Valioliiga-seurat pitivät maanantaina hätäkokouksen, jossa tehtiin sääntömuutos seurojen sponsorisopimuksia koskien.

Uusi sääntö, joka on toistaiseksi voimassa kuukauden ajan, estää seuroja tekemästä sponsorisopimuksia yritysten kanssa, joilla on yhteyksiä seuran omistajiin.

Päätös tehtiin hätäkokouksessa sen jälkeen, kun seurat olivat osoittaneet huolensa siitä, että Newcastlen uudet saudiomistajat voisivat tehdä kannattavia sponsorisopimuksia Saudi-Arabian valtionyhtiöiden kanssa.

[readmore from=Newcastle]

Seurat äänestivät melko yksimielisesti uuden säännön puolesta. Peräti 18 seuraa oli sen kannalla. Ainoastaan Newcastle oli sääntömuutosta vastaan. Manchester City oli ainoa seura, joka jätti kokonaan äänestämättä.

Uudella säännöllä pyritään ehkäisemään näennäiset sponsorisopimukset, joiden avulla seuran omistajat voisivat pumpata seuraan yltiöpäisesti rahaa. Sillä pyritään myös kunnioittamaan FFP-sääntöä, joka sallii seurojen tekevän 105 miljoonaa puntaa tappiota kolmen vuoden aikana.

Valioliiga-seurat jatkavat neuvotteluja, jotta sääntömuutoksesta tulisi pysyvä. Newcastle on taatusti loppuun asti sitä vastaan sillä se rajoittaisi merkittävästi seuraa tekemästä isoja pelaajahankintoja.