Liverpool jatkaa urakkaansa Mestarien liigan lohkovaiheessa tiistai-iltana. Viime viikolla Ajaxista vierasvoiton kaivanut Jürgen Kloppin ryhmä isännöi tällä kertaa tanskalaista Midtjyllandia.

Mestarien liiga, D-lohko
27.10. klo 22
Liverpool-Midtjylland

Anfieldilla nähdään jälleen historiaa siinä mielessä, että illan joukkueet eivät ole kohdanneet toisiaan koskaan aiemmin. Ennakkosuosikista tuskin silti lienee epäselvyyttä.

Viiden viimeisen ottelun osalta joukkueiden saldot näyttävät samalta – Liverpool on viime vuosien linjastaan poiketen onnistunut niin pelaamaan tasan, kuin myös häviämään pelejä. Niin tanskalaiset kuin merseysidelaiset ovat voittaneet viidestä viime ottelustaan kolme. Siinä, missä Liverpool haki hatarammankin pään esityksellään voiton Amsterdamista, jäi Midtjylland viime kierroksella kotonaan pahasti Atalantan jalkoihin – ottelu päättyi lukemiin 0-4.

Poissaolijat

UEFA:n sivuston mukaan Midtjyllandin riveistä on loukkaantumisen vuoksi sivussa ainoastaan toppari Kristian Dirks Riis. Epävarmojen tapausten osastolle sijoittuvat ykkösveskari Jesper Hansen, sekä ja hyökkääjä Júnior Brumado.

Liverpoolilta taas ovat poissa polviaan potevat Virgil van Dijk ja Alex Oxlade-Chamberlain. Myöskään tuore tulokas, Kostas Tsimikas ei ole Kloppin käytettävissä. Thiago Alcantara, Naby Keïta ja Joel Matip ovat kaikki tekemässä paluuta pelikuntoon, mutta tämän ottelun kohdalla he ovat yhä kysymysmerkkejä.

Arvioidut avauskokoonpanot

Alisson palasi maalilleen Sheffield United -ottelussa lauantaina, ja brasilialainen saatetaan nähdä tontilla myös tänään.

Varsinaisen puolusturintaman muodostanevat Anfieldilla jo melko totutusti Trent Alexander-Arnold, Fabinho, Joe Gomez ja Andy Robertson.

Midtjyllandin kokoonpanossa on arvuuttelua etenkin mainitun maalivahtiosaston suhteen. Mikäli Hansen ei pysty pelaamaan, odotetaan 31-vuotiaan Mikkel Andersenin ottavan torjuntavastuun.

Liverpoolin oletettu avauskokoonpano: Alisson; Alexander-Arnold, Fabinho, Gomez, Robertson; Wijnaldum, Milner; Jota, Firmino, Mané; Salah

Midtjyllandin oletettu avauskokoonpano: Andersen; Andersson, Sviatchenko, Scholz, Paulinho; Onyeka, Cajuste, Dreyer, Sisto, Mabil; Kaba

Kloppin kommentit

Liverpool-luotsi kertoo seuran sivustolla oppineensa tuntemaan vastustajan vasta viime päivinä.

– Sitä ennen tiesin vain vähän seurasta ja siitä, miten he pyrkivät hyödyntämään tiedettä omalla, hyvin spesifillä tavallaan. Nyt olen nähnyt useita pelejä ja yhteenvetoja, ja uskon olevani ajan tasalla.

– Midtjyllandin 0-4 -tappio Atalantalle oli sitä vain tulostaululla. He olivat hyvin pelissä mukana. Vastassamme on pelaava joukkue, joka kykenee muovautumaan vastustajansa mukaan. Meidän on oltava valmiina todelliseen haasteeseen.

Midtjylland-valmentajan mietteet

Illan vierasjoukkueen luotsi Brian Priske oli joukkueensa edellisestä Mestarien liiga -pelistä suurin piirtein samaa mieltä kuin Klopp.

– Olin itse asiassa monin tavoin tyytyväinen Atalanta-otteluun, lopputuloksesta huolimatta. Teimme vain virheitä, joihin meillä ei ole varaa. Kun saamme niitä pois, ja pysymme hieman tiiviimpänä, olemme paljon paremmassa tilanteessa. Perimmäinen tunnelma on hyvä. Olemme harjoitelleet hyvin, ja nyt on vain toimitettava treenien mukaisesti ottelussa.

Mistä näet pelin?

MTV Urheilu 🇫🇮

@CMoreSportFi
Heti tiistaina jatketaan Mestari-matseilla! Jokainen peli tutusti cmore.fi/ucl, ja jos klo 22 peleissä iskee valinnan vaikeus, niin Panoraama-lähetys näyttää kaikkien pelien huippuhetket ns. jatkuvalla syötöllä 👌🏼
#UCLfi

Kaikki Mestarien liigan ottelut näkyvät Suomessa maksullisilta C Moren kanavilta sekä C Moren suoratoistopalvelusta. Liverpoolin ja FC Midtjyllandin välinen ottelu näkyy C More Sport 1 -kanavalta. C More Sport Sport -kanavapaketti makssa 29,95 euroa kuukaudessa.
Ottelu alkaa kello 22. C Moren Mestarien liigan jalkapallostudio käynnistyy jo 19.30. Studioisäntänä nähdään Petri Pasanen.