Pep Guardiola kohtaa tänään Roy Hodgsonin, kun Manchester City matkustaa Selhurst Parkille Crystal Palacen vieraaksi.

Guardiola, 48, on kertonut suunnitelmistaan jäädä Hogdsonia aiemmin eläkkeelle. Hodgsonista tuli tänä vuonna valioliigahistorian vanhin manageri 71-vuoden ikäisenä.

Guardiola, joka on valmentanut Cityn lisäksi Barcelonassa ja Bayern Münchenissä, on kuitenkin halukas nauttimaan urastaan vielä ”muutaman vuoden” ajan.

– En näe itseäni harjoituksissa 71-vuotiaana, uskokaa minua, ei missään nimessä, Guardiola kertoi Crystal Palace -ottelun alla lehdistölle.

– Kun aloitin, sanoin haluavani olla manageri, mutta en enää 71-vuotiaana. En halua olla manageri enää silloin.

– Aion jäädä eläkkeelle paljon aiemmin, olen melko varma siitä, mutta haluan nauttia vielä muutamasta vuodesta. Rakastan tätä, mutta mielestäni sinulla pitää olla erityinen energia [valmentamista varten] ja mielestäni 71-vuotiaan iässä minulla ei tule olemaan enää sitä samaa energiaa.

Guardiolalta kysyttiin, olisiko hän halukas siirtymään manageriuransa jälkeen johonkin toiseen rooliin jalkapallon parissa. Espanjalaisluotsi ei kuitenkana pitänyt kyseisestä ideasta.

– Mielestäni se on iso virhe ajatella, että menestyttyäsi managerina, voit tehdä muita asioita samalla alalla, Pep sanoi.

– En halua olla seurapresidentti, en halua olla toimitusjohtaja, en halua olla urheilutoimenjohtaja. En halua työskennellä tällaisissa rooleissa, koska niitä varten on valmistauduttava. Enkä halua valmistautua, koska en pidä siitä.