Koronaviruksen kynsiin joutunut Manchester City matkustaa sunnuntaina alavireisen Chelsean vieraaksi Valioliigan 17. kierroksella. Ottelu potkaistaan käyntiin kello 18:30 Suomen aikaa.

Pep Guardiolan miehistö sai pidennetyn tauon pelikentiltä, kun sen ottelu Evertonia vastaan peruttiin vuodenvaihteen alla lukuisten koronatartuntojen vuoksi.

Cityn miehistön odotetaan saapuvan sunnuntaina Stamford Bridgelle siis hyvin siipirikkoisena. Edellisissä otteluissa Chelsea ei kuitenkaan ole onnistunut hyödyntämään vastustajiensa ongelmien kasvattamia voittomahdollisuuksia.

Chelsea kärsi tappion Evertonille, joka pelasi ottelun ilman kumpaakaan avainmiehistönsä laitapuolustajaa. Chelsea kärsi tappion myös Arsenalille, joka oli seitsemän sarjapelin voitottomassa putkessa ennen paikallisvastustajansa kohtaamista.

Aston Villa saapui Chelsean vieraaksi ilman tähtitoppari Tyrone Mingsiä, mutta silloinkin Frank Lampardin miehistö joutui pettymään, kun loppulukemat jäivät 1-1:een.

Sunnuntain ottelu mestarikandidaatti Manchester Cityä vastaan on siis jälleen kerran näyttöpaikka Lampardille, jonka palli on tutissut viime viikkojen aikana huolestuttavaan tiheään.

Chelsean lähtiessä kamppailuun kuudennelta sijalta ja Manchester Cityn kahdeksannelta sijalta, ottaisi pelin voittaja tärkeän harppauksen kohti Valioliigan kärkeä.

GOAL

@goal
Last time Chelsea played Manchester City, Christian Pulisic did an absolute madness 🔥

#CHEMCI

Kuntopuntari

Chelsea, T-H-V-H-H
28.12. Chelsea Aston Villa 1-1 (Valioliiga)
26.12. Arsenal – Chelsea 3-1 (Valioliiga)
21.12. Chelsea – West Ham 3-0 (Valioliiga)
15.12. Wolverhampton – Chelsea 2-1 (Valioliiga)
12.12. Everton – Chelsea 1-0 (Valioliiga)

Man City, V-V-V-T-T
26.12. Man City – Newcastle 2-0 (Valioliiga)
22.12. Arsenal – Man City 1-4 (Liigacup)
19.12. Southampton – Man City 0-1 (Valioliiga)
15.12. Man City – West Brom 1-1 (Valioliiga)
12.12. Man United – Man City 0-0 (Valioliiga)

Poissaolijat

Chelsea
Reece James (takareisi)
Hakim Ziyech (reisi, epävarma)

Man City
Ederson Moraes (korona)
Kyle Walker (korona)
Gabriel Jesus (korona)
Eric Garcia (muu)
Ilkay Gündogan (nilkka, epävarma)

HUOM: Manchester City ei ole vahvistanut, ketkä kaikki ovat antaneet positiivisen koronavirustestin.

Valmentajien kommentit

Chelsean manageri Frank Lampard harmittelee yhä joukkueensa surkeaa esitystä Arsenalia vastaan. Vaikka viime esitys Aston Villaa vastaan oli pirtämpi, vaatii hän pelaajiltaan entistä enemmän nälkää Manchester Cityä vastaan.

– Arsenal-tappio oli todennäköisesti kauden surkein esitys, johtuen suorituksestamme ensimmäisellä puoliajalla, eikä niinkään toisella. Villaa vastaan olimme energisempiä ja saimme enemmän maalipaikkoja, joilla meidän olisi pitänyt voittaa ottelu.

– Pelimme oli hidasta Arsenalia vastaan, mutta sen on oltava nopeaa Manchester Cityä vastaan. Meidän on myös puolustettava kurinalaisesti. Joten haluan nähdä kurinalaisuutta puolustuspelaamisessamme ja nopeutta hyökkäyspelaamisessamme.

LUE MYÖS: Manchester Cityn avainpelaaja kommentoi: Timo Wernerin ja Kai Havertzin ongelmat Chelseassa eivät yllätä

– Tämä on ottelu todella hyvää vastustajaa vastaan, mutta me haluamme voittaa sen. Se olisi tärkeää, koska emme ole olleet viime peleissä parhaimmillamme. Onneksi meillä oli pitkä tappioton putki ennen tätä, joten sarjataulukko ei näytä liian pahalta. Olemme hyvin lähellä TOP4-sijoja. Voitto olisi tärkeä henkisesti, sillä meidän on taas voitettava säännöllisesti.

Premier League

@premierleague
The best Chelsea 🆚 Man City goals 🙌

#CHEMCI

Manchester City kohtaa ensi keskiviikon Liigacup-välierässä Manchester Unitedin, minkä vuoksi avauskokoonpanoon on ennustettu muitakin kuin koronatartuntojen aiheuttamia muutoksia. Pep Guardiola ei kuitenkaan ole otteluruuhkasta huolissaan, vaan kasaa joukkueensa peli kerrallaan.

LUE MYÖS: Pep Guardiola aikoo harkita eläkepäätöstään uudelleen: ”Kokemuksesta on paljon apua”

– Kuten olen aiemmin sanonut, en edes ajattele, mitä Old Traffordilla tapahtuu keskiviikkona. Matkustamme Lontooseen, suoritamme Valioliigan antamat testit ja katsomme, keiden tulos on negatiivinen. Sen jälkeen päätämme joukkueen [Chelseaa vastaan].

– Oli kyseessä mikä tahansa kilpailu, joukkueeni pelaa voitosta. Ihmiset jotka tuntevat minut tietävät, ettemme koskaan jätä yhtä turnausta vähemmälle huomiolle. Emme koskaan. Kun vastustaja on parempi, me onnittelemme heitä, mutta Stamford Bridgelle me menemme voittamaan.

Mahdolliset avauskokoonpanot

Chelsea: Mendy; Azpilicueta, Zouma, Thiago Silva, Chilwell; Kovacic, Kanté, Mount; Pulisic, Abraham, Werner.

Man City: Steffen; Cancelo, Dias, Stones, Aké; Rodri, Gündogan; Mahrez, De Bruyne, Sterling; Agüero.

Ottelun televisiointi

Kamppailu Stamford Bridgellä potkaistaan käyntiin kello 18:30, mutta päivän toistakin ottelua (Newcastle-Leicester) ennakoiva studio käynnistyy jo iltapäivällä kello 15:55.

Sitä voi seurata suorana V sport jalkapallo -kanavalta ja Viaplayn suoratoistopalvelusta. Ottelun selostajana toimii Mikko Innanen.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Kumpi ottaa tärkeän harppauksen kohti sarjataulukon kärkeä, Chelsea vai Manchester City?

Sunnuntain Valioliigastudio käynnistyy klo 15:55. Liittykää seuraan!

📺 Elisa Viihde Viaplay & V sport jalkapallo

#valioliiga