Valioliigakauden 2021-22 toinen ottelukierros tarjoaa todellisen herkkupalan, kun Arsenal ja Chelsea kohtaavat Lontoon derbyssä.

Viime kaudella kahdeksanneksi sijoittunut Arsenal avasi kautensa surkeasti, kun se hävisi avauskierroksella sarjanousija Brentfordille vieraskentällä maalein 2-0. Tykkimiesten kokoonpanosta puuttui useampi avainpelaaja, kuten Gabriel Magalhães, Pierre-Emerick Aubameyang, Alexandre Lacazette ja Thomas Partey, mutta tästä nelikosta ainoastaan Aubameyang saattaa tehdä paluun kokoonpanoon Chelseaa vastaan.

Chelsea puolestaan jatkoi siitä mihin viime kaudella jäi, ja nappasi täydet sarjapisteet kotiyleisönsä edessä nujertamalla Crystal Palacen 3-0-lukemin. Maalinteossa onnistuivat Marcos Alonso, Trevor Chalobah ja Christian Pulisic, joka on Arsenal-ottelusta sivussa koronatartunnan vuoksi.

Chelsean jättihankinta Romelu Lukaku pelannee Arsenalia vastaan, ja myös avausottelusta sivussa olleet N’Golo Kanté ja Hakim Ziyech palaavat kokoonpanoon.

Vierasjoukkue Chelsea on paikallisotteluun jopa melko selkeä suosikki, mutta Arsenal on ollut viime vuosien aikana keskinäisissä otteluissa niskan päällä. Tykkimiehet on voittanut joukkueiden kolme edellistä kilpailullista ottelua putkeen, Chelsean edellinen paikalliskamppailun voitto on joulukuulta 2019. Kauden alla pelatussa harjoitusottelussa Chelsea oli vahvempi maalein 2-1.

Kuntopuntari

Arsenal: H, H, H, V, V

13.8. Brentford 2-0 Arsenal (Valioliiga)
8.8. Tottenham 1-0 Arsenal (harjoitusottelu)
1.8. Arsenal 1-2 Chelsea (harjoitusottelu)
28.7. Arsenal 4-1 Watford (harjoitusottelu)
24.7. Arsenal 4-1 Millwall (harjoitusottelu)

Chelsea: V, V, V, T, V

15.8. Weymouth 0-13 Chelsea (harjoitusottelu)
14.8. Chelsea 3-0 Crystal Palace (Valioliiga)
11.8. Chelsea 2-1 Villarreal (UEFA Super Cup)
4.8. Chelsea 2-2 Tottenham (harjoitusottelu)
1.8. Arsenal 1-2 Chelsea (harjoitusottelu)

Poissaolijat

Arsenal:
Gabriel (polvivamma)
Alexandre Lacazette (korona)
Eddie Nketiah (nilkkavamma)
Rúnar Alex Runarsson (korona)
Thomas Partey (nilkkavamma)
Martin Ødegaard (ei vielä ottelukunnossa)

Chelsea:
Ruben Loftus-Cheek (korona)
Christian Pulisic (korona)

Mahdolliset avauskokoonpanot

Arsenal: Leno; Chambers, White, Mari, Tierney; Xhaka, Lokonga; Saka, Smith Rowe, Pépé; Martinelli

Chelsea: Mendy; Chalobah, Christensen, Rüdiger; Azpilicueta, Jorginho, Kanté, Alonso; Mount, Havertz; Lukaku

Valmentajien kommentit

Mikel Arteta, Arsenal:

– Chelsea on huippujoukkue, täynnä maailmanluokan pelaajia ja heillä on loistava manageri. He ovat Euroopan mestareita ja odotamme todella kovaa ottelua. Meillä on fanien tuki takana ja aiomme mennä kentälle voittamaan ottelun, Arteta kertoi lehdistötilaisuudessa.

– Minulla on suunnitelma miten yritämme pysäyttää Chelsean, ja suunnitelma siitä, mitä meidän on tehtävä voittaaksemme pelin.

Thomas Tuchel, Chelsea:

– Harjoituskaudella näimme millaisen energian yleisö pystyy stadionilla tuottamaan. Heillä oli vähän heikko alku kauteen, ja heidän näkökulmastaan ​​siitä voi olla apua, että suuri kilpailija saapuu heidän vieraaksi, Tuchel sanoi ottelun alla.

– Heillä on vahva valmentaja, vahva joukkue, vahvat pelaajahankinnat, joten meidän pitää valmistautua parhaaseen mahdolliseen Arsenaliin.

Mutta pelaako Romelu Lukaku Arsenalia vastaan?

– Viikko on ollut hänelle raskas, mutta tällä hetkellä se näyttää siltä, että hän on kentällä sunnuntaina, Tuchel paljasti.

Mistä näet ottelun?

Ottelu potkaistaan käyntiin kello 18:30 Suomen aikaa ja se näkyy suorana V Sportin Jalkapallo-kanavalta sekä Viaplayn suoratoistopalvelusta. Ottelun selostaa Ville Kuusinen.

LUE MYÖS: Suosikkiselostajalta tyly arvio Lontoon derbystä: ”Pitäisi kävellä heidän yli!”