Kausiennakko 2021-22 – Newcastle: Sekasorron keskellä Steve Bruce on taikonut ihmeitä – karu totuus odottaa kulman takana

© Kuva: Getty Images

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo
Newcastle United FC
 • Siirtohuhut-NewcastlePerustettu: 1892
 • Stadion: St James’ Park (52 305)
 • Kotikaupunki: Newcastle upon Tyne
 • Kotiasu: Mustavalkoraidallinen
 • Vierasasu: Keltainen
 • Manageri: Steve Bruce
 • Saavutukset: Englannin pääsarjan mestaruus kausina 1904-05, 1906-07, 1908-09, 1926-27, FA Cupin voitto kausina 1909-10, 1923-24, 1931-32, 1950-1951, 1951-52, 1954-55, UEFA Intertoto Cupin voitto 2006.

Sekasorron keskellä hyvä kausi

Newcastle oli yllättävän hyvä. Kuva: Getty Images.
 • Valioliiga: 12.
 • Pisteet: 45
 • 12 voittoa, 9 tasapeliä, 17 tappiota
 • Maaliero: 46-62
 • Cupit:
  • FA Cup: Kolmas kierros, hävisi Arsenalille
  • Liigacup: Puolivälierä, hävisi Brentfordille

Newcastle Unitedin kohdalla ei voi puhua viime kaudesta tai ennakoida tulevaa ilman, että ottaa esiin seuran taustoissa kehää kiertävät omistajuuskaupat. Seuran omistava Mike Ashley on yrittänyt myydä seuraa käytännössä Amanda Staveleyn kautta Saudi-Arabian valtiolliselle sijoitusrahastolle, tuloksetta.

Kauppa jäi lopulta Valioliigan osalta odotustilaan, eikä ulospäin ole juuri tihkunut tietoa, miksi. Britannian hallitus on kertonut, ettei se ota kauppaan kantaa, joten käytännössä asia on yhä vain ja ainoastaan Valioliigan päätettävissä. Mitään vastauksia ei olla saatu, eikä välttämättä saada vielä pitkään aikaan. Asiaa tutkitaan yhä.

Siitä huolimatta Newcastle pelasi kohtalaisen mukiinmenevän viime kauden Steve Brucen alaisuudessa. Moni piti Newcastlea lähes varmana putoajana tai että seura joutuisi taistelemaan sarjapaikastaan, mutta toisin kävi. Newcastle oli lopulta peräti sijalla 12. Bruce onnistui siis yli odotusten samaan aikaan kun seuran taustoissa on kuohunut ja tapahtunut.

Sirkuksen keskellä Newcastlen kannattajat ovat olleet täysin uupuneita omistaja Ashleyyn ja hänen lupauksiinsa myydä seura. Myös manageri Bruce on saanut kannattajilta valtavasti kritiikkiä siitä, ettei hän ole viemässä Newcastlea oikeaan suuntaan. Kannattajien väitteissä on varmasti perää, mutta Bruce johdatti silti Newcastlen korkeammalle kuin pidetty Rafael Benítez kausina 2015-16 sekä 2018-19.

Kauteen Newcastle lähti tilanteessa, jossa Ashleyn lompakosta löytyi jopa rahaa hankintoihin. Jamal Lewis saapui Norwichista 16,5 miljoonalla eurolla ja Callum Wilson Bournemouthista peräti 22,25 miljoonalla eurolla. Molemmat hankinnat onnistuivat vähintään kohtalaisesti.

Wilson teki liigassa 12 maalia ollen joukkueensa paras maalintekijä. Lewis oli pitkään ykkösvalinta vasemmaksi laitapuolustajaksi pelaten 24 ottelussa, mutta loppukaudesta mies joutui seuraamaan pelejä vaihtopenkiltä. Bruce suosi loppukaudesta kolmen topparin linjaa, mikä romahdutti Lewisin peliajan.

Newcastlen kausi lähti käyntiin melko tasaisesti keskikastissa. Se onnistui hakemaan melko vakuuttavasti pisteitä päävastustajiltaan, mutta joulukuun Leeds-tappiosta lähti synkempi ajanjakso. Sen jälkeen Newcastle pelasi yhdeksän ottelua ilman voittoa, joista peräti seitsemän oli tappioita.

Tässä vaiheessa näytti synkältä. 22. ottelukierroksen tappio Crystal Palacelle pudotti Newcastlen jo viimeiselle säilyjän paikalle. Newcastlen onneksi alemmassa keskikastissa ja häntäpäässä joukkueet konttasivat tasaisen vahvasti. Loppukaudesta Brucen joukot venyivät parempiin tuloksiin. Tasapelejä tuli tasaisesti, minkä lisäksi voittosarake vihdoin kasvoi.

Callum Wilson oli Newcastlelta viime kesänä nappihankinta. Kuva: Getty Images.

Ryhmityksen muutos 3-5-2-muotoon selkeytti Newcastlen pelaamista ja puolustamista. Lopulta viimeisten kierrosten hyvät tulokset nostivat Newcastlen pois putoamisviivan tuntumasta. Sarjasta pudonneet Fulham, West Brom ja Sheffield United tippuivat sen verran aikaisin kelkasta, ettei Newcastlen tarvinnut kauheasti pelätä sarjapaikkansa puolesta, vaikka se keikkuikin pitkään 17:ntenä.

Tutut miehet olivat viime kaudella Newcastlen avainpelaajia. Keskikenttäpelaaja Jonjo Shelvey oli joukkueen peliaikakuningas. Miguel Almirón pelasi vahvan kauden keskikentän ylemmällä oksalla ja maalivahti Karl Darlow paikkasi kohtalaisesti Martin Dúbravkaa, joka palasi maalinsuulle loppukaudesta, jolloin myös Newcastlen tulokset paranivat.

Cupeista Newcastlella ei jäänyt juurikaan kerrottavaa. FA Cupissa pelit jatkuivat aina puolivälieriin saakka, jossa Valioliigaan noussut Brentford oli parempi. Kaiken kaikkiaan Newcastle suoriutui toimiston sekasorron keskellä varsin hyvin.

Mitä siirtoja Newcastle on tehnyt kesällä? Mitä siirtoja saatetaan vielä nähdä? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

Seuraavalla sivulla kesän siirrot


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

 • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
 • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
 • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.