. Joukkue voisi olla entistä tiiviimpi alaspäin sekä vaarallisempi vastahyökkäyksissä näillä käytettävissä olevilla palasilla. Aivan kuten kilpakumppani Wolves. Saint-Maximin, Almirón sekä Joelinton ovat hyviä transitiopelaajia ja joukkueesta löytyy myös Andy Carroll tiettyjä tilanteita varten. 

Suurimmat ongelmat Newcastlen osalta tulevat siitä, että joukkueella ei ole tarpeeksi pallollista osaamista alakerrassa eikä tarpeeksi selkeää struktuuria/suunnitelmaa siitä, miten kääntää peliä. Joukkue on yleensä liian riippuvainen Saint-Maximinin yksilötaidosta. Keskikentän osalta Newcastle häviää Wolverhamptonille. Wolvesin topparikolmikko on käytännössä rakennettu entisistä keskikenttäpelaajista. Tähän on syynsä.

Harakoiden pallollisen varmuuden puute ja ajoittain vaaditut pitkät syötöt takaavat sen, että joukkue ei pääse omasta boksistaan ulos. Painekerroin kasaantuu Newcastlelle aivan liian suureksi. Näin ei kuitenkaan yleensä tapahdu Wolvesilla.

Harakoilla on laadukkaita palasia nipussaan: Saint-Maximin, Joelinton, Almirón, Jonjoe Shelvey, Dubravka, ja toppareita voi pitää tietyssä mielessä suhteellisen laadukkaina. Longstaffin veljeksille (Matty ja Sean) on käyttöä, mutta tiettyjen asioiden pitäisi muuttua. 

Olkoon muoto 5-4-1, 5-3-2 tai mikä tahansa, on Harakoiden oltava parempi hitaissa hyökkäyksissään. Pallo ei voi yksinkertaisesti polttaa yhtä pahasti jalassa. Pallonhallintaprosentit eivät kerro käytännössä paljoa, mutta hieman samankaltaista systeemiä pelaava Wolves pääsee usein 45 prosentin hallintaan ja heikompia vastaan lukema on usein jopa yli 50 prosenttia. Newcastlen hallinta on käytännössä aina alle 40 prosenttia, mikä vaikeuttaa tehtävää huomattavasti.

Toinen tarvittava muutos on omasta boksista ulospääseminen paineen alla. Monesti käy niin, että parempia joukkueita vastaan ei puolustuslinja hädin tuskin ehdi nostamaan linjaa oman boksin ulkopuolelle paineaallon jälkeen. Vastaavissa tilanteissa vastustajan rikkeet tai pienet syöttökombinaatiot kera oikeiden ajoituksien auttaisivat merkittävästi voitetuissa pisteissä sekä peli-ilmeen yleisessä kohenemisessa.

Newcastle aiheuttaa liian usein omat ongelmansa. On epätodennäköistä, että viime kauden kaltainen onni tuloksien valossa jatkuu ja on rehellisesti sanottuna myös epätodennäköistä, että Steve Bruce kykenee valmennuksellaan tekemään tarvittavia pieniä muutoksia. Aika kuitenkin näyttää. 

Jeff Hendrick (vas.) siirtyi Newcastleen. Kuva: Getty Images.

Jeff Hendrick tuli sisään ilmaisella siirrolla, mikä on varsin hyvä hankinta. 4-4-2-muoto on tämän myötä ehkä useammin suosiossa ja Hendrick on muutenkin todella urheilullinen sekä energinen pelaaja. Vertaus ei ehkä ole maailman paras, mutta hänessä on useita Jordan Hendersonin sekä Scott McTominayn kaltaisia ominaisuuksia, mikä varmasti auttaa Harakoita. Hän yksinään ei kuitenkaan tarkoita ihmeitä. Joukkue tarvitsee enemmän laatua. 

Harakat tarvitsee todennäköisesti myös laadukkaamman ”toisen kärjen” Dwight Gaylen tilalle. Crystal Palacella on Wilfried Zaha, mutta yhtä ison profiilin pelaajalle ei ole tarvetta, koska joukkueesta löytyy Saint-Maximin. Hyökkäyspäässä on kieltämättä liian vähän vaihtoehtoja. Laitapakkiosasto kaipaisi myös vahvistusta, sillä Jetro Willemsin, Danny Rosen sekä Valentino Lazaron lainat ovat ohi. Tärkeää olisi myös saada aikaisemmin mainittua pallollista osaamista topparilinjaan lisää. 

Newcastlella olisi käytännössä sopivilla vahvistuksilla realistinen mahdollisuus uusia kuluneen kauden sijoitus. Erona pienillä muutoksilla olisi, että tulos ei olisi enää yhtä onnekas. Puolustuspelin, pelinrakentelun sekä vastahyökkäyspelaamisen organisoiminen ei ole helppo tehtävä, mutta täysin toteutettavissa. Nykyisistä palasista pystyisi varsinkin hyökkäyssuuntaan saamaan enemmän irti. Tällä hetkellä mikään ei viittaa tämän toteutumiseen.

Newcastle taistelee tosissaan sarjassa säilymisestä, ja ellei muutoksia tapahdu, vetää Harakat Steve Brucen johdolla lyhyen tikun. 

Tärkein pelaaja - Martin Dúbravka

Dúbravka on esiintynyt Slovakian A-maajoukkueessa 24 kertaa. Kuva: Getty Images

Slovakialaistorjuja Dúbravka, 31, on yksi Newcastlen viime vuosien parhaista hankinnoista.

Hän siirtyi Koillis-Englantiin tammikuussa 2018 Sparta Prahasta lainasopimuksella ja vakuutti Newcastlen käyttämään diiliin kirjatun osto-option.

Viime kaudella Dúbravka oli Valioliigan työllistetyin maalivahti. Keskimäärin hänelle kertyi noin 3,5 torjuntaa per ottelu.

Dúbravka pelasi Newcastlen jokaisen sarjaottelun ja kiitti vastuusta 11 nollapelillä ja lukuisilla pelastetuilla pisteillä. Kauden päätteeksi hänet valittiin Newcastlen vuoden pelaajaksi.

Arvio

Sija: 18

Harakoiden nippu on selkeästi laadukkaampi kuin kahdella nousijalla (Fulham ja West Brom), joten kaksi viimeisintä sijaa sarjassa eivät vaikuta lähtökohtaisesti todennäköisiltä. Leeds on kuitenkin Newcastlea laadukkaampi joukkue, joten Magpies on ennakkoon putoamistaistelussa.

Joukkueen sijoitus viime kaudella oli todella onnekas ja iso kiitos siitä kuuluu Martin Dúbravkalle sekä Allan Saint-Maximinille. Dúbravka torjui melkein kaiken ja enemmän, kun taas Saint-Maximin kuljetti Newcastlen käytännössä hyökkäysalueelle.

Konseptiin ei voi nojata, joten pelin on kehityttävä. Muutoksien ei tarvitse olla merkittäviä, mutta manageri Steve Bruce tuskin saa näitä pieniä kollektiivisia muutoksia aikaiseksi. Valioliigan taso kehittyy jatkuvasti ja hyvin valmennetut pelisysteemit ovat tänä päivänä enimmäkseen arkea. Newcastle taistelee todennäköisesti sijoista 16-18, mutta putoaminen vaikuttaa tällä hetkellä todennäköisimmältä vaihtoehdolta. Marginaalit ovat kuitenkin pienet ja vielä on siirtoikkunaa jäljellä.

Ihanneavaus

Newcastlen ihanneavaus 2020-21
Newcastle Unitedin ihanneavauskokoonpano kaudella 2020-21.

Kokoonpanolista

# PelaajaPPPelipaikkaIkä
1Martin DubravkaMVMaalivahti15.01.1989
26Karl DarlowMVMaalivahti8.10.1990
29Mark GillespieMVMaalivahti27.3.1992
6Jamaal Lascelles (C)KPToppari11.11.1993
5Fabian SchärKPToppari20.1.1991
3Paul DummettKPToppari26.9.1991
18Federico FernándezKPToppari21.2.1989
2Ciaran ClarkKPToppari26.9.1989
15Jamal LewisVPVasen laitapuolustaja25.1.1998
11Matt RitchieVPVasen laitapuolustaja10.9.1989
-Achraf LazaarVPVasen laitapuolustaja22.1.1992
22DeAndre YedlinOPOikea laitapuolustaja9.7.1993
17Emil KrafthOPOikea laitapuolustaja2.8.1994
19Javier ManquilloOPOikea laitapuolustaja5.5.1994
14Isaac HaydenPKKPuolustava keskikenttä22.3.1995
4Matthew LongstaffPKKPuolustava keskikenttä21.3.2000
36Sean LongstaffKKKeskikentän keskusta30.10.1997
8Jonjo ShelveyKKKeskikentän keskusta27.2.1992
16Jeff HendrickKKKeskikentän keskusta31.1.1992
32Dan BarlaserKKKeskikentän keskusta18.1.1997
24Miguel AlmirónHKKHyökkäävä keskikenttä10.2.1994
28Henri SaivetHKKHyökkäävä keskikenttä26.10.1990
10Allan Saint-MaximinVHVasen laitahyökkääjä12.3.1997
21Ryan FraserVHVasen laitahyökkääjä24.2.1994
30Christian AtsuVHVasen laitahyökkääjä10.1.1992
-Rolando AaronsVHVasen laitahyökkääjä16.11.1995
23Jacob MurphyOHOikea laitahyökkääjä24.2.1995
9JoelintonKHKeskushyökkääjä14.8.1996
13Callum WilsonKHKeskushyökkääjä27.2.1992
12Dwight GayleKHKeskushyökkääjä17.10.1990
7Andy CarollKHKeskushyökkääjä6.1.1989

Ville Liimatta, Kim Keränen
Twitter: @KeranenKim

Kuvankäsittely: Eetu Ikola