Manchester United -legenda Paul Scholes on paljastanut, kuinka Phil Neville sai hänet harkitsemaan Evertoniin liittymistä sen jälkeen, kun englantilaisikoni teki päätöksensä palata eläkkeeltä vuonna 2012.

Scholes ripusti nappulakengät ensimmäisen kerran naulaan vuonna 2011, päättäen hänen 17-vuotisen uransa Manchester Unitedin ykkösmiehistössä.

Elämä ilman jalkapalloa ei kuitenkaan tuntunut vielä tässä vaiheessa hyvältä, minkä vuoksi Englannin entinen keskikenttäpelaaja päätti tehdä yllättävän U-käänöksen urallaan vielä 36 vuoden ikäisenä.

Vaikka Sir Alex Ferguson löysi kuin löysikin Scholesille tilaa Unitedin silloisesta miehistöstä, ei paluu Old Traffordille toteutunut ennen kuin sensaatiomainen siirto Goodison Parkille oli mietitty tarkkaan läpi.

LUE MYÖS: Paul Pogba tyytymätön tilanteeseensa Manchester Unitedissa: ”En ole koskaan kokenut samanlaista”

– Tulin takaisin syyskuussa 2011 Warren Joycen ja alle 23-vuotiaiden kanssa. Harjoittelin silloin joka päivä, Manchester Unitedin akatemian valmennusroolin hetkellisesti täyttänyt Scholes kertoi DAZN:lle.

– Tunsin olevani yhtä hyvässä kunnossa kuin olin luultavasti koskaan tuntenut. Se neljän kuukauden tauko [eläkkeelle jäämisen jälkeen] oli juuri se mitä tarvitsin. Sanoin Joycelle, että halusin takaisin pelaamaan.

[readmore from=Manchester-United]

– Halusin vain pelaamaan, eikä sillä ollut väliä, missä sen tekisin. En odottanut Unitedin haluavan minua enää takaisin. Juttelin Phil Nevillelle ja hän sanoi: ”Tule pelaamaan kanssani Evertoniin”.

– En ole oikeastaan koskaan halunnut pelata millekään muulle seuralle tai työskennellä kenellekään muulle [kuin Unitedille], mutta jos se olisi ollut ainoa vaihtoehto, niin olisin hyvin saattanutkin tehdä sen. En tiedä.

Scholes palasi parrasvaloihin tammikuussa 2012, kun Manchester United kohtasi verivihollisensa Manchester Cityn FA Cupissa. Sen jälkeen hänen huikea uransa kesti vielä toukokuuhun 2013 saakka.