Kausiennakko 2021-22 – Norwich: Deja vu – Teemu Pukilta vaaditaan ihmeitä, mikäli Norwich haluaa säilyä sarjassa

© Kuva: Getty Images

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo
Norwich City FC
 • Siirtohuhut-Pukki-TeemuPerustettu: 1902
 • Stadion: Carrow Road (27 359)
 • Kotikaupunki: Norwich
 • Kotiasu: keltavihreä
 • Vierasasu: sinertävänharmaa
 • Päävalmentaja: Daniel Farke
 • Saavutukset: Toisen sarjatason voitto 1971-72, 1985-86, 2003-04, 2018-19, 2020-21, toisen sarjatason kakkonen 2010-11, nousu karsintojen kautta Valioliigaan 2015, Liigacupin voittaja 1961-62 & 1984-85

Liian hyvä Mestaruussarjaan

Norwich oli jälleen ylivoimainen Mestaruussarjassa. Kuva: Getty Images.
 • Mestaruussarja: mestari (nousi suoraan)
 • Pisteet: 97
 • 29 voittoa, 10 tasapeliä, 7 tappiota
 • Maaliero: 75-36
 • Cupit:
  • FA Cup: Neljäs kierros, hävisi Barnsleylle
  • Liigacup: Ensimmäinen kierros, hävisi Lutonille

Norwich jyräsi lopulta vakuuttavasti Mestaruussarjan voittoon jo toista kertaa kolmen vuoden sisään. Daniel Farken valmentama Norwich on ollut ylivoimainen Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Norwich voitti sarjan täysin ansaitusti myös xG-arvojen mukaan.

Norfolkin ylpeyden alkukausi oli hieman kankea, vaikka avausottelussa Huddersfield kaatuikin. Sen jälkeen kolme ottelua meni ilman voittoa sisältäen kaksi tappiota, Bournemouthille sekä Derbylle. Sen jälkeen kone käynnistyi.

– Tiedettiin, että meillä on tosi hyvä joukkue. Siinä oli vaikea alku kaudelle. Ehkä meidän päässä oli vielä vähän se Valioliigan loppukausi, että ei saatu ihan niin lentävää lähtöä, mitä toivottiin.

– Tiesimme kuitenkin koko ajan, että meillä on sarjan paras materiaali, joukkue ja valmennus, että kunhan vaan saadaan hommat toimimaan, niin kyllä me tämä hoidetaan, ja niinhän siinä sitten kävi. Vähän se otti aikaa, mutta olimme omasta mielestäni lopulta ylivoimaisesti paras (joukkue), Norwichin ykköshyökkääjä Teemu Pukki kommentoi Norwichin kautta ennen EM-kisoja.

Pukin sanoissa piilee totuus. Norwichilla oli eittämättä Mestaruussarjan paras materiaali ja valmennus. Yksi Norwichin merkittävimmistä kehityskohteista valioliigakauden 2019-20 jälkeen oli puolustuspelaaminen ja sen organisointi. Farke tunnisti ongelman ja korjasi sen näyttävästi.

Kaudella 2018-19 Norwich juhli Mestaruussarjan voittoa ja nousi suoraan Valioliigaan, mutta tuolloin omissa soi peräti 59 kertaa. Viime kaudella Norwich päästi vain 36 maalia, mikä oli toiseksi paras lukema Watfordin jälkeen Mestaruussarjassa.

Norwich nousi sarjan kärkeen lopulta 12 ottelukierroksen jälkeen. Tammikuun tuloksellisesti heikompi ajanjakso (kolme ottelua ilman voittoa) pudotti sen kertaalleen toiseksi, mutta jo seuraavalla kierroksella Norwich palasi kärkeen ja piti sijoituksensa aina loppuun saakka.

Emiliano Buendía oli koko Mestaruussarjan paras pelaaja viime kaudella. Kuva: Getty Images.

Teemu Pukki tykitti viime sarjakaudella lopulta 26 maalia ja sijoittui maalipörssissä kolmanneksi. Suomalainen pelasi jälleen upean kauden. Pieni hiljaisempi ajanjakso sijoittui tammikuuhun, jolloin Pukki oli myös hetken sivussa loukkaantumisen takia.

Pukki muodosti Emiliano Buendían kanssa koko sarjan parhaan hyökkäysduon. Buendía valittiin myös Mestaruussarjan parhaaksi pelaajaksi hänen tehtyä 15 maalia ja antaen 16 maalisyöttöä. Buendían huippukaudella oli myös seurauksensa, kun Aston Villa laittoi isot rahat tiskiin ja hankki Argentiinan maajoukkueeseen nousseen tähtipelaajan omakseen kauden jälkeen.

Onnistujia löytyi laajalla rintamalla. Yksi huippukauden pelanneista oli Oliver Skipp, joka saapui koko kaudeksi lainalle Tottenhamista. Myös laitapuolustaja Max Aarons oli jälleen erinomainen oikeana laitapuolustajana. Kokeneet maalivahti Tim Krul, 32, ja toppari Grant Hanley, 28, olivat puolustuksen takuumiehiä.

Mitä Teemu Pukilta voidaan odottaa?

Teemu Pukki on tähtipelaaja Norwichissa, ja hiljalleen jo seuralegendan asemassa. Maaleja on tullut sellaisella tahdilla, että Norfolkissa kaikki rakastavat Pukkia. Myös kauteen 2021-22 Pukki lähtee Norwichin ykköshyökkääjänä ja päävalmentaja Daniel Farken luottomiehenä.

Viime visiitillä Valioliigassa Pukki aloitti suorastaan maagisesti keikkuen jonkun aikaa jopa Valioliigan maalipörssin kärjessä. Kaikki muistavat varmasti upean volley-maalin ja hattutempun Newcastlea vastaan. Kone kuitenkin hyytyi loppukaudella, kuten hyytyi koko joukkue.

Norwichin tutkapari on historiaa, kun Buendía siirtyi Aston Villaan. Kuva: Getty Images.

Myös ensi kaudesta on tulossa Norwichille vaikea. Runko on kuitenkin melko sama kuin edellisellä valioliigakaudella, joten moni pelaaja on huomattavasti kokeneempi tällä kertaa. Pukilta voidaan odottaa samanalaista maalimäärää (11) kuin kaudella 2019-20.

Pukin tehoihin ei voi olla vaikuttamatta se, että Buendía lähti Aston Villaan. Pukki tarvitsee uuden turkaparin, ja yhteispelin pitäisi lähteä toimimaan heti kauden alusta lähtien.

Mitä siirtoja Norwich on tehnyt kesällä? Mitä siirtoja saatetaan vielä nähdä? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

Seuraavalla sivulla kesän siirrot


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

 • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
 • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
 • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.